Σάββατο 10 Μαρτίου 2012

Συνέντευξη τύπου θα παραχωρήσει τη Δευτέρα ο Δήμαρχος Φλώρινας

Σας καλούμε τη Δευτέρα 12 Μαρτίου 2012 και ώρα 10:00πμ στο Δημαρχείο Φλώρινας, σε συνέντευξη τύπου του Δημάρχου Φλώρινας κ. Γιάννη Βοσκόπουλου.

Ομιλία της Ντόρας Μπακογιάννη στο ιδρυτικό συνέδριο της νεολαίας της Δημοκρατικής Συμμαχίας

Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη, μιλώντας σήμερα στο ιδρυτικό συνέδριο της νεολαίας του κόμματος τόνισε μεταξύ άλλων: «Ποτέ στην ιστορία της χώρας δεν υπήρξαν τόσα κόμματα που να διαγκωνίζονται για να καταστρέψουν την Ελλάδα.

Ο Πύρος Δήμας στο Δημαρχείο Πρεσπών

Το Δήμο Πρεσπών επισκέφτηκε ο ολυμπιονίκης Πύρρος Δήμας, συνοδευόμενος από το σύμβουλο μάρκετινγκ και επικοινωνίας της Ελληνικής Ομοσπονδίας Άρσης Βαρών Γεώργιο Ανατολίτη, όπου συνάντησαν το Δήμαρχο Βασίλειο Τσέπα και τους Αντιδημάρχους Γιάννη Γεωργιάδη και Στέργιο Νόνα. Στη διάρκεια της συνάντησης συζήτησαν πρόταση για τη διεξαγωγή του Πανελλήνιου Εφηβικού Πρωταθλήματος Άρσης Βαρών, τον ερχόμενο Μάιο, στο Πατουλίδειο Αθλητικό Κέντρο.

Συνεδριάζει την Πέμπτη το Δημοτικό Συμβούλιο Πρεσπών

Συνεδριάζει την Πέμπτη στις 15 Μαρτίου 2012 και ώρα 12:00΄ το Δημοτικό Συμβούλιο Πρεσπών, με τα παρακάτω θέματα:
1.                                     Έγκριση χορήγησης άδειας χρήσης Μουσικής  στο κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, της Τάπα Δήμητρας στην Τ. Κ. Αγίου Γερμανού. (Εισηγητής Πρόεδρος του Δ. Σ. ).

Συνεδριάζει αύριο η Κεντρική Επιτροπή της Δημοκρατικής Συμμαχίας

Συνεδριάζει την Κυριακή 11 Μαρτίου και ώρα 10:00 στον πολυχώρο «Αθηναΐδα» (Καστοριάς 34-36, Βοτανικός), η Κεντρική Επιτροπή της Δημοκρατικής Συμμαχίας.
Η συνεδρίαση θα ξεκινήσει με πολιτική εισήγηση της προέδρου της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρας Μπακογιάννη. Θα ακολουθήσουν τοποθετήσεις μελών της Κεντρικής Επιτροπής.

Ελληνικοί ποιμενικοί και άγρια ζώα, θύματα δηλητηριασμένων δολωμάτων στο Εθνικό Πάρκο Πρεσπών

Tην Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012, οι φύλακες του Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Πρεσπών εντόπισαν στη χαράδρα του Αγίου Αθανασίου Καρυών ένα δηλητηριασμένο ελληνικό ποιμενικό έπειτα από καταγγελία κτηνοτρόφου της περιοχής. Οι περιπολίες των φυλάκων συνεχίστηκαν, και την Τρίτη 6 Μαρτίου εντοπίζεται στην ίδια περιοχή ένας δεύτερος δηλητηριασμένος ποιμενικός και κομμάτια δηλητηριασμένου λίπους.

Συμπληρωματική ανακοίνωση για τους τρίτεκνους της περιοχής Δήμου Αμυνταίου

Οι τρίτεκνοι περιοχής Δήμου Αμυνταίου μπορούν να καταθέσουν την αίτησή τους στο κατάστημα της Σοφίας Λοβάτση, οδός Ν. Χατζηκωνσταντίνου 19 (κοντά στο ΚΤΕΛ) τις εργάσιμες μέρες και ώρες.
Τηλέφωνα Επικοινωνίας: Φλώρινα Κοκαρόπουλος Λάζαρος 6948301192. Αμύνταιο Λοβάτση Σοφία 6972365899.

