Κυριακή 21 Απριλίου 2013

Ψήφισμα του Φ.Σ.Φ. «Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ» για την εκδημία του Νικόλα Δογούλη



Το ΔΣ του ΦΣΦ «Ο Αριστοτέλης», με αφορμή την εκδημία του ΝΙΚΟΛΑ ΔΟΓΟΥΛΗ, του Φλωρινιώτη γλύπτη και καλλιτέχνη, που συνέδεσε όλα τα χρόνια της ζωής του με τη Φλώρινα και τον «Αριστοτέλη» και απηχώντας τα αισθήματα των εκατοντάδων μελών του, εκφράζει τα ειλικρινή συλλυπητήρια στους οικείους, τους φίλους, μαθητές, θαυμαστές και προς όλους τους συμπολίτες μας, οι οποίοι υπήρξαν οι αποδέκτες της καλλιτεχνικής του έμπνευσης και δημιουργίας.
Ο Νικόλας Δογούλης, προικισμένος από τη φύση με ιδιαίτερες καλλιτεχνικές ευαισθησίες και εφοδιασμένος με ευρύτατη δημιουργική παιδεία, με την ευρύτερη έννοια του όρου, προσέφερε στο πανελλήνιο και ιδιαίτερα στη Φλώρινα, μοναδικές πνευματικές ευκαιρίες χαράζοντας μονοπάτια γλυπτικής διαφυγής για όλους τους πνευματικά ανήσυχους συνοδοιπόρους του.
Η παρουσία του στα Εικαστικά Τμήματα του «Αριστοτέλη», ως του μικρότερου από τη γενιά των μεγάλων καλλιτεχνών που έβγαλε η πόλη μας, υπήρξε καταλυτική και ουσιαστική. Αποτέλεσε και θα αποτελεί στο εξής, μέτρο σύγκρισης στη δημιουργική φαντασία, στην απελευθέρωση και ανάδειξη του καλλιτεχνικού ενστίκτου όσων τολμούν και εκφράζουν το πάθος τους μέσω της γλυπτικής σε όλα τους τα έργα.
Η μεγάλη του αγάπη για τον Σύλλογο της καρδιάς του, τον «Αριστοτέλη», τον ώθησε στη δημιουργία του ανδριάντα του Αριστοτέλη, ο οποίος σε λίγες ημέρες, επρόκειτο να τοποθετηθεί στο ήδη κατασκευασμένο βάθρο, στον προαύλιο χώρο του Συλλόγου μας.  Το τελευταίο αυτό μεγάλο έργο του Νικόλα Δογούλη, θα κοσμεί την είσοδο του «Αριστοτέλη» και θα συνυπάρχει για πάντα μαζί του, ως παρακαταθήκη στις επόμενες γενιές.
Το ΔΣ του ΦΣΦΑ εύχεται να είναι «αιωνία η μνήμη» του εξόχου ανδρός, προτίθεται δε, με ομόφωνη απόφασή του, να τιμήσει τη μνήμη του σε ειδική εκδήλωση αφιερωμένη στη ζωή και το πολυσχιδές έργο του και ως ελάχιστη ένδειξη τιμής και ευγνωμοσύνης, η σημαία του Συλλόγου μας θα κυματίζει μεσίστια.

Για το ΔΣ του ΦΣΦΑ
Ο Πρόεδρος
Κωνσταντίνος Ραπτόπουλος - Χατζηστεφάνου                                                                           

Ο Γενικός Γραμματέας  
Δημήτριος Γ. Παπαδόπουλος

----------------------------------
ΦΙΛΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΛΩΡΙΝΗΣ "Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ"
FILEKPEDEFTIKOS SILLOGOS FLORINIS "O ARISTOTELIS"
ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΗΣ | EST. 1941
ΒΡΑΒΕΙΟ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΑΘΗΝΩΝ 2012 | ATHENS ACADEMY AWARD 2012
Πλατεία 7 Ηρώων | 7 Heroon Sq.,
Φλώρινα, Ελλάς | Florina, Hellas | GR 53100
Τ & F 23850 22754 - E aristotelisfsf@yahoo.gr
www.fsfa.gr | www.facebook.com/fsfaristotelis

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια γίνονται για ενημέρωση των αναγνωστών μας. Η ευθύνη των σχολίων, αστική και ποινική, βαρύνει τους σχολιαστές.