Σάββατο 14 Ιουλίου 2012

Υποβολή Αίτησης – Δήλωσης από εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για ένταξη στους πίνακες αναπληρωτών και ωρομισθίων


Από το Υπουργείο Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, καλούνται οι εκπαιδευτικοί των κλάδων των κλάδων ΠΕ01, ΠΕ02, ΠΕ03, ΠΕ04 (ειδικότητες Φυσικών, Χημικών, Φυσιογνωστών, Βιολόγων και Γεωλόγων), ΠΕ05, ΠΕ06, ΠΕ07, ΠΕ08, ΠΕ09, ΠΕ10, ΠΕ11, ΠΕ12, ΠΕ13, ΠΕ14, ΠΕ15, ΠΕ17, ΠΕ18, ΠΕ19, ΠΕ20, ΠΕ32, ΠΕ33, ΠΕ34, ΠΕ40, ΠΕ60, ΠΕ70, ΤΕ01 και ΔΕ01, να υποβάλουν Αίτηση-Δήλωση ένταξης στους πίνακες αναπληρωτών και ωρομίσθιων εκπαιδευτικών σχολικού έτους 2012-2013 για την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.

Πλήρωση θέσης Διευθυντή στο Ωδείο Φλώρινας Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας

Π Ρ Ο Κ Η Ρ Υ Ξ Η

Έχοντας υπόψη:
1.      Την με αριθμό 78/7-10-1997 απόφαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου Φλώρινας περί συστάσεως Νομικού Προσώπου Ιδιωτικού Δικαίου στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Φλώρινας με την επωνυμία « Νομαρχιακό Ωδείο Φλώρινας » ( ΦΕΚ 944/ Β’ / 13-7-1997 ).

Σύλληψη έξι ατόμων για «φρουτάκια» στο Λιμνοχώρι - Φλώρινας


Συνελήφθησαν, σήμερα (14-07-2012) τις πρώτες πρωινές ώρες στο Λιμνοχώρι - Φλώρινας από αστυνομικούς της Α΄ Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Φλώρινας, πέντε (5) ημεδαποί, ( 42, 58, 38, 55 και 38 χρονών) και μία 27χρονη αλλοδαπή, υπήκοος Βουλγαρίας, για παράβαση του νόμου περί παιγνίων.

Έκτακτο δελτίο πρόγνωσης επικίνδυνων καιρικών φαινομένων από το Σάββατο 14 Ιουλίου μέχρι και τη Δευτέρα 16 Ιουλίου 2012


Σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Πρόγνωσης Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων που εκδίδει η ΕΜΥ, παρά τη μικρή πρόσκαιρη πτώση της θερμοκρασίας σήμερα Παρασκευή 13 Ιουλίου 2012, σε υψηλά επίπεδα προβλέπεται να διατηρηθεί αυτή στις περισσότερες περιοχές της χώρας μας, μέχρι και τη Δευτέρα 16 Ιουλίου 2012. 

Εκπροσώπους Παμμακεδονικών Ενώσεων δέχτηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Φλώρινας


Την κα Νίνα Γκατζούλη, πρώην πρόεδρο της Παμμακεδονικής ΗΠΑ και συντονίστρια των Παμμακεδονικών Ενώσεων και τον κ. Δημήτριο Γιουματζίδη, συντονιστή του «Κοινού των Μακεδόνων» υποδέχτηκε στο γραφείο του ο Αντιπεριφερειάρχης Φλώρινας κ. Δημήτριος Ηλιάδης το μεσημέρι της Παρασκευής 13 Ιουλίου.

Η Ενέργεια κοινωνικό αγαθό


Οι ιδιωτικοποιήσεις, που προωθεί η συγκυβέρνηση (ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ), σε συμφωνία με την ΕΕ, αν υλοποιηθούν,θα χειροτερεύσουν ακόμη περισσότερο τη ζωή του λαού, θα τροφοδοτήσουν την ανεργία, θα επιτύχουν το γκρέμισμα των εργασιακών δικαιωμάτων και θα επιφέρουν νέα πλήγματα σε βάρος των αναπτυξιακών δυνατοτήτων της χώρας.

