Τετάρτη, 7 Μαρτίου 2012

Ημέρα κατά της σχολικής βίας

Το Υπουργείο Παιδείας καθιέρωσε την 6η Μαρτίου ως Ημέρα κατά της Σχολικής Βίας, προτείνοντας συγκεκριμένες δράσεις, συζητήσεις και εκδηλώσεις που μπορούν να πραγματοποιηθούν με πρωτοβουλία των εκπαιδευτικών.

Το Δημοτικό Σχολείο Αετού διοργάνωσε εκδηλώσεις για τα παιδιά και τους γονείς, σε συνεργασία με το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων, τη Σχολική Επιτροπή, το Δήμο Αμυνταίου και το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας της Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας. Έτσι, για τα παιδιά πραγματοποιήθηκε προβολή ταινίας κινουμένων σχεδίων και ανάγνωση κειμένων με θέμα τη σχολική βία, ενώ με τους γονείς είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν η κ. Βίκυ Ζιώγα, επιστημονικά υπεύθυνη του Κέντρου Πρόληψης και ο Διευθυντής του σχολείου κ. Νίκος Λυπίτκας. Το Δήμο Αμυνταίου εκπροσώπησε ο Αντιδήμαρχος, κ. Ιορδάνης Μπάντης, που χαιρέτισε τονίζοντας τη σημαντικότητα τέτοιου είδους εκδηλώσεων.
Αντίστοιχα το Α’ Δημοτικό Σχολείο Αμυνταίου πραγματοποίησε εκδήλωση ενημέρωσης προς τους γονείς και τα παιδιά. Στην εκδήλωση μίλησε η ψυχολόγος κ. Ραχήλ Ρίζου, ενώ εκτός από τον Διευθυντή του σχολείου κ. Μιχάλη Μιχαηλίδη και τους εκπαιδευτικούς της μονάδας, συμμετείχε η Σχολική Σύμβουλος Εκπαιδευτικής Περιφέρειας Αμυνταίου κ. Κασσίδου Στέλλα. Το Δήμο Αμυνταίου εκπροσώπησε ο Αντιδήμαρχος κ. Γιώργος Ψαλλίδας, ο οποίος ανέφερε ότι ο Δήμος στηρίζει τις προσπάθειες ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης γονέων και μαθητών, που τις θεωρεί εξαιρετικά σημαντικές καθώς η πρόληψη είναι πολύ πιο αποδοτική από την θεραπεία.
Γραφείο Τύπου Δήμου Αμυνταίου
Αμύνταιο, 7 Μαρτίου 2012
Δελτίο Τύπου Δήμου ΑμυνταίουΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια γίνονται για ενημέρωση των αναγνωστών μας. Η ευθύνη των σχολίων, αστική και ποινική, βαρύνει τους σχολιαστές.