Τετάρτη 11 Ιουλίου 2012

Ολοκληρώθηκε το συνέδριο με τίτλο «Μετάβαση: Η ώρα μετά την εξάντληση του λιγνίτη»


Ολοκληρώθηκε το συνέδριο με τίτλο «Μετάβαση: Η ώρα μετά την εξάντληση του λιγνίτη», που πραγματοποιήθηκε στην Πτολεμαΐδα τη Δευτέρα και την Τρίτη, υπό την αιγίδα του Δικτύου Ενεργειακών Δήμων Ελλάδας, του Γενικού Προξενείου της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στη Θεσσαλονίκη, την αντιπροσωπεία του Ιδρύματος Friedrich Ebert Stiftung στην Αθήνα, το Ελληνο-γερμανικό εμπορικό επιμελητήριο και το γραφείο της Ελληνο-γερμανικής συνάντησης στη Θεσσαλονίκη.
Εισηγήσεις πραγματοποίησαν  οι Δήμαρχοι του Δικτύου Ενεργειακών Δήμων, Δήμαρχοι από τη Γερμανία, καθηγητές και εκπρόσωποι φορέων που συνδέονται άμεσα με την παραγωγή ενέργειας.
Παρόν στην εκδήλωση ήταν και ο Υφυπουργός Εργασίας της Γερμανίας και Εντεταλμένος της Γερμανίδας Καγκελαρίου, για θέματα τεχνογνωσίας σε σχέση με την Ελλάδα, κ. Hans- Joachim Fuchtel και ο Γενικός Πρόξενος της Γερμανίας στη Θεσσαλονίκη κ. Wolfgang Hoelscher- Odermaier, ο οποίος έχει επισκεφθεί την περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας πολλές φορές.
Στο τέλος της ημερίδας και κατά τη σύνοψη των αποτελεσμάτων, αποφασίστηκε η συνέχιση της συνεργασίας και μετά το συνέδριο, η δημιουργία επενδύσεων στην περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας και οι προοπτικές για την εφαρμογή του γερμανικού μοντέλου αυτάρκειας ενέργειας στους ενεργειακούς Δήμους .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια γίνονται για ενημέρωση των αναγνωστών μας. Η ευθύνη των σχολίων, αστική και ποινική, βαρύνει τους σχολιαστές.