Σάββατο 14 Απριλίου 2012

Καλή Ανάσταση!


Η ομάδα του Florina-simera, εύχεται σε όλες και σε όλους καλή Ανάσταση, με υγεία και προκοπή!

Ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης Φλώρινας για την επαναλειτουργία της σιδηροδρομικής γραμμής Φλώρινας – Έδεσσας


ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ
Κοροϊδία και σπέκουλα
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΗΣ
ΧΩΡΙΣ ΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ
Κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 10ης Απριλίου παρουσιάστηκε ένα σχέδιο «σύμβασης» μεταξύ Δήμων Φλώρινας και Αμυνταίου και ΤΡΑΙΝΟΣΕ περί δήθεν συμφωνίας που θα επέτρεπε την επαναλειτουργία της σιδηροδρομικής γραμμής Φλώρινας – Έδεσσας. Το κείμενο αυτό, υποτίθεται βελτιωμένο, μοιράστηκε λίγο μετά την έναρξη της συνεδρίασης και είχε αποσταλεί από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ σύμφωνα με της ενδείξεις επί του διαβιβαστικού στις 14:47 της ίδιας ημέρας!!

Κατάληψη του ΑΗΣ Αμυνταίου - Φιλώτα


Σε κατάληψη του ΑΗΣ Αμυνταίου – Φιλώτα προχωράει το Δίκτυο Ενεργειακών Δήμων την Τετάρτη, 18 Απριλίου και ώρα 15:00, για να διατρανώσουμε την αντίθεσή μας στο ξεπούλημα των μονάδων της ΔΕΗ και να στείλουμε το μήνυμα ότι οι πολιτικές που σχεδιάζονται για μας χωρίς εμάς δεν θα περάσουν. Η κατάληψη του ΑΗΣ Αμυνταίου – Φιλώτα θα πραγματοποιηθεί από τους πέντε ενεργειακούς Δήμους, σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς των λιγνιτικών περιοχών, τους συνδικαλιστικούς φορείς των εργαζομένων της ΔΕΗ και φυσικά με τη συμμετοχή των πολιτών όλων των Ενεργειακών Δήμων.

Ζητώ συγγνώμη από σας συμπατριώτες μου για όλα τα λάθη και τις ολιγωρίες μου


Συμπατριώτες μου,
Αυτός ο «σκληρός Απρίλης » για την Ελλάδα συνέπεσε με το Άγιο και Πανσεβάσμιον Πάσχα. Το άμωμο Πάσχα. Το Μέγα Πάσχα , γιορτή και πανηγύρι των απανταχού Ελλήνων.
Τι θλίψη όμως φέτος….
Θρηνεί η Φλώρινα. Θρηνεί η Ελλάδα.
Η πατρίδα μας βιώνει μέρες δυστυχίας και ζόφου, αγωνίας και θλίψεως.

Ανταλλαγή ευχών του Δημάρχου Αμυνταίου με τα μέλη των ΚΑΠΗ


Τη Μεγάλη Πέμπτη ο Δήμαρχος Αμυνταίου, κ. Μάκης Ιωσηφίδης και οι συνεργάτες του επισκέφτηκαν τα ΚΑΠΗ Αμυνταίου, Αετού και Φιλώτα και αντάλλαξαν ευχές με τους ηλικιωμένους ενόψει της γιορτής του Πάσχα.

Συνέντευξη της προέδρου της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρας Μπακογιάννη στην εφημερίδα REAL NEWS και τη δημοσιογράφο Κάτια Μακρή



Δημοσιογράφος: Πιστεύετε πως με αυτά τα δημοσκοπικά ποσοστά υπάρχει περίπτωση αυτοδυναμίας της ΝΔ;
Ντόρα Μπακογιάννη: Χαρά στο κουράγιο σας που το ρωτάτε, προφανώς για την τιμή των «δημοσιογραφικών όπλων»! Αλλά δεν υπάρχει ούτε ένας Έλληνας που να πιστεύει (με πρώτον, νομίζω, τον ίδιο τον κ. Σαμαρά, αν δεν ζει στον Άρη) ότι, είτε η ΝΔ είτε το ΠΑΣΟΚ, θα δει αυτοδυναμία. Ούτε «με τα κιάλια»!