Σύλληψη τριών αλλοδαπών για μεταφορά μη νόμιμης μετανάστριας


Συνελήφθησαν την Παρασκευή (13-07-2012) τις πρώτες πρωινές ώρες, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κρυσταλλοπηγής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Φλώρινας, κοντά στον τελωνειακό σταθμό Κρυσταλλοπηγής , τρεις (3) αλλοδαποί, υπήκοοι Αλβανίας 43, 23 και 27 ετών, για μεταφορά μη νόμιμης μετανάστριας.

Παρασκευή 13 Ιουλίου 2012

Σήμερα η έναρξη του 2ου Παμμακεδονικού Ανταμώματος στη Σιταριά


Στις 13,14 και 15 Ιουλίου 2012 ο Μακεδονικός Ελληνισμός δίνει το βροντερό παρών του στο 2ο Παμμακεδονικό Αντάμωμα στη Σιταριά Φλώρινας. Έχουν δηλώσει συμμετοχή χορευτικά τμήματα εβδομήντα (70) Μακεδονικών συλλόγων από όλους τους νομούς της Μακεδονίας, από την υπόλοιπη Ελλάδα αλλά και από το Εξωτερικό. Θα χορέψουν, με αυθεντικό Ελληνικό κέφι, παραδοσιακούς Μακεδονικούς χορούς.

Το Πολωνικό Λαογραφικό Σύνολο «Kurpianka – Cepelia» και το χορευτικό τμήμα του Λυκείου Ελληνίδων απόλαυσαν οι Φλωρινιώτες


Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις στο Δήμο μας, στo πλαίσιο του εορτασμού των 100 χρόνων από την απελευθέρωση της Φλώρινας.
Κατά τη χθεσινή βραδιά  στο Νέο Πάρκο, οι κάτοικοι της Φλώρινας είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν την παράσταση του Πολωνικού Λαογραφικού Συνόλου «KurpiankaCepelia» και το χορευτικό τμήμα του Λυκείου Ελληνίδων, το οποίο και γιορτάζει τα 60 χρόνια από την ίδρυσή του.

Καταγγελία για μειώσεις μισθών στα φαρμακεία της Φλώρινας


Καταγγέλλουμε ότι σε φαρμακεία του νομού Φλώρινας επιχειρούνται, σε μαζική κλίμακα, μειώσεις μισθών των εργαζόμενων υπαλλήλων σε αυτά. Η εργοδοσία επικαλείται συχνά ότι δήθεν οι μειώσεις αυτές είναι υποχρεωτικές από τον νόμο.
Συνάδελφοι, εργαζόμενοι στα φαρμακεία,
Μη δεχθείτε να υπογράψετε καμία νέα ατομική σύμβαση εργασίας.

Απάντηση του Ιππικού Αθλητικού Συλλόγου Φλώρινας σε δημοσιεύματα


Ύστερα από έκτακτη συνεδρίαση του διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου μας, Θα θέλαμε να Απαντήσουμε στους ΔΗΘΕΝ υποστηρικτές της προσπάθειας που κάνουμε. Που έσπευσαν να διαστρεβλώσουν την εικόνα του χώρου που πρόκειται να πραγματοποιηθεί η εκδήλωση μας στις 21-22/07-2012
Δημοσιεύοντας εικόνες από τις εργασίες που είναι σε εξέλιξη. ΩΣ εικόνες Ντροπής

Από τις 21 έως τις 27 Ιουλίου το 16ο Φεστιβάλ πολιτιστικών εκδηλώσεων Αγίου Παντελεήμονα


Ο Πολιτιστικός - Μορφωτικός Σύλλογος Αγίου Παντελεήμονα σας προσκαλεί στο 16ο Φεστιβάλ πολιτιστικών εκδηλώσεων Αγίου Παντελεήμονα 2012 στις 21-27 Ιουλίου.
Πρόγραμμα εκδηλώσεων

Συνεδριάζει τη Δευτέρα το Περιφερειακό Συμβούλιο


Σας καλούμε σε συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 16 Ιουλίου 2012, ημέρα  Δευτέρα και ώρα 18:00, στην αίθουσα συνεδριάσεων στο κτίριο της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας (περιοχή ΖΕΠ Κοζάνης), με θέματα:

Σύλληψη δύο ατόμων για παράνομη εργασία στον Ακρίτα Φλώρινας


Την Τετάρτη (11-07-2012) τις απογευματινές ώρες, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κάτω Κλεινών Φλώρινας, συνέλαβαν στον Ακρίτα - Φλώρινας, έναν 57χρονο ημεδαπό και έναν 20χρονο αλλοδαπό, υπήκοο Αλβανίας, για παράνομη εργασία.
Συγκεκριμένα, ο 57χρονος απασχολούσε παράνομα τον 20χρονο ως βοσκό, χωρίς αυτός να κατέχει την απαιτούμενη άδεια παραμονής για εργασία στη χώρα.

