Παρασκευή 13 Ιουλίου 2012

Καταγγελία για μειώσεις μισθών στα φαρμακεία της Φλώρινας


Καταγγέλλουμε ότι σε φαρμακεία του νομού Φλώρινας επιχειρούνται, σε μαζική κλίμακα, μειώσεις μισθών των εργαζόμενων υπαλλήλων σε αυτά. Η εργοδοσία επικαλείται συχνά ότι δήθεν οι μειώσεις αυτές είναι υποχρεωτικές από τον νόμο.
Συνάδελφοι, εργαζόμενοι στα φαρμακεία,
Μη δεχθείτε να υπογράψετε καμία νέα ατομική σύμβαση εργασίας.
ΔΕΝ μπορούν να σας επιβάλουν μειώσεις μισθών μονομερώς παρά μόνο αν τις εμφανίσουν ως δήθεν συναινετικές. Οι μειώσεις ΔΕΝ είναι υποχρεωτικές από τον νόμο. Οι μειώσεις των μισθών σας δεν έχουν σε τίποτα να κάνουν με την βιωσιμότητα των επιχειρήσεών τους αλλά μόνο με την διατήρηση του ύψους των κερδών τους. Η υπεραξία που παράγετε με την δουλειά σας είναι πολλαπλάσια του ήδη χαμηλού μισθού σας.
Το σωματείο μας και το ΠΑΜΕ θα οργανώσουν την πάλη του κάθε εργαζόμενου ενάντια σε μειώσεις μισθών ή επιχειρούμενες απολύσεις.
Οργανωθείτε – συσπειρωθείτε στα ταξικά σωματεία και το ΠΑΜΕ. Οργανωθείτε στο Σωματείο μας στην Φλώρινα.
Ακόμα και όσοι συνάδελφοι υπέκυψαν στις πιέσεις και υπέγραψαν τέτοιες ατομικές συμβάσεις πρέπει να παλέψουμε ώστε να ανακληθούν οι απαράδεκτες αυτές μειώσεις.
Όλοι οι εργαζόμενοι να δείξουμε την αλληλεγγύη μας στους υπαλλήλους των φαρμακείων. Αύριο θα έρθει η σειρά μας και θα χρειαστούμε την δική τους βοήθεια.
Ψηλά το κεφάλι. Ενωμένοι μπορούμε να νικήσουμε.
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΜΠΟΡΟΥΠΑΛΛΗΛΩΝ και ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΣΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ – ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια γίνονται για ενημέρωση των αναγνωστών μας. Η ευθύνη των σχολίων, αστική και ποινική, βαρύνει τους σχολιαστές.