Πέμπτη 12 Απριλίου 2012

Απέσυρε την υποψηφιότητα του ο Απόστολος Ασλανίδης


Πειθαρχώντας σε σχετική απόφαση του Προέδρου μας, την οποία μου ανακοίνωσε  ο ίδιος, δηλώνω ότι αποσύρω την υποψηφιότητά μου για την συμμετοχή μου στο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας, στο Νομό της Φλώρινας.
Δηλώνω ότι με όλες μου τις δυνάμεις στηρίζω τον αγώνα του Αντώνη Σαμαρά, που στόχο του έχει την έξοδο της χώρας από την κρίση που αντιμετωπίζει και εύχομαι από καρδιάς σε όλους, όσους θα πλαισιώσουν το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας, καλή επιτυχία στον αγώνα τους.

Ευχές του Συλλόγου Γονέων με τρία παιδιά Νομού Φλώρινας


Το Δ. Σ. του Συλλόγου Γονέων με Τρία Παιδιά Νομού Φλώρινας,  εύχεται σε όλες τις μητέρες και ειδικότερα στις ΤΡΙΤΕΚΝΕΣ, Η  ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΝΑ ΦΕΡΕΙ, ΥΓΕΙΑ, ΕΥΤΥΧΙΑ και το ΑΓΙΟ ΦΩΣ ΤΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΗΣ να φωτίσει τους κυβερνώντες να δουν το ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ της χώρας στην σωστή του διάσταση, να στηρίξουν ουσιαστικά την Τρίτεκνη Οικογένεια και να την χαρακτηρίσουν ΠΟΛΥΤΕΚΝΗ, όπως πολλές φορές υποσχέθηκαν.

Όλα όσα πρέπει να ξέρουμε για το Πασχαλινό Τραπέζι

Το ΚΕ.Π.ΚΑ., με στόχο την ενημέρωση των Καταναλωτών, δίνει, στη δημοσιότητα, πληροφορίες, που αφορούν τα κύρια είδη διατροφής του Πασχαλινού τραπεζιού, για να γνωρίζουν οι Καταναλωτές, όταν προμηθεύονται τα προϊόντα αυτά, τι να αγοράζουν και τι να αποφεύγουν.
Το κατάστημα, από το οποίο πραγματοποιούμε τις αγορές των τροφίμων μας, πρέπει να τηρεί τους κανόνες υγιεινής, που αφορούν την καθαριότητα των χώρων, του προσωπικού, των εργαλείων, τις συνθήκες συντήρησης των τροφίμων καθώς και την κατάλληλη επισήμανσή τους.

Ευχές του Δημάρχου Πρεσπών για τις Άγιες Ημέρες


Το Πάσχα, η μεγάλη γιορτή της χριστιανοσύνης ανά τον κόσμο, συμβολίζει τη χαρά, την αναγέννηση, που έρχονται μετά το Γολγοθά, τη θυσία. Το ελληνικό Πάσχα είναι ιδιαίτερο, περιλαμβάνει τον εορτασμό για την ανανέωση της φύσης, αυτής της πανέμορφης πατρίδας μας. Η αγάπη και η ελπίδα κυριαρχούν και φέρνουν αισιοδοξία.
Εύχομαι σε όλους, αυτά τα συναισθήματα να τους συνοδεύουν και να περάσουν το Πάσχα με υγεία και χαρά, ανάμεσα στους συγγενείς και τους φίλους τους.

Ασφάλεια Πασχαλινών Ειδών


Προσέχουμε, ιδιαίτερα, τη χρήση κεριών και λαμπάδων. Σε χώρους, με συνωστισμό, κρατάμε τα αναμμένα κεριά ή λαμπάδες, σε απόσταση ασφαλείας, από τους διπλανούς μας. Έχουμε τα παιδιά μας, υπό την άμεση επιτήρησή, καθώς οι λαμπάδες τους είναι συνήθως διακοσμημένες, με εύφλεκτα υλικά.
Η διακόσμηση των λαμπάδων θέλει ιδιαίτερη προσοχή. Τα παιχνίδια, που διακοσμούν τις λαμπάδες, πρέπει να πληρούν τις προδιαγραφές ασφαλείας, που ισχύουν για τα παιχνίδια.