Παρασκευή 9 Μαρτίου 2012

Η Oμάδα Παραγωγών πατάτας της ΕΑΣ Αμυνταίου θα διαθέσει πατάτες στη Φλώρινα την Κυριακή

Σας γνωρίζουμε ότι η Oμάδα Παραγωγών πατάτας της ΕΑΣ Αμυνταίου, την Κυριακή 11 Μαρτίου 2012 και ώρα 10:30 π.μ., θα βρίσκεται στο Σιδηροδρομικό Σταθμό Φλώρινας για να διαθέσει την παραγωγή της στο πλαίσιο της κίνησης «Από το χωράφι στον καταναλωτή».
Η τιμή θα ανέρχεται στα 0,25€/κιλό.

Zumba στον ΦΣΦ "Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ"


Υποβολή προτάσεων συμμετοχής σε εκδηλώσεις του Δήμου Φλώρινας για τα 100 χρόνια Απελευθέρωσης της Πόλης

Το 2012  συμπληρώνονται 100 χρόνια από την απελευθέρωση της Φλώρινας. Ο Δήμος Φλώρινας  θεωρεί ότι μια τέτοια επέτειος θα πρέπει να αποτελέσει επίκεντρο Τοπικού και Πανελλήνιου ενδιαφέροντος, αντάξιο της μακρόχρονης και λαμπρής ιστορίας της πόλης, αλλά και της προοπτικής της στο χρόνο και στο χώρο. Για το λόγο αυτό προκηρύσσει Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για τη διοργάνωση και υλοποίηση των εορταστικών εκδηλώσεων και πρωτοβουλιών που θα αναληφθούν για τον παραπάνω σκοπό.

Δηλώσεις Δημοκρατικής Συμμαχίας

1)  Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη, έκανε σήμερα την ακόλουθη δήλωση (on camera):
«Το «κούρεμα» του ελληνικού χρέους είναι αναμφισβήτητα το πρώτο θετικό νέο μετά από πολύ καιρό.
Είναι όμως ένα πρώτο βήμα.

Άδειες ιδιωτικών ραδιοτηλεοπτικών σταθμών

Προς τους κ. Υπουργούς Επικρατείας και Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων
Στο πρόσφατο πολυνομοσχέδιο (Ν. 4038) με θέμα «επείγουσες ρυθμίσεις που αφορούν την εφαρμογή του μεσοπρόθεσμου πλαισίου δημοσιονομικής στρατηγικής 2012-2015», το άρθρο 8 παρατείνει για 14η φορά, από το 1995 ως σήμερα, το «καθεστώς» προσωρινής νομιμότητας των ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών.

Γλέντι του Φ.Σ.Φ. «Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ» με το Λαογραφικό Όμιλο Δήμου Αμπελοκήπων

Το Σάββατο 10 Μαρτίου 2012 και ώρα 21:00 θα πραγματοποιηθεί παραδοσιακό γλέντι στο Φ.Ο.Ο.Φ. σε συνεργασία με τον Λαογραφικό Όμιλο Δήμου Αμπελοκήπων Θεσσαλονίκης. Ορχήστρα του Γιάννη Μαύρου.

Στη συνάντηση των εταίρων του Ευρωπαϊκού προγράμματος ERCIP της Κοινοτικής Πρωτοβουλίας INTERREG IVc. ο Δήμαρχος Σερβίων – Βελβεντού Βασίλης Κωνσταντόπουλος

Η δήλωση του Δημάρχου Σερβίων – Βελβεντού Βασίλη Κωνσταντόπουλου στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://vimeo.com/38207453
Στην πρώτη συνάντηση των εταίρων του Ευρωπαϊκού προγράμματος ERCIP European River Corridor Improvement Plans (Σχέδια Βελτίωσης-Ανάπτυξης Παραποτάμιων Περιοχών) συμμετείχε ο Δήμαρχος Σερβίων – Βελβεντού Βασίλης Κωνσταντόπουλος.

