Παρασκευή 26 Απριλίου 2013

Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Φλώρινας



Καλείστε όπως προσέλθετε, σύμφωνα με τα άρθρα 65, 67 του  Ν.  3852/2010 (Φ.Ε.Κ. Α΄/87/7-6-2010) με τις διατάξεις του οποίου τροποποιούνται – αντικαθίστανται και διαφοροποιούνται ορισμένες διατάξεις του Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων (Ν. 3463/2006, Φ.Ε.Κ. Α΄/114/2006) ο οποίος εξακολουθεί να ισχύει, στην αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Φλώρινας (αίθουσα συνεδριάσεων του πρώην Δήμου Περάσματος) (ΑΔΣ 38/2011) στις 26 Απριλίου 2013 ημέρα Παρασκευή και ώρα 19.30 μ.μ. σε τακτική συνεδρίαση με θέματα ημερήσιας διάταξης:

Ὧ γλυκύ μου ἔαρ



Το Ωδείο Φλώρινας Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας στα πλαίσια του Φεστιβάλ “Άνοιξη Μουσικής” που διοργανώνει σας προσκαλεί,  σε μία εκδήλωση αφιερωμένη στη εβδομάδα των παθών με τίτλο   Ὧ γλυκύ μου ἔαρ  .

Σήμερα ο ΕΛ.Γ.Α. καταβάλλει στους τραπεζικούς λογαριασμούς των παραγωγών αποζημιώσεις φυτικής παραγωγής και ζωικού κεφαλαίου ύψους 5,7 εκατ. ευρώ



Την Παρασκευή 26 Απριλίου 2013 ο ΕΛ.Γ.Α. θα καταβάλλει στους τραπεζικούς λογαριασμούς 4.225 δικαιούχων παραγωγών αποζημιώσεις συνολικού ύψους 5,7 εκατ. ευρώ, που αφορούν εκκαθαρίσεις ζημιών για τα έτη 2012 και 2013. 

Σήμερα η τελευταία Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία χοροστατούντος του Μητροπολίτη κ. Θεοκλήτου



Ἀνακοινώνεται στοὺς εὐσεβεῖς Χριστιανοὺς τῆς Μητροπόλεώς μας ὅτι στὴν Ἱερὰ Μονὴ Κοιμήσεως Θεοτόκου Καλαδορράχης θὰ τελεσθεῖ ἡ τελευταία τῆς Ἁγίας καὶ Μεγάλης Τεσσαρακοστῆς Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία τὴν Παρασκευὴ 26η Ἀπριλίου 2013 καὶ ὥρα 5:30 τὸ ἀπόγευμα,

Εθελοντική Αιμοδοσία στην Τ.Κ. Κέλλης


Η γιορτή ανόδου στην Γ' Εθνική Κατηγορία της ομάδας Μπάσκετ του "Αριστοτέλη"



Όλοι μαζί, την Κυριακή 28 Απριλίου, στο ΔΑΚ Φλώρινας, στις 6,30 το απόγευμα θα γιορτάσουμε την κατάκτηση του πρωταθλήματος και την άνοδο στη Γ΄ Εθνική κατηγορία της αγαπημένης μας ομάδας.

Κατάρτιση του μητρώου αρρένων γεννημένων το έτος 2012



Ο  Δήμαρχος  Φλώρινας,  γνωστοποιεί  σύμφωνα με τις διατάξεις  της παρ. 2 του  άρθρου  20  του ΝΔ  2119/1993  «περί  μητρώων  αρρένων» ότι η αρμόδια επιτροπή κατάρτισε Μητρώο Αρρένων των αγοριών που γεννήθηκαν το έτος 2012 και καλεί κάθε ενδιαφερόμενο  να προσέλθει  στο Δημοτικό Κατάστημα  (Τμήμα Δημοτικής  Κατάστασης   Ληξιαρχείου & Αλλοδαπών) όλες τις εργάσιμες ημέρες από τις  09:00 έως 15:00 

