Τετάρτη 11 Απριλίου 2012

Εκδηλώσεις Γαλλοφωνίας στη Φλώρινα

Το Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης και το Γενικό Προξενείο της Γαλλίας στη Θεσσαλονίκη σε συνεργασία με τη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Φλώρινας  ‘’Βασιλική Πιτόσκα’’ και τη Εκπαιδευτική Σύμβουλο για τη γαλλική γλώσσα, κα Κοφίδου, διοργανώνουν  και προσκαλούν τους πολίτες της Φλώρινας σε μια εκδήλωση με σκοπό τη γνωριμία με τη γαλλική γλώσσα και τον γαλλικό πολιτισμό, την Πέμπτη 26 Απριλίου 2012, στις 11:00 στην Δημόσια Kεντρική Βιβλιοθήκη Φλώρινας «Βασιλική Πιτόσκα».

Επί της ευκαιρίας αυτής, ο Γενικός Πρόξενος της Γαλλίας και Διευθυντής του Γαλλικού Ινστιτούτου Θεσσαλονίκης, κ. Christian Thimonier θα δωρίσει μια σειρά γαλλικών βιβλίων στη Βιβλιοθήκη. Τα βιβλία αυτά αφορούν μία ευρεία γκάμα θεμάτων, πολιτισμού, ιστορίας, λογοτεχνίας, πληροφοριακά βιβλία, παιδικά βιβλία. Στόχος της δωρεάς αυτής είναι να καλυφθούν οι ανάγκες των καθηγητών γαλλικής γλώσσας και της γαλλόφωνης κοινότητας της Φλώρινας, καθώς και των γύρω περιοχών.
Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει ολιγόλεπτο βίντεο για τη Γαλλία, ψυχαγωγικές δραστηριότητες για παιδιά και απαγγελία ποιημάτων στα γαλλικά από μαθητές δημοτικού σχολείου. Θα διανεμηθεί ενημερωτικό υλικό σε μαθητές και γονείς.
Παράλληλα, ο Δήμος Φλώρινας, σε συνεργασία με το Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης διοργανώνει Εβδομάδα Γαλλικού Κινηματογράφου που θα πραγματοποιηθεί από τις 26 έως τις 29 Απριλίου και θα πλαισιωθεί από έκθεση φωτογραφίας του Γαλλικού Ινστιτούτου Θεσσαλονίκης.
Η Ελλάδα ανέκαθεν διατηρούσε φιλικές και στενές σχέσεις με τη Γαλλία. Πολλοί είναι οι Έλληνες που σπούδασαν, εργάστηκαν και συνεχίζουν να διαπρέπουν στη Γαλλία, όπως σε τομείς της ιατρικής, του τουρισμού, κτλ. όπου η ζήτηση σε θέσεις εργασίας παραμένει υψηλή.
Δελτίο Τύπου Κεντρικής Δημόσιας Βιβλιοθήκης Φλώρινας «Bασιλική Πιτόσκα»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια γίνονται για ενημέρωση των αναγνωστών μας. Η ευθύνη των σχολίων, αστική και ποινική, βαρύνει τους σχολιαστές.