Συνάντηση της Περιφερειακής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ με τη Διοίκηση της ΔΙΑΔΥΜΑ


Την Παρασκευή 13.07 η Περιφερειακή Επιτροπή της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ θα έχει συνάντηση με τη Διοίκηση της ΔΙΑΔΥΜΑ, με αντικείμενο την ενημέρωσή της για τα
τρέχοντα προβλήματα της επιχείρησης και την ανταλλαγή απόψεων, σχετικά με την κοινωνική, ολοκληρωμένη και αποκεντρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων στη Δυτική Μακεδονία.

Συνεχίζεται στην Παλιά Καστανιά Σερβίων το 26ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Αιωροπτερισμού


Συνεχίζεται στην Παλιά Καστανιά Σερβίων το 26ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Αιωροπτερισμού. Οι πτήσεις των αιωροπτεριστών θα πραγματοποιούνται μέχρι και το Σάββατο 14 Ιουλίου. Η πίστα απογείωσης βρίσκεται λίγο πιο πάνω από τον οικισμό της Παλιάς Καστανιάς σε υψόμετρο 1000μ. προσφέροντας παράλληλα μία μοναδική θέα της λίμνης Πολυφύτου, της Υψηλής Γέφυρας Σερβίων και της γύρω περιοχής.

Σήμερα ή αύριο η εγκύκλιος αναπληρωτών - Τι νεότερο προβλέπει


Τι νεότερο προβλέπει η εγκύκλιος για την πρόσληψη των προσωρινών αναπληρωτών για το σχολικό έτος 2012-13.
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
Σύμφωνα με σημερινή ενημέρωση από το αρμόδιο τμήμα διορισμών του Υπουργείου Παιδείας η εγκύκλιος για την πρόσληψη προσωρινών αναπληρωτών σχολικού έτους 2012-13 βρίσκεται στο τελικό στάδιο υπογραφής από την πολιτική ηγεσία και σήμερα ή το αργότερο μέχρι αύριο θα έχει ανακοινωθεί.

Πέμπτη 12 Ιουλίου 2012

Δήμαρχος Φλώρινας- Ενέργεια και Τοπική Αυτοδιοίκηση. Σύνθεση ή Αντίθεση;


Στο διήμερο συνέδριο με θέμα «Μετάβαση: Η ώρα μετά την εξάντληση του λιγνίτη», που πραγματοποιήθηκε στην Πτολεμαΐδα στις 09 και 10 Ιουλίου 2012, συμμετείχε ο Δήμαρχος Φλώρινας και μέλος του Δικτύου Ενεργειακών Δήμων  κ. Γιάννης Βοσκόπουλος.
Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Δικτύου Ενεργειακών Δήμων Ελλάδας και με τη συμμετοχή του Γενικού Προξενείου της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στη Θεσσαλονίκη, της αντιπροσωπείας του ιδρύματος Friedrich Ebert Stiftung στην Αθήνα, του Ελληνο-γερμανικού εμπορικού επιμελητηρίου και του γραφείου της Ελληνο-γερμανικής συνάντησης στη Θεσσαλονίκη.

Μέτρα πρόληψης από τον καύσωνα


Για τα δεδομένα των κλιματολογικών συνθηκών της χώρας μας, ο καύσωνας αποτελεί εποχιακό φαινόμενο που παρατηρείται κατά τους θερινούς μήνες. Για την αποφυγή παθολογικών καταστάσεων από τις υψηλές θερμοκρασίες, ο Δήμος Φλώρινας ανακοινώνει σε όλους τους δημότες του, προληπτικά μέτρα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση του καύσωνα.

