Κυριακή 4 Μαρτίου 2012

«Ικανοποίηση στο Πόρετς – ο Στάθης στο Τάλιν»

Αίσθηση ικανοποίησης άφησε η συμμετοχή της αποστολής του Ο.ΞΙ.Φ. στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Εφήβων στο Πόρετς της Κροατίας. Στο μεγαλύτερο ευρωπαϊκό ραντεβού στην κατηγορία -17 στο ξίφος μονομαχίας το παρόν έδωσαν 107 αθλητές από 32 χώρες.
Οι Νικόλας Τσώκας και Τάσος Ζαχαρόπουλος έκαναν 3 νίκες και 3 ήττες ο καθένας στον 1ο γύρο των αγώνων.
Ο Νικόλας νίκησε τον Τσέχο Μπάντατς 5-2, τον Αυστριακό Πούσατσερ 5-3 και τον Δανό Μπρέμς 5-2 ενώ διεκδίκησε μία ακόμα νίκη από τον Γάλλο Μπαρέλλα αλλά έχασε στον πόντο 4-5. Ο Τάσος νίκησε το φαβορί Γερμανό Στίν 5-4, τον Σκοπιανό Τοντόροφσκι (5-1) και τον Εσθονό Λεμπέντεβ 5-2.
Στο νόκ – άουτ για την 64άδα ο Νικόλας νίκησε τον Αρμένιο Αραζιάν 15-14 αν και έχανε 7-13 και ο Τάσος έχασε άδικα από τον Κροάτη Βίνκοβιτς 15-12.
Στην συνέχεια για τους 32 ο Νικόλας αντιμετώπισε τον Ούγγρο Νάγκι τον έπαιξε στα ίσα αλλά έχασε 15-11. Τελική κατάταξη Τσώκας 54ος Ζαχαρόπουλος 66ος.
Λαμβάνοντας υπόψη την έλλειψη, λόγω πόρων, ανταγωνιστικής προετοιμασίας (προπονητικό κάμπ – αγώνες) το αποτέλεσμα είναι ικανοποιητικό.
Κατά την διάρκεια του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος οι προπονητές του Ομίλου Τσώκας – Καλυβιάνος είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν με στελέχη της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας διάφορα θέματα όπως την ισχυροποίηση του Ευρωπαϊκού Κυπέλλου της Φλώρινας, την πρόσληψη προπονητή σπάθης, την διοργάνωση προπονητικού σεμιναρίου για Έλληνες προπονητές, την ενίσχυση του προπονητικού κέντρου της Φλώρινας κ.α. Έλαβαν, τέλος, πρόσκληση συμμετοχής στο Διεθνές Τουρνουά -13 από το Κλάγκενφουρτ, Αυστρία (28,29-4-2012)
Άλλη μια παρουσία σε τελικό Παγκοσμίου Κυπέλλου έκανε ως διαιτητής ο Στάθης Γεροσίδερης. Αυτή τη φορά σειρά είχε το Τάλιν της Εσθονίας. Οι αγώνες ένα από τα τελευταία ολυμπιακά κριτήρια συγκέντρωσαν 242 αθλητές από 42 χώρες και ο Στάθης ήταν εκεί….!
Το επόμενο σαββατοκύριακο σειρά έχει το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα -20 στην Αθήνα. Ο Ο.ΞΙ.Φ., ο οποίος οδηγεί την κούρσα της βαθμολογίας θα συμμετέχει με 20 μελή αποστολή. Πέρυσι (2011) το πρωτάθλημα είχε διοργανωθεί στην Φλώρινα.
Πόρετς: 3-3-2012                                           
Δελτίο Τύπου ΟΞΙΦ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια γίνονται για ενημέρωση των αναγνωστών μας. Η ευθύνη των σχολίων, αστική και ποινική, βαρύνει τους σχολιαστές.