Πρόσκληση του Συλλόγου Γονέων με τρία παιδιά για Γενική Συνέλευση


Την 22 Απριλίου 2012 ημέρα Κυριακή και ώρα 11:30, στο Πολιτιστικό Κέντρο Φλώρινας – Ωδείο-, αίθουσα «Θ. ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ»,  θα πραγματοποιηθεί η Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Γονέων με Τρία Παιδιά Νομού Φλώρινας, για ενημέρωση - συζήτηση σχετικά με το Δημογραφικό και προγραμματισμό των επόμενων κινήσεων του Συλλόγου πάνω στο Τριτεκνικό ζήτημα.

Αρκουδάκι 1 έτους σκοτώθηκε σε τροχαίο στο Κλειδί Φλώρινας


Το ατύχημα έγινε σήμερα τα ξημερώματα στο παλιό οδικό δίκτυο της διάβασης  Κλειδίου του οδικού άξονα Αμυνταίου Φλώρινας  στο ύψος του αρχαιολογικού χώρου των Πετρών.
Το αρκουδάκι ήταν θηλυκό ηλικίας ενός χρόνου και ζύγιζε 50 κιλά περίπου (και πολύ πιθανά να ήταν το ένα από τα τρία μικρά θηλυκής η οποία είχε καταγραφεί από την Ομάδα Άμεσης Επέμβασης του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ,  το προηγούμενο φθινόπωρο στην ευρύτερη περιοχή).

Ευχές ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ για τις Άγιες Ημέρες


Η Διοίκηση και τα μέλη του Σωματείου Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας “ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ” εύχονται σε όλους τους εργαζόμενους και σε όλους τους πολίτες Χρόνια Πολλά και καλή Ανάσταση.
Το φως της Ανάστασης του Θεανθρώπου, ας φωτίσει τις ψυχές όλων μας και ας γεμίσει με ελπίδα και αγάπη τον κόσμο που ζούμε. Με υγεία και ευτυχία, με χαρά και προκοπή.

Για την Ανάσταση του τρένου της Φλώρινας....


Η προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου μας έδειξε ότι δεν έχουμε να περιμένουμε τίποτα από το Δήμο Φλώρινας σχετικά με την επαναδρομολόγηση του τρένου.
Το Υπουργείο Μεταφορών πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του. Αυτό σημαίνει  να εντάξει στην υπό επεξεργασία σύμβαση για την επιδότηση των σιδηροδρομικών μεταφορών το δρομολόγιο της Φλώρινας με επαρκές ποσό διασφαλίζοντας ότι θα υπάρχουν πλήρη δρομολόγια μέχρι το τέλος του 2013. 

Ο Φιλυριακός στο πρόγραμμα της UEFA-ΕΠΟ


Την Παρασκευή 20 Απριλίου στις 4.00 το απόγευμα φιλικός αγώνας στο Π.Α.Κ  μεταξύ του Φιλυριακού Φλώρινας και της Φιλυρηίδας Φλώρινας στα πλαίσια του προγράμματος προβολής και ανάπτυξης του γυναικείου ποδοσφαίρου.

Εδώ και αρκετό χρονικό διάστημα η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία έχει ξεκινήσει μια προσπάθεια για την προβολή και την ανάπτυξη του Γυναικείου Ποδοσφαίρου και έχει στείλει ανάλογες οδηγίες προς τις αντίστοιχες ομοσπονδίες των χωρών της Ευρώπης.

Ολοκληρώθηκαν οι επισκέψεις του Δημάρχου Φλώρινας ενόψει των εορτών του Πάσχα

Ο Δήμαρχος Φλώρινας κ. Γιάννης Βοσκόπουλος ολοκλήρωσε τις επισκέψεις ενόψει των εορτών του Πάσχα.
Συγκεκριμένα, ο κ. Δήμαρχος επισκέφτηκε τη Μεγάλη Τρίτη τα ΚΗΦΗ Φλώρινας, την Παιδική Μέριμνα-Παιδόπολη Αγία Όλγα και το Γηροκομείο Φλώρινας, τη Μεγάλη Τετάρτη τα ΚΑΠΗ Φλώρινας, τα ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ, το Νοσοκομείο και το Μητροπολίτη Φλώρινας και τελείωσε τις επισκέψεις τη Μεγάλη Πέμπτη στο φυλάκιο της Νίκης.