Αποκρατικοποιήσεις: Μονόδρομος για τα μονοπώλια, - αδιέξοδο για το λαό


Αιχμή του δόρατος της πολιτικής της νέας κυβέρνησης είναι η προώθηση των αποκρατικοποιήσεων. Εμφανίζεται αποφασισμένη να επιταχύνει την
εφαρμογή της πολιτικής της ΕΕ για την απελευθέρωση και τις αποκρατικοποιήσεις που εφαρμόζεται από τα κόμματα του ευρωμονόδρομου όλο το προηγούμενο διάστημα.

Συνεδρίασε την Τρίτη το Δημοτικό Συμβούλιο Φλώρινας


Υπό την Προεδρία της Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Ζέτας Ρίζου και παρουσία του Δημάρχου Φλώρινας κ. Γιάννη Βοσκόπουλου συνεδρίασε την Τρίτη 10 Ιουλίου 2012 το Δημοτικό Συμβούλιο Φλώρινας, με ένα θέμα εκτός ημερήσιας διάταξης και έντεκα θέματα στην ημερήσια διάταξη.

Τετάρτη 11 Ιουλίου 2012

Το Πολωνικό Λαογραφικό Σύνολο ΚURPIANKA – CEPELIA σήμερα στο Νέο Πάρκο Φλώρινας


Το Λύκειο Ελληνίδων Φλώρινας, σε συνεργασία με το Δήμο Φλώρινας, διοργανώνουν χορευτική εκδήλωση την Τετάρτη 11 Ιουλίου 2012 και ώρα 9:00΄ μ.μ., στο Νέο Πάρκο, με τη συμμετοχή του Πολωνικού Λαογραφικού Συνόλου ΚURPIANKA – CEPELIA.
Το συγκρότημα, με περισσότερους από 30 συντελεστές, χορευτές και μουσικούς, θα παρουσιάσει παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια από την Πολωνία.

Ολοκληρώθηκε το συνέδριο με τίτλο «Μετάβαση: Η ώρα μετά την εξάντληση του λιγνίτη»


Ολοκληρώθηκε το συνέδριο με τίτλο «Μετάβαση: Η ώρα μετά την εξάντληση του λιγνίτη», που πραγματοποιήθηκε στην Πτολεμαΐδα τη Δευτέρα και την Τρίτη, υπό την αιγίδα του Δικτύου Ενεργειακών Δήμων Ελλάδας, του Γενικού Προξενείου της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στη Θεσσαλονίκη, την αντιπροσωπεία του Ιδρύματος Friedrich Ebert Stiftung στην Αθήνα, το Ελληνο-γερμανικό εμπορικό επιμελητήριο και το γραφείο της Ελληνο-γερμανικής συνάντησης στη Θεσσαλονίκη.

Μία ακόμα συμμετοχή του ΟΕΝΕΦ σε Πρόγραμμα Ανταλλαγής Νέων


Ολοκληρώθηκε μια ακόμα συμμετοχή του Ομίλου Ενεργών Νέων Φλώρινας σε Πρόγραμμα Ανταλλαγής Νέων. Αυτή τη φορά οικοδέσποινα πόλη ήταν η Νάπολη της Ιταλίας, η οποία φιλοξένησε από τις 10 έως τις 17 Ιουνίου συνολικά 30 νέους και νέες από διάφορες χώρες της Ευρώπης.  Στα πλαίσια της Δράσης με τίτλο «Beyond the Youth» νέοι άνθρωποι από Ελλάδα, Ισπανία, Ιταλία, Ολλανδία, Ουγγαρία και Σουηδία είχαν την ευκαιρία να έρθουν πιο κοντά, να συνεργαστούν, να σπάσουν τα στερεότυπα και να αναπτύξουν εποικοδομητικές συζητήσεις για τα καίρια προβλήματα που ταλανίζουν την Ευρώπη.   

Κάλεσμα αγώνα μπροστά στην τραγική κατάσταση που διαμορφώνεται στα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ της χώρας από τη ΚΝΕ Φλώρινας


Συνάδελφε - συναδέλφισσα.
Τη στιγμή που, εσύ και η οικογένειά σου, έρχεστε αντιμέτωποι: ** Με τα ληστρικά εκκαθαριστικά της Εφορίας. – ** Με την ανεργία και τις τεράστιες καθυστερήσεις στις πληρωμές. – ** Με την τραγική κατάσταση στην Υγεία και τα φάρμακα.
Αντιμετωπίζεις ταυτόχρονα και θα αντιμετωπίσεις ακόμα πιο έντονα από τη νέα χρονιά, την τραγική κατάσταση που διαμορφώνεται στα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ της χώρας.

