Τρίτη 10 Απριλίου 2012

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Πολιτικό λάθος η χρηματοδότηση των κομμάτων σε μια δύσκολη οικονομική συγκυρία»


«Ο πολιτικός συμβολισμός μιας Βουλής η οποία ως προτελευταία της πράξη ρυθμίζει ζητήματα χρηματοδότησης των κομμάτων είναι εξαιρετικά αρνητικός. Το πολιτικό σύστημα αναλαμβάνει με αυτή την απόφαση ένα μεγάλο ρίσκο». Αυτό τόνισε, σήμερα, ο βουλευτής Β’ Αθηνών και Τομεάρχης Περιβαλλοντικής Πολιτικής της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «FLASH» και στους δημοσιογράφους κ. Γιώργο Κύρτσο και Αγγελική Σπανού.
Ειδικότερα, ο κ. Μητσοτάκης ξεκαθάρισε ότι διαφωνεί με τη ρύθμιση για τη χρηματοδότηση των κομμάτων, η οποία έρχεται σε μια οικονομική συγκυρία πολύ δύσκολη για τους πολίτες, υπενθυμίζοντας παράλληλα ότι «έχω θέσει πολλές φορές θέματα εξυγίανσης του πολιτικού συστήματος και όφειλα να είμαι συνεπής με αυτά τα οποία έχω πει κατά καιρούς».
Επιπλέον, ο κ. Μητσοτάκης εξήγησε γιατί είναι λάθος η συγκεκριμένη ρύθμιση: «Δεν είναι σωστό να προεξοφλούν τα κόμματα την κρατική χρηματοδότηση μέχρι τις 30 Ιουνίου όταν ξέρουν ότι θα έχουμε εκλογές στις 6 Μαΐου και όπως και αν το κάνουμε θα αλλάξει ο πολιτικός συσχετισμός. Δεν είναι δυνατόν το ΠΑΣΟΚ, το οποίο στις τελευταίες εκλογές είχε 44%, να λαμβάνει τη χρηματοδότησή του με βάση αυτό το ποσοστό, όταν είναι φανερό και καταγράφεται και στις δημοσκοπήσεις ότι στις επερχόμενες εκλογές είναι ζήτημα αν θα πιάσει το μισό αυτού του ποσοστού».
Ο κ. Μητσοτάκης, τέλος, χαρακτήρισε καταστροφική για την ελληνική οικονομία και κοινωνία και πολιτικά κατευθυνόμενη την απεργία της ΠΝΟ.
Υπενθυμίζεται ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης στις 18 Ιουνίου 2011 είχε καταθέσει, με ανοιχτή επιστολή στους βουλευτές, επτά συγκεκριμένες προτάσεις (http://www.kmitsotakis.gr/doc_view.cfm?ID=1635) για την αλλαγή του πολιτικού συστήματος, έτσι ώστε να κερδηθεί πίσω η χαμένη αξιοπιστία του Κοινοβουλίου.  
Τρίτη 10 Απριλίου 2012
Δελτίο Τύπου Πολιτικού Γραφείου Κυριάκου Μητσοτάκη  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια γίνονται για ενημέρωση των αναγνωστών μας. Η ευθύνη των σχολίων, αστική και ποινική, βαρύνει τους σχολιαστές.