Δευτέρα 5 Μαρτίου 2012

Απάντηση της Ένωσης Τεχνικών Δ.Ε.Η. στο Βουλευτή Ν.Δ. Νομού Φλώρινας κ. Κωνσταντινίδη

Κύριε Βουλευτή, Διάβασα με προσοχή την απάντηση σας στο δελτίο τύπου  που έβγαλε η ΤΔΕ ΕΤΕ
Μελίτης .
 Σε ότι αφορά  καταρχήν το δελτίο τύπου σας  ενημερώνω  ότι βγήκε μετά από ομόφωνη απόφαση του διοικητικού συμβουλίου της ΤΔΕ .
Πως εσείς βγάζετε το συμπέρασμα πως υπάρχει σκοπιμότητα και παραποίηση  και ότι το πρόβλημα το έχω μόνο εγώ σαν Πρόεδρος δεν μπορώ να το καταλάβω. 
Νομίζω ότι έχετε επικεντρώσει όλη την αναφορά σας στο θέμα του κοινού δελτίου τύπου που βγάλατε με τους δημάρχους των ενεργειακών δήμων.   Δεν αναφέρεστε καθόλου στην ψηφοφορία και το  <<ναι >> στο μνημόνιο 2.
Δε θα μπω σε γενικά θέματα του μνημονίου 2 γιατί διάβασα τις θέσεις σας στον τύπο. Θα αναφερθώ και θα σας ρωτήσω τι λέει το μνημόνιο 2 για την πρόσβαση τρίτων στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από λιγνίτη. Μπορείτε να αναφέρετε στους εργαζομένους στα εργοστάσια και στα ορυχεία λιγνιτικής  παραγωγής  τι πρεσβεύει το μνημόνιο 2 για αυτούς ;  Γιατί εκτός από τις τραγικές  μειώσεις  στους μισθούς που έχουν υποστεί οι συνάδελφοι, έρχεται και  καταστρατήγηση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας , με ατομικές συμβάσεις εργασίας και στο βάθος απολύσεις.(Εσείς όμως στην απαντητική σας επιστολή λέτε ότι τα υπόλοιπα περί μνημονίου ,μισθών, διαπραγματεύσεων είναι ψευδή ,παραπλανητικά και φανταστικά).
Αυτό είναι καλά να το αφήσετε στην κρίση των πολιτών και των  συναδέλφων οι οποίοι το έχουν νιώσει στο πετσί τους.
Επειδή ο μέσος όρος ηλικίας στους σταθμούς και στα ορυχεία είναι 40-50 θα είναι δύσκολο οι εργαζόμενοι να βρουν δουλειά.( μιλάμε για 1500 εργαζόμενους στο λεκανοπέδιο).
 Στο μνημόνιο το οποίο ψηφίσατε και συγκεκριμένα στους εφαρμοστικούς νόμους υπάρχει συμφωνία  σε ότι αφορά την πρόσβαση τρίτων στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από λιγνίτη. Το μνημόνιο 2 θέτει τις εξής προϋποθέσεις :
1ο τρίμηνο 2012 –οριστικοποίηση των μέτρων που διασφαλίζουν την πρόσβαση τρίτων στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από λιγνίτη.
2ο τρίμηνο 2012 –έναρξη εφαρμογής των παραπάνω μέτρων .
Νοέμβριος 2013 – ολοκλήρωση εφαρμογής των μέτρων που  διασφαλίζουν την πρόσβαση ανταγωνιστών της ΔΕΗ  στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από λιγνίτη. Οι τρίτοι μπορούν να χρησιμοποιούν αποτελεσματικά την παραγωγή από λιγνίτη στην ελληνική αγορά.
ΔΗΛΑΔΗ ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΠΟΥ ΘΑ
ΑΝΟΙΞΕΙ ΤΟΥΣ ΑΣΚΟΥΣ ΤΟΥ ΑΙΟΛΟΥ.
Δεν μπορείτε να λέτε ότι μόνο εγώ έχω πρόβλημα μαζί σας γιατί τα παραπάνω αγγίζουν όλους τους συναδέλφους ψηφοφόρους σας και μη που εργάζονται σε αυτή την επιχείρηση.
Γνωρίζετε επίσης ότι κι άλλα συνδικάτα της περιοχής έβγαλαν ανακοινώσεις γι’ αυτό το θέμα. Και αυτών των συνδικάτων  οι πρόεδροι είχαν πρόβλημα ως προς το πρόσωπο σας ;
Κύριε Κωνσταντινίδη στην απάντηση υπόμνημα σας απλώς ζητάτε δίκαιο καταμερισμό ευθυνών. Αλλά σας ερωτώ ευθέος το μνημόνιο το ψήφισε ο κύριος Λιάνης ; το ψήφισαν οι κύριοι Δήμαρχοι ; ΟΧΙ 
Εσείς ψηφίσατε την πώληση των μονάδων και των ορυχείων της ΔΕΗ και όλα τα δεινά και έχετε την κύρια ευθύνη.
Θέλω να δείτε τα πράγματα όπως έχουν. Δεν υπάρχει κανένας δόλος και καμιά παλαιοκομματική εμπάθεια όπως αναφέρετε. Με όλα αυτά που βιώνουμε σαν εργαζόμενοι στον κλάδο της ενέργειας  δεν χωράνε τέτοιες σκέψεις-
και εμείς σαν συνδικάτα πρέπει να λέμε τις αλήθειες στους συναδέλφους μας  για το τι τους περιμένει και για το τι πραγματικά έρχεται.
Κύριε Βουλευτή , όλοι εσείς που ψηφίσατε το μνημόνιο2 έχετε βάλει ενέχυρο τις ζωές μας και τις ζωές των παιδιών μας για 100 χρόνια.
Μας αναφέρετε ότι θα υπάρχει σύσσωμη αντίδραση της τοπικής κοινωνίας στο ενδεχόμενο ξεπουλήματος των μονάδων  και ότι τα παιχνιδάκια αυτά του Κ. Παπακωνσταντίνου δεν μπορούν να περάσουν στις πλάτες των Φλωρινιωτών και η Φλώρινα σίγουρα δεν πουλιέται.
Ξέρετε τι λέει ο σοφός λαός ;
Με τον λύκο τρώει το αρνί και με τον νοικοκύρη το μοιρολογάει και εσείς αυτό κάνατε.
Στην Αθήνα ψηφίζατε την πώληση των μονάδων της Φλώρινας και στην Φλώρινα βγάζετε επερωτήσεις, υπομνήματα, αγωνίζεστε τάχα για το αντίθετο.
Ως έδω όμως
Κ.ΒΟΥΛΕΥΤΗ  ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ 2 ΄ΚΑΙ ΟΙ ΕΦΑΡΜΟΣΤΙΚΟΙ ΝΟΜΟΙ    ΨΗΦΙΣΤΗΚΑΝ ΚΑΙ ΨΗΦΙΣΤΗΚΑΝ ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΣΑΣ.
ΑΣ ΚΡΙΝΟΥΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ
ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΤΗΣ ΤΔΕ ΕΤΕ ΜΕΛΙΤΗΣ
ΑΔΑΜ ΛΑΖΑΡΟΣ
Υ.Γ  Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΟΜΟΦΩΝΗ ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ ΤΗΣ ΤΔΕ ΕΤΕ ΜΕΛΙΤΗΣ
Φλώρινα, 1/3/2012
Δελτίο Τύπου ΕΤΕ ΔΕΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια γίνονται για ενημέρωση των αναγνωστών μας. Η ευθύνη των σχολίων, αστική και ποινική, βαρύνει τους σχολιαστές.