1912- 2012 Θεσσαλονίκη Ο συναρπαστικός αιώνας


Ένταξη τριτέκνων στο πρόγραμμα δωρεάν διανομής τροφίμων έτους 2012

Στις 30 Μαρτίου λήγει η προθεσμία μέσα στην οποία οι τρίτεκνοι, που θέλουν να ενταχθούν στο πρόγραμμα δωρεάν διανομής τροφίμων του έτους 2012, θα πρέπει να καταθέσουν στον Σύλλογο τα παρακάτω δικαιολογητικά:
1. Αίτηση του δικαιούχου για συμμετοχή στο πρόγραμμα.

2.Υπεύθυνη δήλωση του Ν1599/86 για τη συμμετοχή του δικαιούχου στο πρόγραμμα μέσω ενός μόνο φορέα ,επικυρωμένη.
3. Φωτοτυπία ταυτότητας ή διαβατηρίου , ή άλλου νόμιμου εγγράφου ταυτοποίησης του τελικού δικαιούχου και των δυο συζύγων, επικυρωμένες.

Η Λέσχη Εφέδρων Ενόπλων Δυνάμεων Φλώρινας στην φετινή άσκηση «Μακεδονομάχος 2012»

Το νεοσύστατο παράρτημα της Λ.ΕΦ.Ε.Δ στην Φλώρινα συμμετείχε το προηγούμενο σαββατοκύριακο 2 έως 4 Μαρτίου στην πανελλήνια άσκηση εφέδρων «Μακεδονομάχος 2012» που φέτος διεξήχθη στην Σταυρούπολη Ξάνθης. Τα μέλη του παραρτήματος είχαν την ευκαιρία να ασκηθούν με ομάδες εφέδρων οπλιτών και αξιωματικών από την υπόλοιπη Ελλάδα και την Κύπρο, και να αποκομίσουν πολύτιμες εμπειρίες και γνώσεις σε στρατιωτικά αντικείμενα.

Τα ελληνικά αποθέματα λιγνίτη στη Βεύη παραμένουν ανεκμετάλλευτα- Αναγκαζόμαστε να εισάγουμε από τη Βουλγαρία

Ερώτηση για το ορυχείο της Βεύης κατέθεσε ο Βουλευτής της Δημοκρατικής Συμμαχίας Λευτέρης Αυγενάκης
Όπως αποκάλυψε ο Τομεάρχης Υποδομών Μεταφορών και Περιβάλλοντος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Λευτέρης Αυγενάκης, με κοινοβουλευτική παρέμβαση προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Γ. Παπακωνσταντίνου, ο ΑΗΣ Μελίτης συμπληρώνει σήμερα την τροφοδοσία του με εισαγωγές λιγνίτη από Βουλγαρία, την ώρα που τα ελληνικά αποθέματα λιγνίτη παραμένουν ανεκμετάλλευτα!

Μεγάλη διάκριση αθλητών των ΣΑΡΙΣΩΝ στο πανελλήνιο σχολικό πρωτάθλημα

Μεγάλη διάκριση πέτυχαν οι μαθητές/αθλητές των ΣΑΡΙΣΩΝ Σουμπάσης Ιωάννης (2ο ΓΕΛ Φλώρινας) και Παπαδόπουλος Ανδρόνικος (1ο ΓΕΛ Φλώρινας) αγωνιζόμενοι στο Πανελλήνιο Σχολικό Πρωτάθλημα Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης που διεξήχθη στο ΣΕΦ στον Πειραιά το τριήμερο 6-8 Μαρτίου 2012. Παίζοντας ως ζευγάρι στο διπλό με συνεχείς νίκες κατάφεραν να φτάσουν στον προημιτελικό (στους 8). Στο κρίσιμο παιχνίδι για την είσοδο στην τετράδα αν και έπαιξαν θαυμάσια ηττήθηκαν από ανώτερους αντιπάλους.

