Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2013

Απεργία χωρίς απεργούς στη Φλώρινα και συγκέντρωση σε άδεια πλατεία



Σε φιάσκο κατέληξε τελικά η  απεργία της ΓΣΕΕ- ΑΔΕΔΥ της 6ης Νοεμβρίου στη Φλώρινα αφού η συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία της πόλης έγινε χωρίς απεργούς. Δεν συγκεντρώθηκαν πάνω από 35 άτομα, εκπρόσωποι σωματείων,  κι ας έγινε σοβαρή κινητοποίηση τόσο από την ΓΣΕΕ όσο και από την ΑΔΕΔΥ.

Γνωρίζουμε την δεινή οικονομική κατάσταση των εργαζομένων. Αλλά οι απολυμένοι, αυτοί δεν μπορούσαν να συμμετάσχουν; Δεν τους ενδιαφέρει η απεργία;
Βέβαια πρέπει να επισημάνουμε για άλλη μια φορά ότι πρέπει να αλλάξει η μεθοδολογία και ο τρόπος των κινητοποιήσεων. Αν δεν δημιουργηθεί νέο μοντέλο συνδικαλιστικής δράσης και αφύπνισης της συλλογικότητας στις κοινωνικές δράσεις, η απεργία είναι «πεθαμένη» ως μέθοδος πάλης και αγώνα. Κι όσο οι συνδικαλιστές κινούνται με παλιές συνταγές για να αντιμετωπίσουν τα σημερινά προβλήματα θα έχουν τα χθεσινά απελπιστικά απαισιόδοξα αποτελέσματα συμμετοχής.
Είναι τραγικό όλες οι δυνάμεις εργασίας πλην του ΚΚΕ, να μην μπορούν να μαζέψουν 50 ανθρώπους στην πλατεία. Στην κυριολεξία οι συνδικαλιστικές ηγεσίες του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα μίλησαν σε άδεια πλατεία.
Ας καθίσουν λοιπόν να βρουν τις αιτίες της αποχής, τη νοοτροπία του καναπέ, κι ας βρουν τις λύσεις. Η αποχή έχει τα αίτια της και το συνδικάτο πρέπει να βρει τους δρόμους ευαισθητοποίησης και αφύπνισης των πολιτών. Διαφορετικά παίζει το παιχνίδι της κυβέρνησης και της εργοδοσίας. Ενισχύει την εκμετάλλευση και την εξαθλίωση των δυνάμεων της εργασίας.
Αυτό είναι το χρέος τους και όχι οι αντιμνημονιακές κορώνες στις άδειες πλατείες.
Το ΚΚΕ έκανε ξεχωριστή συγκέντρωση στην πλατεία Γ. Μόδη, όπως είναι η κεντρική πολιτική κατεύθυνση, με την συνήθη συμμετοχή και την ίδια επιχειρηματολογία. Μια συγκέντρωση που δεν υπολείπονταν από την συγκέντρωση της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ.







Αναδημοσίευση από: http://parathrhthsflorina.blogspot.gr/2013/11/blog-post_8118.html
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια γίνονται για ενημέρωση των αναγνωστών μας. Η ευθύνη των σχολίων, αστική και ποινική, βαρύνει τους σχολιαστές.