Μπροστά στις εκλογές του Εργατικού Κέντρου Φλώρινας



Άλλαξε τους συσχετισμούς! Υπάρχει λύση, υπάρχει ελπίδα!
Είναι η πρόταση των δυνάμεων του ΠΑΜΕ!
Η ΤΑΞΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ είναι η παράταξη στο Εργατικό Κέντρο Φλώρινας, που στηρίζει το πλαίσιο αιτημάτων και στόχων πάλης του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου (ΠΑΜΕ)

Σεμινάρια κατάρτισης από το Κ.Ε.Κ. ΔΙΑΥΛΟΣ



Το Κέντρο Συνεχιζόμενης Επαγγελματικής Κατάρτισης  “Κ.Ε.Κ. ΔΙΑΥΛΟΣ” είναι αστική μη κερδοσκοπική εταιρία, με σκοπό την παροχή υπηρεσιών υψηλής ποιότητας για την προώθηση και υλοποίηση προγραμμάτων επαγγελματικής κατάρτισης.

Μεγάλο φιλικό παιχνίδι στη Μνήμη της Γενοκτονίας στις 13 Μαΐου 2013



Στη μνήμη της Γενοκτονίας 353.000 Ποντίων, που έχασαν την ζωή τους το 1919, θα διοργανωθεί στην Θεσσαλονίκη, τη Δευτέρα 13 Μαΐου 2013, σπουδαίο φιλικό ποδοσφαιρικό παιχνίδι μεταξύ της Μικτής ομάδας Ποντίων και της Εθνικής Ελλάδας του 2004, που για πρώτη φορά θα συγκροτηθεί μετά την μεγάλη επιτυχία της Πορτογαλίας, σε επίπεδο βετεράνων.

Συγχαρητήριο του συλλόγου καθηγητών του 2ου Γυμνασίου



Ο Σύλλογος των καθηγητών του 2ου Γυμνασίου Φλώρινας συγχαίρει το μαθητή της Β' τάξης του σχολείου μας Κυρκόπουλο Ηλία-Ήλιο, που διακρίθηκε στον 4ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Ποίησης, που διοργανώθηκε στα πλαίσια των εκδηλώσεων του ΚΓ' Πνευματικού Μαίου 2013 « Η Πολιτιστική Άνοιξη της Θεσσαλονίκης» και πήρε το 1° βραβείο.

Απολογισμός Δ.Σ. και εκλογές από το ΜΠΣ Φιλώτα



Καλούμε τα μέλη του Μ.Π.Σ.ΦΙΛΩΤΑ ΣΤΗΝ Γενική Συνέλευση που θα γίνει την Πέμπτη 24/4/2013 στις 20:00 στο γραφείο του Συλλόγου στο “Στέκι’’ με τα εξής θέματα :

Δημόσια έκφραση συγχαρητηρίων του ΦΣΦΑ



Το ΔΣ του ΦΣΦ «Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ», ευχαριστεί θερμά το Βιβλιοπωλείο της πόλης μας «Η ΓΩΝΙΑ» και τον ιδιοκτήτη του κ. Βασίλειο Παπαγιάννη, για τη δωρεά δεκαπέντε (15) αθλητικών σάκων προς το Παιδικό Τμήμα Καλαθοσφαίρισης του Συλλόγου μας. Οι σάκοι, αρίστης ποιότητας, φέρουν λογότυπο της επιχείρησης και του «ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ».

Το νέο Δ.Σ. του Συλλόγου Ηπειρωτών Φλώρινας



Την Τετάρτη 24/4/13 στις 18:00 στο χώρο του Πρότυπου Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου συγκροτήθηκαν σε σώμα τα εκλεγμένα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και της Ελεγκτικής Επιτροπής, όπως αυτά προέκυψαν από το αποτέλεσμα της εκλογοαπολογιστικής Γενικής Συνελεύσεως της 21/4/13, συμφ. με τα άρθρα 9,17 & 18 του καταστατικού με σκοπό την ανάθεση αρμοδιοτήτων στα όργανα λειτουργίας του συλλόγου, με τα εξής αποτελέσματα:

Ευχαριστήριο των μαθητών της Β΄ τάξης 1ου Γενικού Λυκείου Φλώρινας



Οι μαθητές της Β΄ Τάξης του 1ου Γενικού Λυκείου Φλώρινας, που στα  πλαίσια του μαθήματος της Φυσικής επισκεφθήκαμε με τους καθηγητές μας  κ.κ. Σιάκο Νικόλαο, Σίμου Μάριο και Πετανίδη Αναστάσιο τις  εγκαταστάσεις της Σχολής Ταχύρρυθμης Εκπαίδευσης της ΔΕΗ,

Συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο Δ.Σ του Φιλοζωικού Συλλόγου «Η Αγκαλιά»



Την Κυριακή 14 Απριλίου 2013, στο Αμύνταιο, συνήλθε το νεο-εκλεγέν Δ.Σ. του φιλοζωικού συλλόγου "Η ΑΓΚΑΛΙΑ", με σκοπό την συγκρότηση σε σώμα και την κατανομή αξιωμάτων, τα οποία διαμορφώθηκαν ως εξής:

Τα αποτελέσματα των εκλογών του Κυνηγετικού Συλλόγου Φλώρινας



Πραγματοποιήθηκαν  Κυριακή 21 Απριλίου 2013, οι εκλογές του Κυνηγητικού Συλλόγου ΦΛΩΡΙΝΑΣ.
Τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας:

Ευχαριστήριο του συλλόγου καθηγητών του 2ου Γυμνασίου Φλώρινας



Ο Σύλλογος των καθηγητών του 2ου Γυμνασίου Φλώρινας ευχαριστεί όλα τα σχολεία και όλες τις υπηρεσίες που συνέδραμαν στην προσπάθειά μας να συγκεντρώσουμε πλαστικά καπάκια για την προμήθεια ειδικού ηλεκτρονικού αμαξιδίου, με σκοπό να βοηθήσει μαθητή του σχολείου μας.

Ενημέρωση για τη νομική πρωτοβουλία του ΤΕΕ σχετικά με τις εξοντωτικές αυξήσεις των ασφαλιστικών εισφορών των Διπλωματούχων Μηχανικών



Το Τ.Ε.Ε./Τμήμα Δυτικής Μακεδονίας, στηρίζει τη νομική πρωτοβουλία της Διοίκησης του Τ.Ε.Ε., μέσω της υποβολής ατομικών ενστάσεων των συναδέλφων προς τους αρμόδιους φορείς (Δ.Ε. τομέα Μηχανικών & ΕΔΕ, Δ.Σ. ΕΤΑΑ και Υπουργείο Εργασίας & Κοινωνικής Ασφάλισης), σχετικά με τις υπέρογκες και παράνομες αυξήσεις των ασφαλιστικών εισφορών που επιβλήθηκαν και αφανίζουν τον κλάδο των Μηχανικών.

Καταγραφή της Ιστορικής Μνήμης μέσα από Συλλογές

Σ/Ν Εθνικό Σύστημα Ηλεκτρονικών Δημόσιων Συμβάσεων



Δήλωση του βουλευτή Π.Ε. Κοζάνης Γιώργου Κασαπίδη σχετικά με επίμαχες διατάξεις του Σ/Ν Εθνικό Σύστημα Ηλεκτρονικών Δημόσιων Συμβάσεων:
" Προς τη σωστή κατεύθυνση θεωρώ πως κινείται το Σχέδιο Νόμου, που συζητήθηκε στη 2η ανάγνωση σήμερα στην αρμόδια επιτροπή της βουλής, για την οργάνωση Εθνικού Συστήματος Ηλεκτρονικών Δημόσιων Συμβάσεων στην πατρίδα μας.

Η ενημέρωση των μαθητών του Λυκείου Σερβίων



Την ευκαιρία να ενημερωθούν από τον Δήμαρχο Σερβίων – Βελβεντού Βασίλη Κωνσταντόπουλο και στελέχη του Δήμου για τις αναπτυξιακές δυνατότητες και τις προοπτικές της περιοχής είχαν μαθητές του Λυκείου Σερβίων κατά την διάρκεια ενημέρωσής τους στην Αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στα Σέρβια.