Συνάντηση του Δημάρχου Φλώρινας με φοιτητές του Τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών


Το Δήμαρχο Φλώρινας κ. Γιάννη Βοσκόπουλο επισκέφθηκαν φοιτητές του Τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων  Τεχνών την Τρίτη 03 Απριλίου 2012, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τα επεισόδια τα οποία έλαβαν χώρα στις 25 Μαρτίου 2012 με την ελληνική αστυνομία, στο πλαίσιο της παρέλασης.
Για τον ίδιο λόγο είχαν αποστείλει στον κ. Βοσκόπουλο σχετική επιστολή, στην οποία ανέφεραν αναλυτικά τα γεγονότα.
Ο κ. Δήμαρχος απαντώντας στην επιστολή τους αναφέρει τα εξής:

Εξώδικο του Δημάρχου Αμυνταίου προς τη ΔΕΗ


Εξώδικο έστειλε ο Δήμαρχος Αμυνταίου, κ. Μάκης Ιωσηφίδης στη ΔΕΗ για την απαράδεκτη ενέργεια διακοπής του ηλεκτρικού ρεύματος στο Δημαρχείο Αμυνταίου, που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 9 Απριλίου.
Στο εξώδικο ο Δήμαρχος κατηγορεί τη ΔΕΗ ότι στέρησε από το Δήμο Αμυνταίου κακόβουλα, κακόπιστα και καταχρηστικά το προνόμιο που έχει ο τελευταίος καταναλωτής να γνωρίζει την αιτία της οφειλής του προς τη ΔΕΗ.

Ευχές του Συλλόγου Ηπειρωτών Φλώρινας " Η ΟΛΥΜΠΙΑΣ "


Το Δ.Σ. του συλλόγου σας εύχεται Καλό Πάσχα με υγεία για όλους και με την ελπίδα πως σύντομα θα έρθει και η ανάσταση του έθνους, όπως αυτή του Κυρίου μας. 
Χριστός Ανέστη!
Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος
Καλδάνης Κων/νος

Βουλευτικές Εκλογές: Ανάλυση Ψηφίσματος Πρώτου Συνεδρίου Ε.Πα.Μ.


Υπό Παντελή Μιντεκίδη
Το πανελλήνιο συνέδριο του Ενιαίου Παλλαϊκού Μετώπου ολοκλήρωσε τις τριήμερες εργασίες του που έλαβαν χώρα στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας στην  Αθήνα (6-7-8 Απριλίου 2012). Μεταξύ των άλλων θεμάτων που διεξοδικώς συζητηθήκαν και των αποφάσεων που ελήφθησαν ήταν και η συμμετοχή του Ε.Πα.Μ. στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές, οποτεδήποτε αυτές πραγματοποιηθούν. Ως σύνεδρος του εν λόγω συνεδρίου, αντιπροσωπεύων τον Πυρήνα Φλώρινας, παραθέτω συνοπτικώς αυτές τις αποφάσεις.

Τετάρτη 11 Απριλίου 2012

Ευχές του Δημάρχου Φλώρινας Γιάννη Βοσκόπουλου για τις εορτές του Πάσχα


Κατάληψη ΑΗΣ και άλλες κρίσιμες αποφάσεις των ενεργειακών Δήμων


Κρίσιμες αποφάσεις για το μέλλον των λιγνιτικών περιοχών έλαβε το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικτύου Ενεργειακών Δήμων, ενόψει των συζητήσεων που βρίσκονται σε εξέλιξη σχετικά με την πώληση μονάδων παραγωγής ενέργειας και της εξέλιξης του Δικτύου.
Η πρώτη απόφαση αφορά την κατάληψη ΑΗΣ, στην οποία θα συμμετέχουν και οι πέντε ενεργειακοί Δήμοι και κλιμάκωση του αγώνα αναλόγως των εξελίξεων που θα υπάρξουν.

Το φυλάκιο της Νίκης θα επισκεφθεί τη Μεγάλη Πέμπτη ο Δήμαρχος Φλώρινας

Ενόψει των εορτών του Πάσχα, ο Δήμαρχος Φλώρινας κ. Γιάννης Βοσκόπουλος θα επισκεφθεί:
Μεγάλη Πέμπτη  12  Απριλίου 2012
·                     10:00πμ, Φυλάκιο Νίκης
Φλώρινα, 11-04-2012
Δελτίο Τύπου Δήμου Φλώρινας

Ευχές Γραμματέα Νεολαίας ΠΑΣΟΚ Ν. Φλώρινας

Εύχομαι χρόνια πολλά, καλό Πάσχα και καλή Ανάσταση σε όλο τον κόσμο. Το Αναστάσιμο μήνυμα ας σταλθεί σε όλους μας, για περισσότερη Ειρήνη, Αγάπη, Ανθρωπιά, Δημοκρατία και Δικαιοσύνη.