Η Κυριακή της Ορθοδοξίας γιορτάστηκε από τις Πελαγόνες Θεσσαλονίκης

Στην  κατάμεστη  αίθουσα  της  Εταιρείας  Μακεδονικών  Σπουδών  στις 4  Μαρτίου  την  Κυριακή  της  Ορθοδοξίας , οι Πελαγόνες της  Θεσσαλονίκης   γιόρτασαν , ανάμεσα  σε  συντοπίτες  και  φίλους ,  την  100χρονη  παρουσία  τους  στην  πόλη. Μετά  από  ένα  σύντομο  οδοιπορικό  στην  ιστορία  της  περιοχής και   του  Συνδέσμου  Μοναστηριωτών  και  των  πέριξ «Η  Καρτερία» που  παρουσίασε   η Πρόεδρος  του  κα Βιολέττα Παπαθανασίου,  με ιδιαίτερη  συγκίνηση ο  κεντρικός  ομιλητής (Μοναστηριώτης  στην  καταγωγή  και  διακεκριμένος πανεπιστημιακός ) κος Περικλής  Μήτκας   σκιαγράφησε  γλαφυρά την  ζωή  και  το  έργο   Πελαγόνων  που  σημάδεψαν  με  την  παρουσία  τους  την  ιστορία   του  Ελληνισμού.

Σύνοψη από το Δελτίο Τύπου για τη φαρμακευτική δαπάνη

Οι Οικολόγοι Πράσινοι  είναι το μοναδικό κόμμα που έθεσε έγκαιρα το κρίσιμο ζήτημα της μείωσης της φαρμακευτικής δαπάνης το 2009 και το 2010 με δυο επερωτήσεις στο ευρωκοινοβούλιο όπου ζητήσαμε να καταργηθεί το νομοθετικό πλαίσιο που επέβαλε την υποχρεωτική υπερκοστολόγηση των φαρμάκων προκαλώντας αφαίμαξη των ασφαλιστικών ταμείων.

Το Υπουργείο Άμυνας προωθεί την προμήθεια 6 φρεγατών κόστους 5 δισεκατομμυρίων ευρώ, την ώρα που κόβονται μισθοί και συντάξεις!

Στη Βουλή φέρνει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Παπαδημούλης με ερώτησή του, την προμήθεια 6 φρεγατών κόστους 5 δισεκατομμυρίων ευρώ που προωθεί το Υπουργείο Άμυνας σύμφωνα με δημοσιεύματα του τύπου.

Σχολιασμός Δημοσιεύματος για ανεξόφλητους λογαριασμούς

Σχετικά με δημοσίευμα του ηλεκτρονικού Τύπου, που αναφέρεται σε ανεξόφλητους λογαριασμούς, η ΔΕΗ διευκρινίζει τα ακόλουθα:
Το ύψος των ανεξόφλητων λογαριασμών (δηλαδή λογαριασμών που δεν έχουν εξοφληθεί έστω και μία  ημέρα μετά την ημερομηνία λήξης τους) ανερχόταν πράγματι σε €819 εκατ. στις 31.12.2011, αλλά δεν παρουσιάζει αύξηση το τελευταίο εξάμηνο του 2011, όπως υπονοεί το δημοσίευμα στο οποίο αναφέρεται ότι «πριν λίγους μήνες οι ανεξόφλητοι λογαριασμοί της ΔΕΗ δεν ξεπερνούσαν τα €400 εκατ.».

Μήνυμα του Αντιπεριφερειάρχη Φλώρινας για την Ημέρα της Γυναίκας

Ο ρόλος, η προσφορά και η θέση της γυναίκας στη σύγχρονη εποχή είναι παράγοντες καθοριστικοί. Είτε ως μητέρες, είτε ως σύζυγοι, είτε ως νοικοκυρές, είτε ως εργαζόμενες, οι γυναίκες δίνουν μια καθημερινή και ξεχωριστή μάχη στο στίβο της ζωής και χάρη στην προσφορά τους αποτελούν τα ισχυρά θεμέλια της δοκιμαζόμενης κοινωνίας μας.
Η Ημέρα της Γυναίκας συνδέθηκε με τις διαμαρτυρίες και τους αγώνες των γυναικών σε διάφορα μέρη του πλανήτη για ανθρώπινες συνθήκες εργασίας και ισότητα των δύο φύλων.

Συνάντηση Δημάρχου Σερβίων – Βελβεντού με τον Διευθυντή Υδροηλεκτρικής Παραγωγής της ΔΕΗ

Θέματα κοινού ενδιαφέροντος που αφορούν τη συνεργασία του Δήμου Σερβίων – Βελβεντού με τη Δ.Ε.Η συζήτησε ο Δήμαρχος Βασίλης Κωνσταντόπουλος στη συνάντησή του με τον Γενικό Διευθυντή Υδροηλεκτρικής Παραγωγής Ιωάννη Αργυράκη.  