Πέμπτη 25 Απριλίου 2013

Διαμαρτυρία και αποχή από τα καθήκοντά τους οι δικηγόροι της Φλώρινας



Το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Φλώρινας συνήλθε εκτάκτως σήμερα, 25-4-2013, και αποφάσισε ομόφωνα την κήρυξη αποχής των Δικηγόρων της Φλώρινας από τα καθήκοντά τους για σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου 2013, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την ανάλγητη και απαράδεκτη στάση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Φλώρινας,

Εκλογοαπολογιστικό Συνέδριο του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Φλώρινας



Σας γνωρίζουμε ότι η Διοίκηση  του  Εργατοϋπαλληλικού  Κέντρου  Νομού Φλώρινας, στις 15 Απριλίου 2013 αποφάσισε την πραγματοποίηση εκλογοαπολογιστικού Συνεδρίου του Κέντρου για  τις 25 και 27 Απριλίου 2013 στα γραφεία του κέντρου.

Συνεδριάζει η ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας



Σας καλούμε σε συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας, την την Πέμπτη 25 Απριλίου 2013 και ώρα 14:00 στα γραφεία της ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας στην οδό Φον Καραγιάννη 1-3 (3ος Όροφος ΑΝΚΟ Α.Ε.) στην Κοζάνη, με θέματα:

Σήμερα στο Δήμο Πρεσπών η πρώτη συνάντηση των εμπλεκόμενων εταίρων στην εγκεκριμένη πράξη Green Boat

Θανάτωση ζώων με δηλητηριασμένα δολώματα



Τις τελευταίες ημέρες δυστυχώς είναι σε έξαρση το θλιβερό φαινόμενο της θανάτωσης αδέσποτων και δεσποζόμενων ζώων με δηλητηριασμένα δολώματα (φόλες). Μάλιστα, η απάνθρωπη αυτή πρακτική εφαρμόστηκε κοντά σε παιδική χαρά με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν ακόμη και παιδιά!

Συγχαρητήριο μήνυμα του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Φλώρινας



Το Δ.Σ του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Φλώρινας με ιδιαίτερη χαρά υποδέχτηκε τις διακρίσεις των Παύλο Νίκου και Σταύρου Σελεμίδη τέκνων των συναδελφισσών  Γιάννας Παπαϊωάννου και Μαρίας Θεοχάρη αντίστοιχα.

Συμμετοχή της ομάδας δρομέων του ΣΕΟΦ στον 8ο μαραθώνιο "Μέγας Αλέξανδρος"



Με επιτυχία διεξήχθη την Κυριακή 21/04/2013 στη Θεσσαλονίκη  ο 8ος διεθνής μαραθώνιος «Mέγας Αλέξανδρος» και παράλληλα οι αγώνες των 10 και 5 χιλιομέτρων. Οι μεγάλοι νικητές του αγώνα ήταν  για τους άνδρες ο Αιθίοπας Metaferia Teklu Geto  ενώ για τις γυναίκες  η ελληνίδα  Μάγδα Γαζέα.

Το Μάιο το 1ο ΕλληνοΡωσικό Επιχειρηματικό Forum ΕΡΜΗΣ



Το Επιμελητήριο Φλώρινας στα πλαίσια των προσπαθειών του για την ενίσχυση της εξωστρέφειας των επιχειρήσεων μελών του είναι στην ευχάριστη θέση να ενημερώσει τα μέλη του για τη διοργάνωση του 1ου ΕλληνοΡωσικού Επιχειρηματικού Forum ΕΡΜΗΣ,

Ένας Ουρανός με Αστέρια


O Ε.Σ. «Αμύντας» φιλοξενεί στο Πνευματικό Κέντρο Αμυνταίου την επιτυχημένη στη Θεσ/νίκη θεατρική παράσταση – musical με τίτλο: «Ένας Ουρανός με Αστέρια» της συγγραφέως και σκηνοθέτιδας Άντας Τσεσμελή – Edwards κατά το διήμερο 27 και 28Απριλίου 2013.

