Δευτέρα 23 Απριλίου 2012

Η μεγάλη γιορτή του γυναικείου ποδοσφαίρου στο Φιλυριακό Φλώρινας 20-4-2012


Μια μεγάλη γιορτή του αθλητισμού και του γυναικείου ποδοσφαίρου έγινε πραγματικότητα την Παρασκευή.-Πλήθος κόσμου στο Ποζατσίδειο αθλητικό κέντρο-33 παίκτριες προσέφεραν όμορφο θέαμα στο φιλικό αγώνα Φιλυριακός- Φιλυρηίδα
Την Παρασκευή 20 Απριλίου 2012 το απόγευμα στο Ποζατσίδειο Αθλητικό Κέντρο έγινε κάτι παραπάνω από μία φιλική ποδοσφαιρική αναμέτρηση Γυναικών.
Το φιλικό παιχνίδι Φιλυριακός Φλώρινας-Φιλυρηίδα Φλώρινας που έγινε στα πλαίσια του προγράμματος της UEFA και της ΕΠΟ για την προβολή και ανάπτυξη του Γυναικείου Ποδοσφαίρου σ’ όλη την Ευρώπη, εξελίχθηκε σε μια μεγάλη γιορτή του Αθλητισμού. Πλήθος κόσμου κατέκλυσε το Π.Α.Κ και χειροκρότησε τις προσπάθειες των 33 παικτριών που συμμετείχαν. Παίκτριες του Φιλυριακού της σημερινής ομάδας, παίκτριες παλαίμαχες από το 1982!, παίκτριες νέες στο χώρο του ποδοσφαίρου προσέφεραν όμορφο ποδοσφαιρικό θέαμα.
Η δουλειά που έγινε σε οργανωτικό επίπεδο από τον κο Ποζατσίδη, τις αθλήτριες και όλους τους συνεργάτες τους για τη συγκεκριμένη γιορτή είχε ένα αποτέλεσμα που ξεπέρασε κάθε προσδοκία.
Η αναμέτρηση ξεκίνησε με φαντασμαγορικό τρόπο, με βεγγαλικά και μπαλόνια σε πράσινο και πορτοκαλί χρώμα από τις παίκτριες των δύο ομάδων, μουσική και τον ύμνο του Φιλυριακού να ακούγεται. Ακολούθησαν οι αναμνηστικές φωτογραφίες και ο αγώνας ξεκίνησε. Φάσεις, εναλλαγές της μπάλας, όμορφα γκολ και χειροκροτήματα για κάθε προσπάθεια από τον κόσμο. Για την ιστορία το αποτέλεσμα του αγώνα ήταν 6-6! Είναι χαρακτηριστικό πως αναβίωσαν στιγμές του παρελθόντος με τις παλαιότερες παίκτριες να θυμούνται με συγκίνηση τα πρώτα βήματά τους στον Φιλυριακό και τις νεότερες να απολαμβάνουν αυτή τη μοναδική εμπειρία.
Μετά το πέρας του αγώνα η γιορτή συνεχίστηκε με πλούσια εδέσματα και κεράσματα προς όλους τους καλεσμένους από τις ψησταριές που είχαν ετοιμάσει οι διοργανωτές στο χώρο της εκδήλωσης, αλλά και με ζωντανή μουσική με κιθάρες σε μια πολύ ωραία ατμόσφαιρα. Μια γιορτή που κράτησε μέχρι αργά το βράδυ.
Ο αγώνας και η όλη διοργάνωση καλύφθηκαν ζωντανά από την ΕΡΑ Φλώρινας και το δημοσιογράφο κο Ηλία Βίτκα που μετέδωσε την αναμέτρηση, ενώ κατά τη διάρκεια της μετάδοσης τόσο ο κος Ποζατσίδης όσο και οι παίκτριες αλλά και πολλοί παράγοντες μίλησαν ζωντανά στο μικρόφωνο της ΕΡΑ Φλώρινας για την προσπάθεια του Φιλυριακού. Επίσης, ο αγώνας καλύφθηκε με τηλεοπτικό ρεπορτάζ από το West Channel και τον κο Νίκο Φίλο.
