Παρασκευή 9 Μαρτίου 2012

Στη συνάντηση των εταίρων του Ευρωπαϊκού προγράμματος ERCIP της Κοινοτικής Πρωτοβουλίας INTERREG IVc. ο Δήμαρχος Σερβίων – Βελβεντού Βασίλης Κωνσταντόπουλος

Η δήλωση του Δημάρχου Σερβίων – Βελβεντού Βασίλη Κωνσταντόπουλου στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://vimeo.com/38207453
Στην πρώτη συνάντηση των εταίρων του Ευρωπαϊκού προγράμματος ERCIP European River Corridor Improvement Plans (Σχέδια Βελτίωσης-Ανάπτυξης Παραποτάμιων Περιοχών) συμμετείχε ο Δήμαρχος Σερβίων – Βελβεντού Βασίλης Κωνσταντόπουλος.
Εταίροι στο πρόγραμμα μαζί με το Δήμο Σερβίων - Βελβεντού είναι ο Δήμος Lewisham (Λονδίνο - Αγγλία) η Περιφέρεια και ο Δήμος Teramo (Ιταλία), ο Δήμος Harsova (Ρουμανία) η Περιφέρεια Rein-Erft-Krein District (Γερμανία) και ο αντίστοιχος φορέας διαχείρισης υδάτινων πόρων Erft River Association (Γερμανία), το  Γεωλογικό Ινστιτούτο Ρουμανίας, και η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στην Αγγλία και πιο συγκεκριμένα στο Δήμο του Lewisham που ανήκει στον Μητροπολιτικό Δήμο του Λονδίνου. Η ένταξη στο συγκεκριμένο πρόγραμμα αποτελεί τη συνέχεια ανάλογων πρωτοβουλιών της Δημοτικής Αρχής του Δήμου Σερβίων – Βελβεντού να αξιοποιήσει προς όφελος των δημοτών Ευρωπαϊκά προγράμματα (ήδη από τον περασμένο Μάρτιο ο Δήμος έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα SMART Tourism) που ενισχύουν την αναπτυξιακή προοπτική του δήμου και παράλληλα προσφέρουν την απαραίτητη τεχνογνωσία σε θέματα πρώτης προτεραιότητας όπως είναι στο πρόγραμμα ERCIP η διαχείριση των υδάτινων πόρων.  Το Πρόγραμμα ERCIP της Κοινοτικής Πρωτοβουλίας INTERREG IVc έχει ως στόχους:
-Την αναζήτηση συνεργατικών δομών μεταξύ των φορέων που καλούνται να διαχειριστούν τις αναπτυξιακές προοπτικές παραποτάμιων περιοχών (Δήμων, Περιφερειών, Δημόσιων Υπηρεσιών και Επιχειρήσεων).
-Την μελέτη τρόπων συνεργατικής χρηστής διαχείρισης υδάτινων πόρων.
-Την προστασία των υδάτινων πόρων και των γύρω αυτών περιοχών.
-Την διερεύνηση δυνατότητας εκπόνησης κοινών στρατηγικών σχεδίων για την ανάπτυξη παραλίμνιων και παραποτάμιων περιοχών.
Στα πλαίσια του προγράμματος θα διερευνηθούν περιπτώσεις καλής πρακτικής στην παραποτάμια και παραλίμνια αναπτυξιακή δραστηριότητα, θα διερευνηθούν λεπτομερώς τα επιμέρους χαρακτηριστικά των εταίρων του προγράμματος, θα εκπονηθούν πιλοτικά αναπτυξιακά πλάνα τα οποία θα συζητηθούν και θα βελτιωθούν μέσω διαπεριφερειακών συναντήσεων ανταλλαγής απόψεων.
09-03-2012
Δελτίο Τύπου από Δήμο Σερβίων -Βελβεντού

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια γίνονται για ενημέρωση των αναγνωστών μας. Η ευθύνη των σχολίων, αστική και ποινική, βαρύνει τους σχολιαστές.