Ο Πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ιμέρων επισκέφθηκε το Δήμαρχο Σερβίων


Τον Δήμαρχο Σερβίων – Βελβεντού επισκέφθηκε ο Πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ιμέρων μετά την βράβευση στο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ελαιολάδου
Την ποιότητα του Εξαιρετικού Παρθένου Ελαιόλαδου που παράγεται από τους παραγωγούς του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ιμέρων επιβεβαίωσε η βράβευσή του στο 5o Πανελλήνιο Φεστιβάλ ελαιολάδου και ελιάς.

Ομόφωνο όχι του Δημοτικού Συμβουλίου Φλώρινας στην πώληση των μονάδων της ΔΕΗ και στην πρόταση συνεργασίας της ΤΡΑΙΝΟΣΕ


Το Δημοτικό Συμβούλιο Φλώρινας συνεδρίασε χθες Μεγάλη Τρίτη, στο οποίο εκτός ημερήσιας διάταξης συζητήθηκαν η πώληση των μονάδων της ΔΕΗ και η υπογραφή ή μη της σύμβασης που είχε προτείνει η ΤΡΑΙΝΟΣΕ για την επαναλειτουργία του τρένου.
Για το θέμα της ΔΕΗ ακούστηκε ένα ομόφωνο όχι από όλους τους συμβούλους και αποφασίστηκε η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου να σταλεί στον Πρωθυπουργό και στον αρμόδιο Υπουργό.

Εκδηλώσεις Γαλλοφωνίας στη Φλώρινα

Το Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης και το Γενικό Προξενείο της Γαλλίας στη Θεσσαλονίκη σε συνεργασία με τη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Φλώρινας  ‘’Βασιλική Πιτόσκα’’ και τη Εκπαιδευτική Σύμβουλο για τη γαλλική γλώσσα, κα Κοφίδου, διοργανώνουν  και προσκαλούν τους πολίτες της Φλώρινας σε μια εκδήλωση με σκοπό τη γνωριμία με τη γαλλική γλώσσα και τον γαλλικό πολιτισμό, την Πέμπτη 26 Απριλίου 2012, στις 11:00 στην Δημόσια Kεντρική Βιβλιοθήκη Φλώρινας «Βασιλική Πιτόσκα».

«5o Φεστιβάλ ελαιολάδου και ελιάς»- “Αργυρό βραβείο ” για το ελαιόλαδο της Δυτικής Μακεδονίας


Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το 5ο Φεστιβάλ Ελαιολάδου και Ελιάς που πραγματοποιήθηκε από τις 6 έως τις 8 Απριλίου 2012 στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας (ΣΕΦ), στον Πειραιά. Την ευθύνη της συμμετοχής της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας στην έκθεση είχε αναλάβει ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας Πασχάλης Χαρούμενος.

Σχολιάζοντας την επικαιρότητα


Ι. Είναι λύση η «αναδιαπραγμάτευση» του μνημονίου
Η ΝΔ και τα λεγόμενα «αντιμνημονιακά» κόμματα, μιλάνε για «καλύτερη διαπραγμάτευση» του μνημονίου αν σχηματίσουν κυβέρνηση. Μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο;
Η ΝΔ, ο ΛΑ.Ο.Σ., η Μπακογιάννη, ο Καμμένος, ο Κουβέλης λένε ψέματα στο λαό, όταν μιλάνε για επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου. Ακόμα κι αν είχαν τις καλύτερες προθέσεις, το δεύτερο μνημόνιο, που ψήφισαν μαζί ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, προβλέπει ότι καμιά διαπραγμάτευση δεν μπορεί να γίνει από την πλευρά αυτού που παίρνει τα δάνεια, αλλά μόνο από τους δανειστές.

