Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2013

100 αστέρια έλαμψαν το Σάββατο στη Φλώρινα



Με τα 100 αστέρια της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων Ελλάδος με έδρα τη Θεσσαλονίκη, ξεκίνησαν το Σάββατο 02 Νοεμβρίου 2013 οι εκδηλώσεις για το κλείσιμο των 100 χρόνων από την απελευθέρωση της Φλώρινας από τον τουρκικό ζυγό.

Δείτε το σχετικό βίντεο εδώ

Έτσι, στην κατάμεστη αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου Φλώρινας «Θεόδωρος Αγγελόπουλος», οι παρευρισκόμενοι είχαν τη δυνατότητα να απολαύσουν τα 100 μέλη της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων υπό τη διεύθυνση του μαέστρου κ. Βαγγέλη Αραμπατζή, σε μια μαγική βραδιά.
Να σημειωθεί ότι η παραπάνω συναυλία υλοποιήθηκε από το Δήμο Φλώρινας και τη Μ.Κ.Ο. «Πελαγονία».
Ο Δήμαρχος Φλώρινας κ. Γιάννης Βοσκόπουλος, κηρύσσοντας την έναρξη των εκδηλώσεων είπε:
 «Βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση σήμερα να είμαστε όλοι μαζί εδώ, ελεύθεροι, στο τέλος των εκδηλώσεων  εορτασμού των 100 χρόνων από την απελευθέρωση της Φλώρινας από τον τουρκικό ζυγό.
101 χρόνια στην περιοχή μας πνέει ο αέρας της ανεξαρτησίας, ο αέρας της λευτεριάς. Χάρη στους γενναίους προγόνους μας, η Ελλάδα, η Μακεδονία, η Φλώρινα κατάφεραν να διώξουν από πάνω τους τον τουρκικό ζυγό, μετά από παρουσία 400 και πλέον χρόνων.  Με το χαμόγελο και με το κεφάλι ψηλά όμως, κατάφεραν αυτό που έως τότε μπορεί να έμοιαζε ακατόρθωτο.
Στην πορεία της ιστορίας μας όμως από το 1912 έως και σήμερα, χρειάστηκε να αντιμετωπίσουμε πολλούς κατακτητές. Ακόμα και σήμερα, δίνουμε μια καθημερινή μάχη, για να απαλλαγούμε από την υποταγή στους δανειστές μας, από την ταπείνωση που μας υποχρεώνουν να νιώθουμε καθημερινά, από το βάρος των οικονομικών μας υποχρεώσεων που αυξάνεται διαρκώς. «Και λευτερωθήκαμεν από τους Τούρκους και σκλαβωθήκαμεν εις ανθρώπους κακορίζικους, όπου ήταν η ακαθαρσία της Ευρώπης», λέει χαρακτηριστικά ο Στρατηγός Μακρυγιάννης. 
Πόσο διαχρονικά ακούγονται τα λόγια του σήμερα.
Είμαστε όμως παιδιά των προγόνων μας και έχουμε μάθει να αντιμετωπίζουμε όλους τους σκοπέλους που εμφανίζονται μπροστά μας. Έχουμε μάθει να είμαστε αισιόδοξοι και δυνατοί, και εμείς και τα παιδιά μας. Και τα παιδιά μας θα αποτελέσουν τον πυρήνα όλων των εκδηλώσεών μας. Τα παιδιά μας που μας κάνουν υπερήφανους με τις διακρίσεις, με το θάρρος τους, με τον αγώνα τους.
Αυτά τα παιδιά μας, το μέλλον της πατρίδας μας θα απολαύσουμε σήμερα, με τη συναυλία της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων Ελλάδας με έδρα τη Θεσσαλονίκη, η οποία βρίσκεται σήμερα κοντά μας και με την οποία ανοίγει μια σειρά εκδηλώσεων που θα κλείσει την Παρασκευή 08 Νοεμβρίου 2013, με την καθιερωμένη παρέλαση και με την υποστολή της σημαίας των 100 χρόνων.
Θέλω να ευχαριστήσω όλους εσάς που βρίσκεστε σήμερα εδώ και να σας ευχηθώ καλή διασκέδαση και πάντα το κεφάλι ψηλά».













Φλώρινα,03-11-2013
Δελτίο Τύπου Δήμου Φλώρινας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια γίνονται για ενημέρωση των αναγνωστών μας. Η ευθύνη των σχολίων, αστική και ποινική, βαρύνει τους σχολιαστές.