Πέμπτη 8 Μαρτίου 2012

Δηλώσεις της Δημοκρατικής Συμμαχίας

1.Να αναλάβει κάθε βουλευτής την ευθύνη του για τη ρύθμιση των χρεών
του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ προς τις τράπεζες
Από το γραφείο Τύπου της Δημοκρατικής Συμμαχίας, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
Μέρες τώρα, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ που συγκυβερνούν, ψάχνουν τον τρόπο που θα αιφνιδιάσουν την κοινωνία και τις άλλες πολιτικές δυνάμεις, για την ψήφιση της τροπολογίας-σκάνδαλο με την οποία επιδιώκουν στην ουσία να χαριστούν τα κεφάλαια των δανείων των δύο κομμάτων που υπερβαίνουν τα 230 εκατομμύρια Ευρώ.
Η πρακτική της συγκυβέρνησης είναι προκλητική και επιχειρεί να λύσει τα οικονομικά αδιέξοδα του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, δίνοντας χρήματα στα κόμματα που δεν δικαιούνται κάτω από το τραπέζι και  φορτώνοντας τα χρέη των δύο κομμάτων στους Έλληνες φορολογούμενους.
Η σκανδαλώδης-τροπολογία δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή γιατί παραβιάζει κατά τρόπο κατάφωρο τις αρχές της δημοκρατικής ισονομίας και ισότητας.  
Με δεδομένο ότι υπάρχει σχέδιο να περάσει με τη μέθοδο του κατεπείγοντος, η Δημοκρατική Συμμαχία καλεί τις πολιτικές δυνάμεις που έχουν την δύναμη κατά τον Κανονισμό της Βουλής, να προκαλέσουν ονομαστική ψηφοφορία για να αναλάβει ο κάθε βουλευτής τις ευθύνες του απέναντι στους πολίτες. 

2.Τέρμα στις παλινωδίες για τη διαχείριση των απορριμμάτων
Με αφορμή τη σύσταση του νέου διαβαθμικού φορέα ΕΣΔΝΑ για τη διαχείριση των απορριμμάτων Αττικής, ο Τομέας Αυτοδιοίκησης της Δημοκρατικής Συμμαχίας, εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:
Χρειάσθηκε ένας ολόκληρος χρόνος από την εφαρμογή του Καλλικράτη για να συσταθεί ο νέος φορέας ΕΣΔΝΑ για τη διαχείριση των απορριμμάτων Αττικής.
Εν τω μεταξύ η χώρα μας και η Αττική εξακολουθούν να θάβουν «τα σκουπίδια» πολλές φορές σε ανεξέλεγκτες χωματερές με τεράστιες απώλειες πολύτιμων πόρων και ανάλογη υποβάθμιση του περιβάλλοντος.
Η Δυτική Αττική, μόνιμη εύκολη «χαβούζα» όλης της Περιφέρειας, φτάνει στα όριά της αφού η πολύπαθη χωματερή Φυλής-Λιοσίων έχει ημερομηνία λήξης και μάλιστα σύντομη.
Η Ε.Ε. μας απειλεί με δυσβάστακτα πρόστιμα ενώ κινδυνεύουνε να χαθούνε οι τελευταίοι (ίσως) πόροι που μας έχουν διατεθεί.
Καλούμε τον Γραμματέα της Αιρετής Περιφέρειας και Πρόεδρο του ΕΣΔΝΑ άμεσα να προχωρήσει με διαφάνεια και αποτελεσματικότητα στην εφαρμογή των πλέον ενδεδειγμένων οικονομικά και τεχνικά λύσεων ολοκληρωμένης διαχείρισης χωρίς ταμπού και προκαταλήψεις και λαϊκίστικες αντιλήψεις.
Οποιαδήποτε περαιτέρω ολιγωρία θα είναι ένα ακόμη έγκλημα σε βάρος του περιβάλλοντος και της δεινής οικονομικής θέσης της χώρας μας.
Αθήνα, 8 Μαρτίου 2012
Γραφείο Τύπου Δημοκρατικής Συμμαχίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια γίνονται για ενημέρωση των αναγνωστών μας. Η ευθύνη των σχολίων, αστική και ποινική, βαρύνει τους σχολιαστές.