Πέμπτη 12 Απριλίου 2012

Εξώδικο του Δημάρχου Αμυνταίου προς τη ΔΕΗ


Εξώδικο έστειλε ο Δήμαρχος Αμυνταίου, κ. Μάκης Ιωσηφίδης στη ΔΕΗ για την απαράδεκτη ενέργεια διακοπής του ηλεκτρικού ρεύματος στο Δημαρχείο Αμυνταίου, που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 9 Απριλίου.
Στο εξώδικο ο Δήμαρχος κατηγορεί τη ΔΕΗ ότι στέρησε από το Δήμο Αμυνταίου κακόβουλα, κακόπιστα και καταχρηστικά το προνόμιο που έχει ο τελευταίος καταναλωτής να γνωρίζει την αιτία της οφειλής του προς τη ΔΕΗ.
Θυμίζουμε ότι η ΔΕΗ είχε στείλει σημείωμα με το οποίο ζητούσε να της καταβληθούν 40.000 ευρώ περίπου από το Δήμο Αμυνταίου, χωρίς να αναφέρει τι αφορά το ποσό αυτό. Μάλιστα στο εν λόγω σημείωμα απειλείται ο Δήμος ότι θα ακολουθήσουν και άλλες διακοπές της ηλεκτροδότησης μεγαλύτερης διάρκειας.
Όπως είναι φυσικό ο Δήμος Αμυνταίου με επιστολή του, αφού δήλωσε ότι είναι «διατεθειμένος να καταβάλει την οφειλή του», ζήτησε πρώτα να μάθει από πού προέρχεται αυτή. Σημειώνεται ότι είναι η πρώτη φορά που σημειώνεται περίπτωση «χρεωστικού υπολοίπου». Αντί οποιασδήποτε απάντησης η ΔΕΗ προχώρησε σε διακοπή ρεύματος στις 9 Απριλίου και μάλιστα σε εργάσιμη ώρα με το Δημαρχείο γεμάτο πολίτες που ήθελαν θα εξυπηρετηθούν από τις υπηρεσίες.
Σύμφωνα με το εξώδικο που έστειλε ο Δήμαρχος στη ΔΕΗ, η ενέργεια αυτή πλήττει το κύρος του Δήμου, των εργαζομένων και κάθε δημότη.
Φυσικά, πρόκειται για απαράδεκτη ενέργεια που σαφέστατα σχετίζεται με τις δράσεις που έχει αναλάβει ο Δήμος Αμυνταίου, διεκδικώντας όσα ανήκουν στην περιοχή και τα έχουμε στερηθεί από την κοντόφθαλμη και αποικιοκρατική πολιτική που έχει ακολουθηθεί στην αξιοποίηση των λιγνιτικών κοιτασμάτων και την παραγωγή ενέργειας. Η προσπάθεια συνεχίζεται με μεγαλύτερη θέρμη και οι πολίτες πλαισιώνουν τον αγώνα που έχουμε ξεκινήσει αντιλαμβανόμενοι πλήρως το διακύβευμα της διεκδίκησης και τη μελλοντική προοπτική του τόπου εάν δεν αναλάβουμε δράση τώρα!
Αμύνταιο, 12 Απριλίου 2012
Γραφείο Τύπου Δήμου Αμυνταίου
Ακολουθούν η απάντηση της ΔΕΗ και το εξώδικο του Δήμου Αμυνταίου.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια γίνονται για ενημέρωση των αναγνωστών μας. Η ευθύνη των σχολίων, αστική και ποινική, βαρύνει τους σχολιαστές.