Πέμπτη 8 Μαρτίου 2012

Την επόμενη Τρίτη συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Αμυνταίου

Σας προσκαλούμε να έρθετε στο Δημοτικό Κατάστημα του Δήμου Αμυνταίου  13 Μαρτίου 2012 ημέρα Τρίτη  και ώρα  18:00  σε τακτική συνεδρίαση  του Δημοτικού Συμβουλίου Αμυνταίου  με θέματα  ημερήσιας διάταξης τα παρακάτω:
1.      Παραχώρηση κατά χρήση, έναντι τιμήματος, αποκαλυφθεισών εκτάσεων λίμνης  Βεγορίτιδας για την καλλιεργητική περίοδο 2011-2012 στους κατοίκους της  Τοπικής Κοινότητας Φαραγγίου.

Διακήρυξη της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ για την Παγκόσμια Mέρα της Γυναίκας


Η Κ.Ε. του ΚΚΕ χαιρετίζει τις γυναίκες της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων, τις αυτοαπασχολούμενες και αγρότισσες, τις νέες, τις μετανάστριες.
Αποδίδει τιμή στις γυναίκες που αντιστέκονται σθεναρά στις δυσκολίες της ανισότιμης ζωής τους, απεργούν με τα σωματεία τους, παίρνουν μέρος στις δραστηριότητες, στις κινητοποιήσεις τους και σε αυτές των αγωνιστικών γυναικείων οργανώσεων, μετέχουν στις λαϊκές επιτροπές, στις επιτροπές αγώνα, δίνουν το «παρών» στην πάλη κατά των χαρατσιών και της άδικης φορολογίας, στέκονται στο πλευρό των απεργών ανδρών και παιδιών τους, τους δίνουν δύναμη και κουράγιο, υιοθετούν συνθήματα αντίστασης, ανυπακοής και απειθαρχίας στους άδικους αντιλαϊκούς νόμους.

Με τον αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών Παντελή Οικονόμου συναντήθηκε χθες η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Φλώρινας

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε ο Υπουργός δήλωσε ότι θα εξετάσει ιδιαίτερα το πρόβλημα της Φλώρινας και θα συζητήσει με τον Υπουργό Εθνικής Οικονομίας για το λιγνιτικό τέλος των ιδιωτικών ορυχείων της περιοχής, να αποδίδεται στην τοπική αυτοδιοίκηση για χρήση θέρμανσης των πολιτών. 

Ποιοτικά και ανταγωνιστικά αγροτικά προϊόντα στη Δυτική Μακεδονία

«Η Δυτική Μακεδονία περιοχή με ποιοτικά, ασφαλή και πιστοποιημένα αγροτικά προϊόντα και με ισχυρή διασύνδεση των κλάδων, εξαγωγέας γνώσης και προϊόντων».
Αυτό είναι το όραμα που τέθηκε κατά την παρουσίαση του Επιχειρησιακού Σχεδίου για το «καλάθι αγροτικών προϊόντων της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας», παρουσία Φορέων και πολιτών, κατά τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας στις 05/03/2012.

Μήνυμα Δημάρχου Αμυνταίου για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

Η καθιέρωση της 8ης Μαρτίου ως Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας είναι ευκαιρία για όλους μας να αναλογιστούμε το ρόλο των γυναικών σε μία κοινωνία ισότητας, ίσων ευκαιριών και κοινωνικής δικαιοσύνης.
Τις τελευταίες δεκαετίες έχουν γίνει άλματα προς την κατεύθυνση αυτή, στη χώρα μας και τον δυτικό κόσμο, όμως μένουν ακόμη πολλά βήματα να γίνουν για την συνειδητοποίηση και εφαρμογή της πλήρους ισότητας στην καθημερινότητα, τη δουλειά, την οικονομική, κοινωνική και πολιτική παρουσία των γυναικών.

Ανακοίνωση του Δημάρχου Πρεσπών για την Ημέρα της Γυναίκας

Η σημερινή ημέρα, ως «Παγκόσμια ημέρα της γυναίκας», είναι μια αφορμή για να θυμηθούμε τους αγώνες των γυναικών για ίση μεταχείριση, που έγιναν ανά τους αιώνες.
Τη σημερινή εποχή πολλά έχουν επιτευχθεί, οι γυναίκες όμως εξακολουθούν να αγωνίζονται για την εξάλειψη των αδικιών.
Ας μη γελιόμαστε όμως. Ο αγώνας των γυναικών είναι, έτσι κι αλλιώς, καθημερινός.

