Τετάρτη 24 Απριλίου 2013

Στις μονάδες υγείας του ΕΟΠΥΥ τα δικαιολογητικά για τα φάρμακα εξωτερικου υψηλού κόστους



Ο ΕΟΠΥΥ με εγκύκλιο του ανακοινώνει ότι οι ασφαλισμένοι που επιθυμούν να καταθέσουν τα δικαιολογητικά για κάλυψη φαρμάκων που προέρχονται απο το εξωτερικό και χαρακτηρίζονται ως υψηλού κόστους μπορούν να καταθέτουν τα δικαιολογητικά τους στις κατα τόπους μονάδες υγείας του ΕΟΠΥΥ.
Συγκεκριμένα οπως είναι γνωστό, ο ΕΟΠΥΥ διαθέτει δύο Επιτροπές Φαρμάκων Εξωτερικού και Υψηλού Κόστους (σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη) οι οποίες γνωματεύουν για την αναγκαιότητα θεραπείας με φάρμακα που δεν κυκλοφορούν στην Ελλάδα καθώς και με φάρμακα υψηλού κόστους ειδικών παθήσεων. Οι εν λόγω Επιτροπές μέχρι σήμερα παραλαμβάνουν δικαιολογητικά είτε απευθείας από τους ασφαλισμένους (κυρίως για το Νομό Αττικής & Θεσσαλονίκης) είτε από τις Μονάδες Υγείας/Νοσοκομεία μέσω ταχυδρομείου (για την υπόλοιπη Ελλάδα).
Προκειμένου να ελαχιστοποιηθεί η ταλαιπωρία των ασφαλισμένων στους Νομούς Αττικής και Θεσσαλονίκης και να διασφαλισθεί η εύρυθμη λειτουργία των εν λόγω Επιτροπών, από 1ης Μαΐου 2013 η διαδικασία υποβολής των δικαιολογητικών θα έχει ως εξής για όλους τους ασφαλισμένους:
o Οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ θα προσέρχονται στην πλησιέστερη Μονάδα Υγείας και θα καταθέτουν τα δικαιολογητικά τους. Η διαδικασία αυτή θα ακολουθείται και για τους ασφαλισμένους που διαμένουν στο νομό Αττικής.
o Ο έλεγχος της ορθής συμπλήρωσης της πρότυπης γνωμάτευσης και της πληρότητας του φακέλου καθώς και η άμεση αποστολή των δικαιολογητικών αυτού (με ταχυδρομείο ή, όπου είναι εφικτό, με τηλεομοιοτυπία) θα γίνεται με ευθύνη της Διεύθυνσης της Μονάδας Υγείας. Τα δικαιολογητικά των ασφαλισμένων θα αποστέλλονται μαζί με το συνημμένο ειδικό έντυπο με το οποίο θα βεβαιώνεται ο έλεγχος των δικαιολογητικών από τη Μονάδα Υγείας.
Σύμφωνα με τα ανωτέρω η Επιτροπή δεν θα δέχεται κοινό, οι ασφαλισμένοι δεν θα μετακινούνται και δεν θα καθυστερούν άσκοπα, ενώ θα διασφαλίζεται η ίση αντιμετώπισή τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια γίνονται για ενημέρωση των αναγνωστών μας. Η ευθύνη των σχολίων, αστική και ποινική, βαρύνει τους σχολιαστές.