Υλοποιήθηκε η ημερίδα του 2ου Δημοτικού Σχολείου Φλώρινας, Μαθησιακές Δυσκολίες και Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής – Υπερκινητικότητας

Στην ημερίδα προέδρευσε η Σχολική Σύμβουλος 1ης Εκπαιδευτικής Περιφέρειας κ. Όλγα Μούσιου – Μυλωνά με εισηγήτριες την κ. Ελένη Σουλίδου, την κ. Ελισσάβετ Σταλίδου και την κ. Σοφία Μουρτζούκου. Παρευρέθηκαν ο Διευθυντής ΠΕ Εκπαίδευσης κ. Π. Νώτας και η Σχολική Σύμβουλος Προσχολικής κ. Κ. Βαϊρινού.

Εντατικοποιούνται, σε όλη τη χώρα, τα μέτρα ασφάλειας, αστυνόμευσης και τροχαίας κατά την περίοδο των εορτών του Πάσχα



Παράλληλα αυξάνονται οι έλεγχοι για την παράνομη κατασκευή, διακίνηση, εμπορία και χρήση κροτίδων, βεγγαλικών κ.λπ., που εγκυμονούν σοβαρούς κινδύνους για τραυματισμούς και απώλεια ανθρώπινης ζωής.

Ορειβατικού τύπου πεζοπορία στη θέση Εκκλησία Κωνσταντίνου και Ελένης (προς Καλογερίτσα,Τρίβουνο )



Με γέλια και χαρούμενη διάθεση πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη Ορειβασία του ΑΟΦ το απόγευμα στις 21/4/13 στην θέση Εκκλησία Κων/νου & Ελένης στον δασικό δρόμο προς Τρίβουνο.

50000 προσλήψεις με πεντάμηνα στους δήμους 2013



Να ξεκινήσει το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας με πεντάμηνα σε δήμους οπου θα αφορά 50000 προσλήψεις ανέργων , με το σύστημα των αυστηρών ελέγχων και κριτηρίων που πρότεινε ο διοικητής του ΟΑΕΔ Ηλ. Κικίλιας, ζητά η τρόικα από την ηγεσία του υπουργείου Εργασίας.

18άρηδες υποχρεωτικά ΑΦΜ αλλά όχι φορολογική δήλωση



Στο πολυνομοσχέδιο που θα κατατεθεί προς ψήφιση στη Βουλή σήμερα, προβλέπεται να λυθεί το πρόβλημα που είχε προκύψει με την διάταξη του νέου φορολογικού νόμου για τους 18άρηδες που ήταν υποχρεωμένοι να κάνουν φορολογική δήλωση το 2013 .

Δημιουργία ιστιοσελίδας των εργαζομένων Δήμων στην Π.Ε. Κοζάνης



Αγαπητοί συνάδελφοι,
Προσπαθώντας να αντιδράσουμε στην διαπιστωμένη έλλειψη συντονισμού "από τα κάτω", δημιουργούμε μία προσπάθεια εκμεταλλευόμενοι τα ηλεκτρονικά social media.

Επιχειρηματικότητα στην ύπαιθρο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για νέους που θέλουν να γίνουν αγρότες



Σε λίγες ημέρες προβλέπεται η προκήρυξη του προγράμματος απο τον ΟΑΕΔ για την κατάρτιση με επίδομα σε ανέργους που θέλουν να ασχοληθούν με τον αγροτικό τομέα .Το πρόγραμμα θα έχει όνομα Επιχειρηματικότητα στην ύπαιθρο και αφορά 3000 ανέργους.

Τετάρτη 24 Απριλίου 2013

Εφηβεία, σχολείο και εξετάσεις



Ο Συμβουλευτικός Σταθμός Νέων της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Φλώρινας προσκαλεί γονείς και εκπαιδευτικούς  σε ημερίδα με θέμα: «Εφηβεία, σχολείο και εξετάσεις», η οποία θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 24 Απριλίου και ώρα 6.30 μ.μ., στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δήμου Φλώρινας (Νέο Πάρκο).

Ανάπτυξη Συναισθηματικών και Κοινωνικών Δεξιοτήτων



Η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Αμυνταίου – ΔΗ.Κ.Ε.Α. ανακοινώνει ότι το θέμα της εισήγησης του Ανοιχτού Λαϊκού Πανεπιστημίου  που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, 24/04/2013, από 18:00 έως 21:00 στο Πνευματικό Κέντρο Αμυνταίου είναι:
«Ανάπτυξη Συναισθηματικών και Κοινωνικών Δεξιοτήτων».