Επιστολή του Σωματείου εργαζομένων Κέντρου Υγείας Αμυνταίου προς το Διοικητή του Νοσοκομείου Φλώρινας για την υποβάθμιση του Κέντρου Υγείας


κ Διοικητά,
ένα από τα πρώτα Κέντρα Υγείας που λειτούργησαν από το 1985, με άρτιες εγκαταστάσεις, επαρκές και ικανό ανθρώπινο δυναμικό, ένα Κέντρο Υγείας που καλύπτει υγειονομικώς όλο το λεκανοπέδιο του Δήμου Αμυνταίου και πέρα από αυτό, κινδυνεύει σε υποβάθμιση από μια εξόφθαλμα λαθεμένη –προς το παρόν υπο συζήτηση- πρότασή σας για μετεγκατάσταση του Κέντρου Υγείας στο ΚΑΦΚΑ Αμυνταίου.

Συνεδρίασε το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Φλώρινας


Συνεδρίασε το πρωί της Τρίτης 10 Ιουλίου 2012, στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Φλώρινας, το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Φλώρινας, με αντικείμενο το σχεδιασμό και τις δράσεις για την αντιμετώπιση κινδύνων από την εκδήλωση σεισμικών φαινομένων.

"Σεβασμό στην εργασία, λοιπόν, πρέπει να δείξει και η άλλη πλευρά"


Συνέντευξη του Χρήστου Δεληγιώργη, Πρόεδρος Σωματείου “Λυγκηστίς” στην Μιράντα Μπιλιώνη εφ.ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ
Ποια είναι η θέση του Σωματείου ΛΥΓΚΗΣΤΙΣ για το θέμα που έχει δημιουργηθεί στο ορυχείο Αμυνταίου;
Το ζήτημα είναι πάρα πολύ σοβαρό. Ως σωματείο είχαμε ασχοληθεί και παλαιότερα, μαζί με τα άλλα σωματεία των εργαζομένων στους ενεργειακούς Δήμους της περιοχής. Θεωρούμε ότι αυτή η πληγή πρέπει να λάβει ένα τέλος.

Αποτελέσματα στον τομέα της οδικής ασφάλειας για το μήνα Ιούνιο, της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας


Η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, δημοσιεύει συνολικά στοιχεία που αφορούν στα θέματα οδικής ασφάλειας και τροχονομικής αστυνόμευσης που συνέβησαν, κατά την διάρκεια του μηνός Ιουνίου του 2012, στην εδαφική αρμοδιότητα των Αστυνομικών Διευθύνσεων Γρεβενών, Καστοριάς, Κοζάνης και Φλώρινας. Η δημοσίευση των μηνιαίων στοιχείων συνοδεύεται με αριθμητικά στοιχεία του αντίστοιχου περσινού μήνα.

Αντιλαϊκές επιλογές, από τη ΝΕ ΚΚΕ Φλώρινας


Κάθε περίπτωση ιδιωτικοποίησης περιουσιακών στοιχείων του δημοσίου είναι μια επιλογή, που, για τους κομμουνιστές, συνιστούσε και εξακολουθεί να αποτελεί πολιτικό και οικονομικό έγκλημα. Όταν, όμως, η συζήτηση πηγαίνει στα εργοστάσια παραγωγής ζάχαρης που διαθέτει η χώρα και τα οποία ανήκουν στο κράτος και στην εμμονή των κυβερνώντων να τα παραχωρήσουν στο ιδιωτικό κεφάλαιο, τότε οι παραπάνω χαρακτηρισμοί μπορεί να απαντούν γενικά στο ζήτημα, ωστόσο, δημιουργούν μια σειρά ερωτήματα που δεν μπορούν να απαντηθούν με την απλή λογική.

