Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2013

Ιδιαίτερα παραγωγικός ο διάλογος που αναπτύθηκε κατά την ημερίδα με θέμα «Έφηβοι και Οικογένεια» του Δήμου Άργους Ορεστικού



Με έναν πρωτότυπο και παραγωγικό διάλογο ολοκληρώθηκε χθες το απόγευμα η ημερίδα με θέμα «Έφηβοι και Οικογένεια» που διοργανώθηκε από το Δήμο Άργους Ορεστικού σε συνεργασία με την Φιλόπτωχο Αδελφότητα Κυριών.

Γονείς και παιδιά παρευρέθηκαν στο Πολιτιστικό Κέντρο Άργους Ορεστικού και παρακολούθησαν με ενδιαφέρον τις εισηγήσεις της εκπαιδευτικού κας Βασιλικής Μπούκλα Παπαγεωργίου και της κοινωνικής λειτουργού κας Ζωής Παπαπασχάλη, οι οποίες παρουσίασαν τις πτυχές της εφηβείας και έδωσαν το έναυσμα για μια διαλογική συζήτηση με χρήσιμα συμπεράσματα, προβληματισμούς αλλά και ενημέρωση.
Τα θέματα τα οποία αναδείχθηκαν  ήταν η ασφάλεια στο διαδίκτυο, η βία στα σχολεία, οι εξαρτήσεις, η σεξουαλικότητα των εφήβων αλλά και η θέση τους στην οικονομική κρίση.
Αξιοσημείωτη ήταν η συμμετοχή δύο εφήβων-μαθητών της Λευκοθέας Ριζοπούλου και του Χρήστου Λιβανίδη, που προχώρησαν σε εύστοχες τοποθετήσεις και προήγαγαν ακόμη παραπάνω τη συζήτηση, η οποία διανθίστηκε με την απαραίτητη επίσης συμμετοχή διαφόρων φορέων όπως: του πάτερ Λεωνίδα Μπάρδου, του προέδρου της Ένωσης Γονέων του Δήμου Άργους Ορεστικού Θωμά Θώμου, της κοινωνικής λειτουργού του Κέντρου Υγείας Άργους Ορεστικού Μάχης Πέγιου, της ψυχολόγου του Κέντρου Πρόληψης Ν. Καστοριάς «Διέξοδος» Νικολέτας Βόλτση και της κοινωνικής λειτουργού επίσης του Κέντρου Πρόληψης Ν. Καστοριάς «Διέξοδος» Μαρίας Μουρατίδου.
Στην επιτυχία της ημερίδας συνέβαλε ο πρόεδρος της Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Άργους Ορεστικού Αναστάσιος Ξανθόπουλος ο οποίος με ιδιαίτερη δεξιότητα συντόνισε τη συζήτηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια γίνονται για ενημέρωση των αναγνωστών μας. Η ευθύνη των σχολίων, αστική και ποινική, βαρύνει τους σχολιαστές.