Τετάρτη 7 Μαρτίου 2012

Μήνυμα του Δημάρχου Φλώρινας για την ημέρα της γυναίκας

Η παγκόσμια ημέρα της Γυναίκας στις 8 Μαρτίου, συμβολίζει τις κατακτήσεις για όλες τις γυναίκες του κόσμου, αλλά και τις προσπάθειες για ισότητα δικαιωμάτων και ευκαιριών, για αλλαγή σε στάσεις ζωής και νοοτροπίας, σε όρους κοινωνικής δικαιοσύνης.
Η ενίσχυση της κοινωνίας των πολιτών, έχει να κάνει με το πόσο ενεργό ρόλο έχει σε αυτήν η γυναίκα.
Αμφισβητώντας με επιμονή τα ασφυκτικά όρια της παραδοσιακής της θέσης, κατάφερε να αποτελεί  κεντρικό πρόσωπο στο νέο κοινωνικό μοντέλο.
Με δυναμισμό και αίσθημα αυτοπεποίθησης, αναπτύσσει την προσωπικότητά της αυτόνομα και αναλαμβάνει πολλαπλούς και σύνθετους κοινωνικούς ρόλους.
Συμμετέχει ενεργά στα κέντρα λήψης των αποφάσεων.
Διαχειρίζεται με επάρκεια δημόσια αξιώματα.
Συνδιαμορφώνει μια νέα προοδευτική αντίληψη για μια σειρά κοινωνικών ζητημάτων.
Αναλαμβάνει θέσεις ευθύνης στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα.
Κινείται με επιχειρηματική δεινότητα στις αγορές του κόσμου.
Διακρίνεται στο χώρο της έρευνας, της γνώσης, της επιστήμης.
Αγωνίζεται και διεκδικεί για μια καλύτερη κοινωνία.
Παράλληλα, πιστεύει σε αξίες και ιδανικά, διατηρεί τις λεπτές κοινωνικές ισορροπίες και παραμένει ισχυρό θεμέλιο της ελληνικής οικογένειας.
Η σύγχρονη Ελληνίδα γυναίκα είναι σήμερα μητέρα, νοικοκυρά, εργαζόμενη αλλά και δημόσιο πρόσωπο. Ένα κοινωνικό πρότυπο με ανεκτίμητη προσφορά.
Είναι ένα εθνικό κεφάλαιο με τη γνώση, τη διαίσθηση, την ψυχή, την ευαισθησία και τη δύναμη που επιβάλλει το όραμα μιας πιο δίκαιης κοινωνίας.
Γι’ αυτό η μέρα αυτή στη χώρα μας, είναι μέρα περίσκεψης και καθημερινού αγώνα από όλους μας, για παραπέρα δεσμεύσεις ίσης μεταχείρισης ανδρών και γυναικών, για την αντιμετώπιση της σεξουαλικής παρενόχλησης, της ενδοοικογενειακής βίας, για μείωση της γυναικείας ανεργίας, για ισόρροπη συμμετοχή των γυναικών στη λήψη αποφάσεων. 
Γιάννης Βοσκόπουλος
Δήμαρχος Φλώρινας
Φλώρινα, 07-03-2012
Δελτίο Τύπου Δήμου Φλώρινας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια γίνονται για ενημέρωση των αναγνωστών μας. Η ευθύνη των σχολίων, αστική και ποινική, βαρύνει τους σχολιαστές.