Συνεδριάζει τη Μεγάλη Τετάρτη το Δημοτικό Συμβούλιο Πρεσπών

Σύμφωνα με το άρθρο 67 του Ν. 3852/2010 (ΦΕΚ Α΄ 87/2010), σας παρακαλούμε να προσέλθετε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχιακού καταστήματος, στις 11 Απριλίου 2012, ημέρα Τετάρτη  και ώρα 19:00΄ σε τακτική δημόσια συνεδρίαση, προκειμένου να λάβουμε αποφάσεις για τα παρακάτω θέματα :

Κατάληψη του ΑΗΣ Αμυνταίου – Φιλώτα αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο Αμυνταίου


Σε δυναμικές κινητοποιήσεις προχωρά ο Δήμος Αμυνταίου ενάντια στη διαφαινόμενη πώληση μονάδων της ΔΕΗ σύμφωνα με τις νέες εξελίξεις που έχουν δει το φως της δημοσιότητας.
Συγκεκριμένα το Δημοτικό Συμβούλιο Αμυνταίου, επικυρώνοντας παλαιότερη απόφασή του, αποφάσισε ομόφωνα την κατάληψη του ΑΗΣ Αμυνταίου – Φιλώτα και την κλιμάκωση του αγώνα αναλόγως των εξελίξεων που θα υπάρξουν.

Ευχές του Βουλευτή Στάθη Κωνσταντινίδη με την ευκαιρία των Άγιων Ημερών του Πάσχα


Η Θυσία του Χριστού μας αποτελεί τη διδαχή της Αγάπης και η Ανάσταση Του την άσβεστη Ελπίδα των πιστών όλου του κόσμου.
Είναι τα πολύτιμα δώρα μας για την αναγέννηση της ανθρωπότητας. Για τη νίκη της πνευματικότητας απέναντι στην επίπλαστη ευημερία της υλιστικής μανίας.  

Οριστικά στη Φλώρινα τα ΤΕΙ


Στη συνάντηση, που είχε την προηγούμενη εβδομάδα με τον αναπληρωτή υπουργό Παιδείας, κ.Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο, ο κ.Απόστολος Ασλανίδης είχε την ευκαιρία να του θέσει το θέμα της παραμονής στην Φλώρινα, του τμήματος Ζωικής και Φυτικής Παραγωγής της Σ.Τ.Ε.Γ. του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας, ένα μείζον ζήτημα, το οποίο απασχολεί έντονα την τοπική κοινωνία.

Ευχές του Σωματείου Εργαζομένων ΔΕΗ ΛΥΓΚΗΣΤΙΣ


Το Δ.Σ. του Σωματείου Εργαζομένων ΔΕΗ ΛΥΓΚΗΣΤΙΣ ,σας εύχονται Καλό Πάσχα.
Την δύσκολη αυτή περίοδο η Ανάσταση του Θεανθρώπου ας μας δώσει μήνυμα ελπίδας και αισιοδοξίας για την δική μας Ανάσταση. Την Ανάσταση της Πατρίδας μας.
Χρόνια Πολλά

Συνεδριάζει τη Μεγάλη Τετάρτη το Δημοτικό Συμβούλιο Αμυνταίου για την πώληση των μονάδων της ΔΕΗ


Σας προσκαλούμε να έρθετε στο Δημοτικό Κατάστημα του Δήμου Αμυνταίου  10  Απριλίου 2012 ημέρα Τρίτη  και ώρα  14:00  σε έκτακτη συνεδρίαση  σύμφωνα με το άρθρο 95  παρ.4 του Ν. 3463/2006 του Δημοτικού Συμβουλίου Αμυνταίου  με θέμα  ημερήσιας διάταξης το παρακάτω:
1.                              Συζήτηση και λήψη απόφασης για την διαφαινόμενη πώληση μονάδων της ΔΕΗ.

Ευχές της Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας


Η θυσία του Θεανθρώπου και η κορύφωση του Θείου Δράματος, ας μας δώσει πίστη και αποφασιστικότητα στον κοινό αγώνα για ένα καλύτερο αύριο. 
Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα
Δήμητρα Γεωργακοπούλου-Μπάστα
Γενική Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης
Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας

Ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων ΔΕΗ ΛΥΓΚΗΣΤΙΣ για την πώληση των μονάδων


