Πέμπτη, 12 Ιουλίου 2012

Μέτρα πρόληψης από τον καύσωνα


Για τα δεδομένα των κλιματολογικών συνθηκών της χώρας μας, ο καύσωνας αποτελεί εποχιακό φαινόμενο που παρατηρείται κατά τους θερινούς μήνες. Για την αποφυγή παθολογικών καταστάσεων από τις υψηλές θερμοκρασίες, ο Δήμος Φλώρινας ανακοινώνει σε όλους τους δημότες του, προληπτικά μέτρα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση του καύσωνα.
Συγκεκριμένα για την πρόληψη εμφάνισης συμπτωμάτων αποφεύγετε την έκθεση στον ήλιο και οποιαδήποτε έντονη σωματική εργασία. Προσέχετε τη διατροφή σας και πίνετε άφθονα υγρά όπως νερό και φυσικούς χυμούς. Τρώτε κυρίως λαχανικά και φρούτα και κάνετε συχνά ντους. Κυρίως στις ομάδες υψηλού κινδύνου όπως είναι οι ηλικιωμένοι και τα παιδιά πρέπει να δοθεί μεγάλη προσοχή απ’ όλους μας. Οι χώροι εργασίας πρέπει να διαθέτουν κλιματιστικά μηχανήματα και τα μέσα μαζικής μεταφοράς να φροντίζουν για την καλή λειτουργία του κλιματισμού τους.
Στα πλαίσια όλων αυτών των αναγκαίων μέτρων και για την ανακούφιση των δημοτών μας κατά τις ώρες των υψηλών θερμοκρασιών, μπορείτε να απευθύνεστε στα ΚΕΠ όπου και λειτουργεί κλιματιστικό.  
Φλώρινα, 11-07-2012
Δελτίο Τύπου Δήμου Φλώρινας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια γίνονται για ενημέρωση των αναγνωστών μας. Η ευθύνη των σχολίων, αστική και ποινική, βαρύνει τους σχολιαστές.