Επιμορφωτική ημερίδα για την επιτραπέζια αντισφαίριση


Συνεδριάζει την Τετάρτη το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Μακεδονίας



Σας καλούμε σε συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 24 Απριλίου 2013, ημέρα Τετάρτη και ώρα 19:00 στην αίθουσα συνεδριάσεων  του κτιρίου της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας (περιοχή ΖΕΠ Κοζάνης), με θέματα: 

Νέα επιτυχία του 17χρονου Φλωρινιώτη κλαρινετίστα Παύλου Νίκου



Μετά την περσινή  επιλογή του Παύλου Νίκου να παρακολουθήσει το “EUYO Leverhulme Summer School 2012” φέτος επιλέχθηκε ως αναπληρωματικό μέλος της «Ορχήστρας Νέων Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΟΝΕΕ)».

Δημιουργική Γραφή Ι



Στα πλαίσια της Δομής Δια Βίου Μάθησης του ΠΔΜ θα πραγματοποιηθεί το ακαδημαϊκό έτος 2013-2014 Πρόγραμμα Επιμόρφωσης με τίτλο:  «Δημιουργική Γραφή Ι».
Σκοπός του Προγράμματος είναι η παροχή ενός κατάλληλου επιστημονικού και δημιουργικού περιβάλλοντος για την προώθηση της Δημιουργικής Γραφής.

Εκμάθηση της Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας από την Ένωση Κωφών Βορείου Ελλάδος



Η Ένωση Κωφών Βορείου Ελλάδος ανακοινώνει πως το Παράρτημα της Σχολής Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας στην Φλώρινα θα ξεκινήσει εντατικά-κανονικά και προετοιμασίας Επάρκειες Τμήματα εκμάθησης της Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας.

Ψήφισμα του Συμβουλίου Δημοτικής Κοινότητας Φλώρινας για το θάνατο του Ν. Δογούλη


Η Δημοτική Κοινότητα του Δήμου Φλώρινας εκφράζει τα ειλικρινή της συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος φλωρινιώτη γλύπτη Νικολάου Δογούλη. Απαράμιλλη υπήρξε η προσφορά του στην πόλη της Φλώρινας μέσα από την τέχνη του, καθώς και η αγάπη του γι'αυτήν.

Ημερίδα με θέμα «Σχολικός εκφοβισμός» στο Δημοτικό Σχολείο Κέλλης



Tην Πέμπτη 18 Απριλίου ύστερα από πρωτοβουλία του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων καθώς και των εκπαιδευτικών  του 5/Θ Ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου Κέλλης, πραγματοποιήθηκε σε αίθουσα του Δημοτικού Σχολείου Κέλλης, ημερίδα με θέμα «Σχολικός εκφοβισμός».

Τα ΑΕΙ και ΤΕΙ που καταργούνται ή συγχωνεύονται



Το σχέδιο Αθηνά για την αναδιάρθρωση των ΑΕΙ και των ΤΕΙ υλοποιείται από το υπουργείο Παιδείας με 36 Προεδρικά Διατάγματα οπου καθορίζονται ποιά καταργούνται ή συγχωνευονται . Από αυτά, 23 αφορούν ΑΕΙ και 13 ΤΕΙ.

Σύλληψη αλλοδαπού για παράνομη εργασία στη Σωτήρα Φλώρινας



Τη Δευτέρα (22-04-2013) τις απογευματινές ώρες, αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Αμυνταίου Φλώρινας, συνέλαβαν στη Σωτήρα Φλώρινας, 29χρονο αλλοδαπό, υπήκοο Αλβανίας, για παράνομη εργασία και παράνομη είσοδο στη χώρα.

Μαθήματα από τη Ραδιολέσχη Φλώρινας



Από την Ραδιολέσχη Φλώρινας ανακοινώνεται ότι τα μαθήματα για τις Εξετάσεις Ραδιοερασιτεχνών περιόδου Ιουνίου 2013, θα ξεκινήσουν την Δευτέρα 13 Μαΐου 2013.