Δηλώσεις της Δημοκρατικής Συμμαχίας

1.Να αναλάβει κάθε βουλευτής την ευθύνη του για τη ρύθμιση των χρεών
του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ προς τις τράπεζες
Από το γραφείο Τύπου της Δημοκρατικής Συμμαχίας, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
Μέρες τώρα, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ που συγκυβερνούν, ψάχνουν τον τρόπο που θα αιφνιδιάσουν την κοινωνία και τις άλλες πολιτικές δυνάμεις, για την ψήφιση της τροπολογίας-σκάνδαλο με την οποία επιδιώκουν στην ουσία να χαριστούν τα κεφάλαια των δανείων των δύο κομμάτων που υπερβαίνουν τα 230 εκατομμύρια Ευρώ.

Διημερίδα με θέμα «Ανακυκλώνοντας καλλιτεχνικά»

Το Κ.Π.Ε. Μελίτης Φλώρινας σε συνεργασία με το ΤΕΕΤ(Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών) Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας Φλώρινας οργανώνει διημερίδα στις 9 και 10 Μαρτίου 2012 στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Φλώρινας, με θέμα: «Ανακυκλώνοντας καλλιτεχνικά», Παρασκευή & Σάββατο, 9 & 10-3-2012.
Η διημερίδα θα αφορά σε 20 φοιτητές του ΤΕΕΤ και 45 εκπαιδευτικούς της Α/θμιας-Β/θμιας Εκπαίδευσης, κυρίως καλλιτεχνικών, αλλά και άλλων ειδικοτήτων.

Έναρξη εγγραφών για τον αγώνα Drosopigirace 2012

Με καινοτομίες ξεκινούν οι εγγραφές για τον πρώτο αγώνα του Drosopigirace 2012 …  η διαδρομή του αγώνα Cross Country καθώς και όλο το BikePark της Δροσοπηγής έχουν αποτυπωθεί μέσω του προγράμματος Google Earth σε ηλεκτρονική μορφή.  www.sites.google.com/site/drosopigirace2011/freeride-park
  Η χαρτογράφηση αυτής της μορφής δίνει την δυνατότητα εικονικής (virtual) περιήγησης στην περιοχή της Δροσοπηγής. Είναι η πρώτη φόρα που στον ελλαδικό χώρο γίνεται μια τόσο λεπτομερής καταγραφή ορεινών-ποδηλατικών διαδρομών, ενώ στους στόχους των διοργανωτών είναι η τοποθέτηση μόνιμης σήμανσης  σε όλο τον ορεινό όγκο του Βιτσίου.

Επίσκεψη του Υπουργού ΠΕΚΑ, Γιώργου Παπακωνσταντίνου στο Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Πρεσπών

Επίσκεψη στα γραφεία του Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Πρεσπών στον Άγιο Γερμανό, πραγματοποίησε την Παρασκευή 2.3.2012 ο Υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γιώργος Παπακωνσταντίνου.
Ο Υπουργός ΠΕΚΑ συναντήθηκε με τον πρόεδρο του Φορέα Διαχείρισης, Νίκο Γιαννάκη, και τους εργαζόμενους και συζήτησαν για τις αρμοδιότητές τους και τα προβλήματα που καθημερινά αντιμετωπίζουν στο Εθνικό Πάρκο Πρεσπών που είναι επιφορτισμένοι να προστατεύσουν.

Ψήφισμα του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης

Σήμερα Τετάρτη 7 Μαρτίου 2012 και ώρα 13.00, μετά τη θλιβερή αναγγελία του θανάτου του συναδέλφου μας, Γεωργίου Ζωγράφου, το Δ.Σ του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης συνήλθε σε έκτακτη συνεδρίαση και αποφάσισε ομόφωνα:

Ευχαριστήριο Συλλόγου Φλωρινιωτών Θεσσαλονίκης

Ο  Σύλλογος  Φλωρινιωτών  Θεσσαλονίκης ευχαριστεί  θερμά  την οικογένεια  του  Σάββα Σαββίδη  για  την  δωρεά  του  ποσού  των  50€  στην  μνήμη  της Αφροδίτης Αργυροπούλου.
Το  ποσό  θα  διατεθεί  για  την  ενίσχυση  της  χορωδίας  του  Συλλόγου  μας.