Δευτέρα 9 Ιουλίου 2012

Έλαβε ψήφο εμπιστοσύνης η κυβέρνηση


Ολοκληρώθηκε αργά την Κυριακή το βράδυ η διαδικασία της παροχής ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, που είχε ξεκινήσει από την Παρασκευή.
Σε σύνολο 300 βουλευτών, η κυβέρνηση έλαβε 179 «ναι» και 121 «όχι» και έλαβε ψήφο εμπιστοσύνης.
Είχαν προηγηθεί οι δευτερολογίες των πολιτικών αρχηγών με έντονους χαρακτηρισμούς, με σφοδρή σύγκρουση ανάμεσα στον Αντώνη Σαμαρά και στον Αλέξη Τσίπρα, όπου ο κ. Σαμαράς χαρακτήρισε τον κ. Τσίπρα "Aβανταδόρο του λόμπυ της δραχμής".

Θεματικές ενότητες Ελληνογερμανικού Συνεδρίου για την ενέργεια. Σήμερα και αύριο στην Πτολεμαΐδα


Το Δίκτυο Ενεργειακών Δήμων Ελλάδος, το Γενικό Προξενείο της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στη Θεσσαλονίκη και η Αντιπροσωπεία του Ιδρύματος Friedrich Ebert Stiftung στην Ελλάδα συνδιοργανώνουν Συνέδριο με τίτλο: «Δίκτυο Ενεργειακών Δήμων Ελλάδος – Μετάβαση: Η ώρα μετά την εξάντληση του λιγνίτη», που θα πραγματοποιηθεί στην πόλη της Πτολεμαΐδας (Ξενοδοχείο Παντελίδης), στις 9 και 10 Ιουλίου.

Έκτακτο δελτίο πρόγνωσης επικίνδυνων καιρικών φαινομένων από αύριο Δευτέρα και για τις επόμενες 6 με 7 ημέρες


Σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Πρόγνωσης Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων που εκδίδει η ΕΜΥ, οι υψηλές θερμοκρασίες στη χώρα μας θα εξακολουθήσουν και τις επόμενες τουλάχιστον 6 με 7 ημέρες με μικρές αυξομειώσεις.
Πιο συγκεκριμένα, η μέγιστη θα φθάσει:

Σύλληψη διωκόμενου αλλοδαπού για ανθρωποκτονία


Την Παρασκευή (06-07-2012) το απόγευμα στην Κρυσταλλοπηγή Φλώρινας, αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Κρυσταλλοπηγής συνέλαβαν 30χρονο αλλοδαπό, υπήκοο Αλβανίας, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης και βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Λάρισας, για ανθρωποκτονία.

ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΑ ΕΦΟΡΙΑΣ: Φορολογικό σοκ για εκατομμύρια εργαζόμενους και μικροεπαγγελματίες!


Μεγάλο θα είναι το σοκ που θα υποστούν οι φορολογούμενοι, οι οποίοι, μέσα στο επόμενο διάστημα, θα αρχίσουν να παίρνουν τα εκκαθαριστικά σημειώματα της Εφορίας, που θα περιλαμβάνουν το φόρο για τα εισοδήματα του 2011, καθώς και την εισφορά αλληλεγγύης για τη χρονιά που διανύουμε. Οι μεγάλες αυξήσεις των φόρων που θα πληρώσουν τα λαϊκά νοικοκυριά είναι ένα από τα κεντρικά ζητήματα της φιλομονοπωλιακής πολιτικής διαχείρισης της κρίσης, - μια πολιτική που θέλει να διευρύνονται οι φοροαπαλλαγές προς το κεφάλαιο, αλλά ταυτόχρονα να αυξάνουν και οι άμεσοι φόροι που εισπράττει το δημόσιο.

Συνάντηση των μελών του κλάδου εστίασης


Ο Πρόεδρος και η Διοίκηση του Επιμελητηρίου Φλώρινας στα πλαίσια των προσπαθειών τους να συμβάλλουν ουσιαστικά στην στήριξη των επιχειρήσεων εν μέσω κρίσης προσκαλεί σε συνάντηση τα μέλη που ανήκουν στον κλάδο εστίασης (εστιατόρια, ταβέρνες, ψητοπωλεία, μπαρ, καφετερίες, ουζερί, πιτσαρίες κλπ) με σκοπό να συζητηθούν τα προβλήματα του κλάδου και να προταθούν λύσεις για την αντιμετώπιση τους.