Τη σπουδαία αυτή εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Αντιπεριφερειάρχης Φλώρινας κος Ηλιάδης Δημήτριος, οι Αντιδήμαρχοι Φλώρινας κος Αριστείδου Αριστείδης και κος Σταυρίδης Ευάγγελος, οι υποψήφιοι βουλευτές κος Σαμαράς Νικόλαος και κος Ναλπαντίδης Λάζαρος, ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Φλώρινας κος Μάνος Κωνσταντίνος, ο επί χρόνια Προϊστάμενος Γραφείου Φυσικής Αγωγής κος Μιχαηλίδης Χαράλαμπος, ο εκδότης κος Τριανταφυλλίδης Χαράλαμπος, παράγοντες του Φιλυριακού, ιστορικά μέλη του συλλόγου, μέλη της Ανδρικής ομάδας του Φιλυριακού και πολλοί
φίλοι της ομάδας.
Ο αγώνας της Παρασκευής αποκτά ιδιαίτερη σημασία καθώς στα 21 χρόνια ίδρυσής του ο Φιλυριακός και 20 χρόνια μετά την πρώτη του παρουσία σε αγωνιστικό επίπεδο έστειλε ένα μεγάλο μήνυμα. Ο Αθλητισμός ενώνει και αποτελεί γιορτή. Το Γυναικείο Ποδόσφαιρο είναι μια πολύ σημαντική υπόθεση και πρέπει να στηριχτεί απ’ όλους τους φορείς. Η προσπάθεια της UEFA και όλων των Ευρωπαϊκών Ομοσπονδιών πρέπει να συνεχιστεί και να ενισχυθεί. Ο Φιλυριακός κόντρα στα προβλήματα και με τη στήριξη όλων των φίλων του Αθλητισμού και των φιλάθλων του είναι εδώ και θα είναι και στο μέλλον. Χάρη στις ακούραστες προσπάθειες του προέδρου του και προπονητή κου Ποζατσίδη Δημήτριου και των αθλητριών της ομάδας.
Η ιστορία καταγράφει αυτές τις μεγάλες στιγμές και οι παίκτριες που βρέθηκαν την Παρασκευή 20 Απριλίου στο Ποζατσίδειο Αθλητικό Κέντρο για να τιμήσουν με την παρουσία τους τη μεγάλη αυτή γιορτή και τον αγώνα ΜΕΑΟ Φιλυριακός Φλώρινας – ΜΑΣ Φιλυρηίς Φλώρινας ζήτησαν να ξαναγίνει και είναι:
Μάινου Φιλοθέη, Βασιλείου Βασιλική, Κάτη Φανή, Σιώμου Ειρήνη, Ζήκου Ευαγγελία, Πέικου Μαρία, Λυπίτκα Χριστίνα, Μπασούρη Μαρία, Χαραβιτσίδου Αναστασία, Πάντου Αναστασία, Μήσιου Δήμητρα, Παπούλια Ευαγγελία, Τσαμπάζη Φιλοθέη, Τσαμπάζη Αικατερίνη, Καρατζά Αγγελική, Χαρίση Φωτεινή, Μπάτσκου Σοφία, Ποζατσίδου Ελισάβετ, Τσαϊα Νικολέτα, Μπασδάρη Βένα, Καρατζά Φανή, Μούλελη Αικατερίνη, Μάινου Ελευθερία, Γκότση Θάλεια, Πέικου Ειρήνη, Παπασωτηρίου Φλώρα, Μήσιου Μαρία, Νικολαϊδου Μάρθα, Παναγιωτίδου Μαρία, Παναγιωτίδου Νικολέτα, Νικοπούλου Φρειδερίκη, Κοβάτση Μαρία, Μάινου Ελισάβετ, Γώγου Μαρία, Κώτσιου Ελένη, Βασιλείου Ευτέρπη.
Προπονητής του Φιλυριακού ο Δημήτρης Ποζατσίδης
Προπονητής της Φιλυρηίδας ο Στάθης Γεωργιάδης
Διαιτητικό τρίο της αναμέτρησης οι κύριοι Κάτης Αθανάσιος, Κωνσταντίνου Θωμάς, Σγουρίδης Νικόλαος του Συνδέσμου Διαιτητών Ποδοσφαίρου
Ο Μ.Ε.Α.Ο Φιλυριακός Φλώρινας θέλει να απευθύνει προς όλους τους συντελεστές αυτής της διοργάνωσης, αθλήτριες, συνεργάτες, βοηθούς, παράγοντες του Αθλητισμού της Φλώρινας, Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ για τη συμβολή τους σ’ αυτή την ιστορική στιγμή του συλλόγου.  


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια γίνονται για ενημέρωση των αναγνωστών μας. Η ευθύνη των σχολίων, αστική και ποινική, βαρύνει τους σχολιαστές.