Παντελής Οικονόμου: «Όχι σε προνομιακή φορολόγηση στο πετρέλαιο θέρμανσης στη Δυτική Μακεδονία- Ναι σε επίδομα θέρμανσης»!

Ολοκληρώθηκε σήμερα το μεσημέρι η συνάντηση του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργου Δακή, βουλευτών, δημάρχων και εκπροσώπων των φορέων της περιφέρειας με τον Υφυπουργό Οικονομικών Παντελή Οικονόμου, σχετικά με την ενεργειακή φτώχεια και ειδικότερα με το κοινό αίτημα όλων των φορέων, για μείωση της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης.

Πολιτική εκδήλωση από την Τ.Ε. ΑΝΤΑΡΣΥΑ Πτολεμαΐδας

Την Κυριακή 11 Μαρτίου και ώρα 11πμ, η Τ.Ε. ΑΝΤΑΡΣΥΑ Πτολεμαΐδας διοργανώνει πολιτική εκδήλωση στο εργατικό κέντρο Πτολεμαΐδας με θέμα : Διαγραφή χρέους- Έξοδος από το ευρώ- ΕΕ: υπάρχει άλλος δρόμος.

Τετάρτη 7 Μαρτίου 2012

Μήνυμα του Δημάρχου Φλώρινας για την ημέρα της γυναίκας

Η παγκόσμια ημέρα της Γυναίκας στις 8 Μαρτίου, συμβολίζει τις κατακτήσεις για όλες τις γυναίκες του κόσμου, αλλά και τις προσπάθειες για ισότητα δικαιωμάτων και ευκαιριών, για αλλαγή σε στάσεις ζωής και νοοτροπίας, σε όρους κοινωνικής δικαιοσύνης.
Η ενίσχυση της κοινωνίας των πολιτών, έχει να κάνει με το πόσο ενεργό ρόλο έχει σε αυτήν η γυναίκα.
Αμφισβητώντας με επιμονή τα ασφυκτικά όρια της παραδοσιακής της θέσης, κατάφερε να αποτελεί  κεντρικό πρόσωπο στο νέο κοινωνικό μοντέλο.
Με δυναμισμό και αίσθημα αυτοπεποίθησης, αναπτύσσει την προσωπικότητά της αυτόνομα και αναλαμβάνει πολλαπλούς και σύνθετους κοινωνικούς ρόλους.

Underworld: Η Αναγέννηση (Underworld: Awakening)

15 χρόνια έχουν περάσει από τότε που η Σελίν και ο αγαπημένος της Μάικλ κέρδισαν την μάχη εναντίον του Βρικόλακα Έλντερ Μάρκους στο UNDERWORLD EVOLUTION. Εντωμεταξύ, η ανθρωπότητα που έχει ανακαλύψει την ύπαρξη των Βρικολάκων και των Λύκαν έχει εξαπολύσει μια εκστρατεία αφανισμού και των δύο ειδών. Η Σελίν αιχμαλωτίζεται κατά τη διάρκεια της γενοκτονίας και ξυπνάει μετά από δώδεκα χρόνια. Αρχικά συγκλονίζεται όταν μαθαίνει ότι ο αγαπημένος της Μάικλ έχει πεθάνει, αλλά δεν της απομένει και πολύ χρόνος για να πενθήσει αφού ακολουθούν μια σειρά από σοκαριστικές προκλήσεις που καλείται να αντιμετωπίσει.

Απάντηση του Βουλευτή Στάθη Κωνσταντινίδη σε Δελτία Τύπου του Σωματείου ΕΤΕ ΔΕΗ και του Προέδρου του Λάζαρου Αδάμ

Δύο απαντήσεις σε Δελτία Τύπου του Σωματείου ΕΤΕ ΔΕΗ και του Προέδρου του Λάζαρου Αδάμ, απέστειλε ο Βουλευτής Στάθης Κωνσταντινίδης, τα οποία και δημοσιεύουμε:
Α)Σχετικά με νέο δελτίο τύπου του σωματείου ΕΤΕ ΔΕΗ – Τ.Δ.Ε. Α.Η.Σ. Μελίτης έχω να παρατηρήσω τα εξής:
Πολύ καλά τα λέτε κ. Αδάμ. Πραγματικά και άλλα συνδικάτα έβγαλαν ανακοινώσεις για το θέμα.