Δυστυχώς οι κάποιες ελάχιστες ελπίδες που είχαμε για την αλλαγή σκέψης  από το Υπουργό  Π.Ε.Κ.Α. κ.  Παπακωνσταντίνου  για την πώληση των μονάδων στους ιδιώτες και ιδιαίτερα οι τρεις μονάδες που έχουν σχέση με την περιοχή μας (Μελίτη 1, Αμύνταιο 1, Αμύνταιο 2) εξανεμίστηκαν την  Παρασκευή  6 Απριλίου 2012 έφυγε από το Υπουργείο για επικύρωση στην Κομισιόν η τελική πρόταση της χώρας μας για την πρόσβαση στους λιγνίτες, όπως επίσης σύμφωνα με πληροφορίες που έχουμε για την άμεση πώληση των μονάδων περιλαμβάνει και πώληση υδροηλεκτρικών δημιουργώντας την «Μικρή ΔΕΗ» .

Τρίτη 10 Απριλίου 2012

Ευχές Εργατικού Κέντρου Φλώρινας


Ο Πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο του Εργατικού  Κέντρου Φλώρινας,  σας εύχονται Χρόνια Πολλά Καλή Ανάσταση και ελπίζουμε η Ανάσταση του Κυρίου να δώσει ελπίδα στους έλληνες πολίτες για να μπορέσουμε να ξεπεράσουμε τα δεσμά του μνημονίου και των μέτρων που καταδυναστεύουν τον ελληνικό λαό.
ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ

Η εκπαιδευτική δραστηριότητα "Digital Puzzle" πραγματοποιήθηκε στις Πρέσπες


Υπάρχει ή όχι ένα μυστηριώδες πλάσμα που ζει στη Μεγάλη Πρέσπα? 
Ποιός είναι ο ρυθμός της χαράς στο Λαιμό Πρεσπών?
Πώς είναι μια εξόρμηση στο νησάκι του Αγίου Αχιλλείου?
Τί γίνεται όταν μια κοπέλα απ'το Παρίσι γνωρίζει έναν γεωργό στην Πρέσπα?

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Πολιτικό λάθος η χρηματοδότηση των κομμάτων σε μια δύσκολη οικονομική συγκυρία»


«Ο πολιτικός συμβολισμός μιας Βουλής η οποία ως προτελευταία της πράξη ρυθμίζει ζητήματα χρηματοδότησης των κομμάτων είναι εξαιρετικά αρνητικός. Το πολιτικό σύστημα αναλαμβάνει με αυτή την απόφαση ένα μεγάλο ρίσκο». Αυτό τόνισε, σήμερα, ο βουλευτής Β’ Αθηνών και Τομεάρχης Περιβαλλοντικής Πολιτικής της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «FLASH» και στους δημοσιογράφους κ. Γιώργο Κύρτσο και Αγγελική Σπανού.

Λέτε ψέματα ως συνήθως κ. Αντώνη Κομανεντζη


«Είναι άδικο να κόβεται το ρεύμα στη γριούλα και οι συνδικαλιστές της ΔΕΗ να παίρνουν ρεύμα δωρεάν»!!! είπε στον κ. Πρετεντέρη ο Πρόεδρος της ΝΔ. Είναι γνωστή η ¨συμπάθεια¨ που τρέφει ο Πρόεδρος της ΝΔ κ. Αντώνης Κομανέντζης στους εργαζόμενους της ΔΕΗ, τη ΔΕΗ και τα συνδικαλιστικό κίνημα… Επίσης είναι γνωστή και η ¨σχέση¨ του με την αλήθεια και την αξιοπιστία…
Δεν ξέρω αν είχε στο μυαλό του κάποιους ¨φίλους¨ όταν μιλούσε για ¨τσιφλικάδες¨ της ΔΕΗ στο Ζάππειο 1, για τεμαχισμό και πώληση της ΔΕΗ...

Με απόλυτη επιτυχία η συμμετοχή νέων του ΟΕΝΕΦ σε πρόγραμμα στην Πολωνία


Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε ακόμα μια δράση του ΟΕΝΕΦ στο πλαίσιο του προγράμματος Νέα Γενιά σε Δράση 2007-2013. Πιο συγκεκριμένα μια ομάδα τεσσάρων νέων εκπροσώπησε τον ΟΕΝΕΦ στην υποδράση 5.1 (Συναντήσεις νέων και αρμοδίων της πολιτικής για τη νεολαία), με τίτλο: Transnational students seminar - Student on the labor market” που διεξήχθη μεταξύ 25 και 31 Μαρτίου 2012 στο Nasutów της Πολωνίας.