Τετάρτη 11 Απριλίου 2012

Ομόφωνο όχι του Δημοτικού Συμβουλίου Φλώρινας στην πώληση των μονάδων της ΔΕΗ και στην πρόταση συνεργασίας της ΤΡΑΙΝΟΣΕ


Το Δημοτικό Συμβούλιο Φλώρινας συνεδρίασε χθες Μεγάλη Τρίτη, στο οποίο εκτός ημερήσιας διάταξης συζητήθηκαν η πώληση των μονάδων της ΔΕΗ και η υπογραφή ή μη της σύμβασης που είχε προτείνει η ΤΡΑΙΝΟΣΕ για την επαναλειτουργία του τρένου.
Για το θέμα της ΔΕΗ ακούστηκε ένα ομόφωνο όχι από όλους τους συμβούλους και αποφασίστηκε η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου να σταλεί στον Πρωθυπουργό και στον αρμόδιο Υπουργό.
Για το ίδιο θέμα θα συνεδριάσει σήμερα το Δημοτικό Συμβούλιο Αμυνταίου, στο οποίο αναμένεται να ακουστεί και εκεί ένα ομόφωνο όχι.
Σχετικά με την επαναλειτουργία του τρένου και το προσχέδιο συμφωνητικού συνεργασίας  που είχε αποστείλει η ΤΡΑΙΝΟΣΕ προκειμένου να υπογράψει ο Δήμος Φλώρινας, μετά από τις επισημάνσεις του δικηγόρου που είχε αναλάβει την υπόθεση από το Δήμο και την τροποποιημένη σύμβαση που απέστειλε την ίδια μέρα η ΤΡΑΙΝΟΣΕ, αποφασίστηκε επίσης ομόφωνα να υπάρξει τριμελής επιτροπή από το Δήμο Φλώρινας, η οποία θα συνεργαστεί και θα συζητήσει με τους Δήμους Αμυνταίου και Πρεσπών και την Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας, ώστε να καταλήξουν στην καλύτερη δυνατή σύμβαση για την επαναλειτουργία του τρένου στο Νομό Φλώρινας. Προτάθηκε επίσης, η πραγματοποίηση κοινού Δημοτικού Συμβουλίου με τους Δήμους Αμυνταίου και Πρεσπών για το ίδιο θέμα.
Επίσης, στην ίδια συνεδρίαση και στα ημερήσιας διάταξης θέματα, απορρίφθηκε ομόφωνα η αδειοδότηση δανειοθαλάμου- αποθεσιοθαλάμου στη Δημοτική Ενότητα Κάτω Κλεινών για τις ανάγκες του έργου «Κάθετος άξονας Εγνατίας Οδού Κοζάνη- Φλώρινας- Νίκη: Τμήμα Φλώρινα», μετά και από τις τοποθετήσεις κατοίκων και εκπροσώπων των Τοπικών Κοινοτήτων Άνω Κλεινών και Παρορίου.   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια γίνονται για ενημέρωση των αναγνωστών μας. Η ευθύνη των σχολίων, αστική και ποινική, βαρύνει τους σχολιαστές.