Η απάντηση του Δήμου Σερβίων - Βελβεντού για το «Σκεπασμένο» του Βελβεντού

Με αφορμή ανάρτηση δημοσιεύματος σχετικά με την τοποθέτηση απαγορευτικής πινακίδας στην είσοδο του «Σκεπασμένου» στη Δημοτική Κοινότητα Βελβεντού επισημαίνουμε τα εξής:
Πράγματι στο μονοπάτι υπάρχει σοβαρό πρόβλημα ασφάλειας των επισκεπτών και των περιπατητών. Αυτό οφείλεται στην πτώση βράχων λόγω διάβρωσης από την παρατεταμένη κακοκαιρία του φετινού χειμώνα.

Συνάντηση Μπακογιάννη - Γιούνκερ

Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη, συναντήθηκε σήμερα με τον πρωθυπουργό του Λουξεμβούργου και πρόεδρο του Eurogroup κ. Ζαν Κλοντ Γιούνκερ. Αμέσως μετά έκαναν τις ακόλουθες δηλώσεις (on camera):
Ζαν Κλοντ Γιούνκερ: Κάναμε μια επισκόπηση εξετάζοντας όλα τα προβλήματα που δυστυχώς αντιμετωπίζει η Ελλάδα.

Θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα στο Φλάμπουρο - Φλώρινας

Χθες (06-03-2012) το μεσημέρι, στην επαρχιακή οδό Φλάμπουρου - Φλώρινας, Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο που οδηγούσε 76χρονος ημεδαπός, συγκρούστηκε μετωπικά με Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο που οδηγούσε 30χρονος ημεδαπός, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του 76χρονου και τον τραυματισμό του 30χρονου.

Μήνυμα της Γ.Γ. για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

Η φετινή Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, πέρα και πάνω από επετειακούς χαιρετισμούς και εθιμοτυπίες, μας υποχρεώνει να ανασυγκροτήσουμε τη δράση μας και αναλαβάνοντας νέες πρωτοβουλίες να προωθήσουμε την εφαρμογή αποτελεσματικών πολιτικών, που αφενός θα εξαλείψουν κάθε είδους διάκρισης και ανισότητας ανάμεσα στα δύο φύλα και αφετέρου θα εγγυηθούν την ισότιμη συμμετοχή μας σε όλες τις εκφάνσεις της καθημερινής ζωής, όχι μόνο σε ό,τι αφορά τις υποχρεώσεις μας αλλά κυρίως τα δικαιώματα μας.

Ενδεικτικές συμβουλές για την ασφάλεια των γυναικών

Η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, παραθέτει ενδεικτικές συμβουλές γενικού περιεχομένου για την ασφάλεια των γυναικών, με στόχο να αποτρέψουν ή να προλάβουν παραβατικές συμπεριφορές σε βάρος τους και να ελαχιστοποιήσουν τις πιθανότητες να καταστούν θύματα μιας εγκληματικής πράξης.

Ημέρα κατά της σχολικής βίας

Το Υπουργείο Παιδείας καθιέρωσε την 6η Μαρτίου ως Ημέρα κατά της Σχολικής Βίας, προτείνοντας συγκεκριμένες δράσεις, συζητήσεις και εκδηλώσεις που μπορούν να πραγματοποιηθούν με πρωτοβουλία των εκπαιδευτικών.

Διαμαρτυρία της ΕΛΜΕ την ερχόμενη Τρίτη για την υποβάθμιση της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης





Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Φλώρινας σας καλεί να πάρετε μέρος στην παράσταση- διαμαρτυρία για την υποβάθμιση της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης  στον ΟΠΑΔ (ΥΠΑΔ) και νυν ΕΟΠΥΥ Φλώρινας, την Τρίτη 13 Μαρτίου 2012 και ώρα 13:00, στα γραφεία του οργανισμού 25ης Μαρτίου, δίπλα στην τράπεζα της MARFIN, στην πλατεία.
Από το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