Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2013

Επίσημη επίσκεψη της Υφυπουργού Περιβάλλοντος Αλβανίας στις εγκαταστάσεις της ΔΙΑΔΥΜΑ ΑΕ



Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 05 Νοεμβρίου στα γραφεία της ΔΙ.Α.ΔΥ.ΜΑ. Α.Ε. επίσημη επίσκεψη της Υφυπουργού Περιβάλλοντος Αλβανίας, αξιότιμης κας Olijana Ifti.

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν ο Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΙ.Α.ΔΥ.ΜΑ. Α.Ε.
κος Παπαγεωργίου Ιωάννης, ο εκπρόσωπος της Περιφέρειας κος Πασχάλης Οικονομίδης, ο Γενικός Διευθυντής της ΔΙ.Α.ΔΥ.ΜΑ. Α.Ε. κος Δημοσθένης Μαυρίδης, ο Προϊστάμενος της Δ/νσης Προγραμμάτων κος Περικλής Καφάσης καθώς και τεχνικά στελέχη της εταιρείας.
Κατά τη συνάντηση πραγματοποιήθηκε εκτενής παρουσίαση της ΔΙΑΔΥΜΑ Α.Ε. και του Ολοκληρωμένου Συστήματος Διαχείρισης Απορριμμάτων Δυτικής Μακεδονίας (ΟΣΔΑ) καθώς επίσης και όλων των δράσεων της εταιρείας σε θέματα σχεδιασμού, υλοποίησης και λειτουργίας έργων διαχείρισης απορριμμάτων. Επίσης έγινε παρουσίαση του προγράμματος LESS WASTE που υλοποιεί η ΔΙ.Α.ΔΥ.ΜΑ. Α.Ε. σε συνεργασία με την Αλβανική πλευρά και στα πλαίσια του προγράμματος IPA CROSS BORDER PROGRAMME GREECE-ALBANIA 2007-2013.
Στη συνέχεια η κα Υφυπουργός ξεναγήθηκε στις Κεντρικές Εγκαταστάσεις Ολοκληρωμένης Διαχείρισης (Κ.Ε.Ο.Δ.) της ΔΙ.Α.ΔΥ.ΜΑ. Α.Ε. όπου και ενημερώθηκε για τη λειτουργία του Χώρου Υγειονομικής Ταφής καθώς και του Κέντρου Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών ενώ η ξενάγηση ολοκληρώθηκε με επίσκεψη στην Τοπική Μονάδα Διαχείρισης Απορριμμάτων Εορδαίας.
Η κα Υφυπουργός εξέφρασε τις καλύτερες εντυπώσεις για το εγχείρημα της ΔΙ.Α.ΔΥ.ΜΑ. Α.Ε. και τόνισε ιδιαίτερα πως η χθεσινή επίσκεψη αποτελεί την απαρχή μιας συνεργασίας των δύο πλευρών στον κρίσιμο τομέα διαχείρισης αποβλήτων και πως η εμπειρία της ΔΙΑΔΥΜΑ Α.Ε. θα αποτελέσει οδηγό για τη γείτονα χώρα.
Από την πλευρά τους οι εκπρόσωποι της εταιρείας εξέφρασαν τις ευχαριστίες τους για την επίσκεψη της κας Υφυπουργού και τη διαβεβαίωσαν πως η ΔΙΑΔΥΜΑ Α.Ε. διαθέτει όλη την απαραίτητη τεχνογνωσία προκειμένου να αποτελέσει στρατηγικό σύμβουλο της γείτονας χώρας σε θέματα διαχείρισης απορριμμάτων.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια γίνονται για ενημέρωση των αναγνωστών μας. Η ευθύνη των σχολίων, αστική και ποινική, βαρύνει τους σχολιαστές.