Σάββατο 26 Απριλίου 2014

Πανικός επικρατεί στον συνδυασμό Κωνσταντινίδη – Τσώκα – Παπασωτηρίου



Πανικός επικρατεί στον συνδυασμό  Κωνσταντινίδη – Τσώκα – Παπασωτηρίου. Επειδή δεν μπορούν να συμπληρώσουν τον συνδυασμό έχουν ξεκινήσει να υπόσχονται διάφορους διορισμούς σε ανύπαρκτες θέσεις και έχουν βάλει και τους ιδιοκτήτες των λιγνιτωρυχείων Αχλάδας να απειλούν τον κόσμο ότι θα τους διώξουν από την δουλειά.   

Τι δείχνουν τα "κρυφά" γκάλοπ στις 13 Περιφέρειες της Χώρας



Στην «τελική ευθεία» Κόμματα και υποψήφιοι, αφού ούτε ένας μήνας δεν απομένει για την διεξαγωγή του α' γύρου των Αυτοδιοικητικών Εκλογών, με τα αποτελέσματα αυτών, κυρίως, στις 13 Περιφέρειες, να αποτελούν ισχυρή ένδειξη για την εξέλιξη των πολιτικών πραγμάτων καθώς επίσης και την εξαγωγή πολιτικών συμπερασμάτων.

Σύλληψη ημεδαπού για κατοχή ναρκωτικών στη Φλώρινα



Συνελήφθη σήμερα (26.04.2014) τις πρώτες πρωινές ώρες, στο 22ο χλμ. Εθνικής Οδού Φλώρινας – Θεσσαλονίκης από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Φλώρινας 23χρονος ημεδαπός για κατοχή ναρκωτικών.

Ο Σύλλογος Θεσσαλών Φλώρινας συγχαίρει τον Αντώνη Σελεμίδη



Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Θεσσαλών και Φίλων της Θεσσαλίας ν. Φλώρινας συγχαίρει θερμά τον Αντώνη Σελεμίδη, γιο της Μαρίας Θεοχάρη, μέλους του συλλόγου,

Στην Μίκρα ο ΑΜΥΝΤΑΣ για το πρώτο παιχνίδι του μικρού τελικού



Σε Γολγοθά έχει εξελιχθεί το πρωτάθλημα  για τη γυναικεία ομάδα του Αμύντα , αφού μέσα σε διάστημα 3 μηνών οι τραυματισμοί των Κόρρα, Τσοτσουλάκη, Βαφειάδου και Ρακοπούλου και οι ατυχείς συγκυρίες που έφεραν την πρόωρη αποχώρηση των Τσιομπάνου και Συζίνου ( η πρώτη παίκτρια αναχώρησε με έκτακτη άδεια για την Ρουμανία λόγω οικογενειακού προβλήματος,

Η «ενδεκάδα της νίκης» στην Π.Ε. Καστοριάς



Στις προτεραιότητες που βάζει το στρατηγικό σχέδιο ανάπτυξης της Δυτικής Μακεδονίας του συνδυασμού ΕΛΠΙΔΑ στην Π.Ε. Καστοριάς, αναφέρθηκε η υποψήφια Περιφερειάρχης Γεωργία Ζεμπιλιάδου παρουσιάζοντας χθες το βράδυ τις υποψήφιες και τους υποψήφιους συμβούλους που συγκροτούν το ψηφοδέλτιο της.

Σύλληψη αλλοδαπού στην Κρυσταλλοπηγή Φλώρινας σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης



Την Πέμπτη (24.04.2014) το απόγευμα στην Κρυσταλλοπηγή Φλώρινας, αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Κρυσταλλοπηγής, συνέλαβαν 50χρονο αλλοδαπό, υπήκοο Αλβανίας, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης.

Γκορτσούλη Σοφία: «Στοίχημα μας η ανάπτυξη της Περιφέρειας»



«Η Δυτική Μακεδονία είναι ένας τόπος με σημαντικά πλεονεκτήματα. Διαθέτει ένα εξαιρετικό ανάγλυφο με πλούσιους ορεινούς όγκους και πολλά νερά, με χώματα ευλογημένα που μας δίνουν εξαιρετικής ποιότητας καρπούς, οίνους, αρωματικά φυτά και βότανα αλλά και με έναν αξιόλογο φυσικό ορυκτό πλούτο.

Συνεδριάζει την Τρίτη η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας



Σας καλούμε σε συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας,  την Τρίτη   29/4/2014 και ώρα 10:00 στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης (2ος όροφος, γραφείο Οικονομικής Επιτροπής), με θέματα:

Οι υποψήφιοι της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης με το συνδυασμό του Γιώργου Δακή



Τα ονόματα του Υποψηφίου Αντιπεριφερειάρχη και των Υποψηφίων Περιφερειακών Συμβούλων της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης, παρουσίασε στη διάρκεια συνέντευξης τύπου ο Υποψήφιος Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Δακής.

O Αριστοτέλης ευχαριστεί



Το ΔΣ του ΦΣΦ «Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ», ευχαριστεί θερμά τους Χρήστο & Ελευθερία Καϊμάρα, για την οικονομική δωρεά τους προς τον Σύλλογό μας, εις μνήμη του πρώην Προέδρου του ΦΣΦΑ Νικολάου Χάσου. 

Θέση για τους αγροτικούς δρόμους



Μία από τις τεράστιες παρεμβάσεις που κάναμε ως Δημοτική Αρχή ήταν οι αγροτικοί δρόμοι.

Τροπολογία για τη φορολόγηση ανέργων, φοιτητών με μικρά εισοδήματα



Με την προσθήκη Τροπολογίας στο Σ/Ν του Υπουργείου Οικονομικών «Πρόσβαση στη δραστηριότητα των πιστωτικών ιδρυμάτων και προληπτική εποπτεία πιστωτικών ιδρυμάτων και επιχειρήσεων επενδύσεων (ενσωμάτωση της οδηγίας 2013/36/ΕΕ), κατάργηση του ν. 3601/2007 και άλλες διατάξεις» και με τη διάταξη της παραγράφου 1, ρυθμίζεται η φορολόγηση των φορολογουμένων, που κατά την χρήση του έτους 2013,

Ανέλαβε καθήκοντα ο νέος Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Δυτικής Μακεδονίας



Ανακοινώνεται ότι την 11-04-2014, ύστερα από τις τακτικές ετήσιες κρίσεις των αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας, ανέλαβε και εκτελεί καθήκοντα Περιφερειακού Αστυνομικού Διευθυντή Δυτικής Μακεδονίας, ο Υποστράτηγος Γεώργιος ΚΑΡΑΪΤΣΗΣ του Δημητρίου.

Παφίλης Μανώλης: «Με τη Γ. Ζεμπιλιάδου περνάμε απ΄ την ακινησία στην ελπίδα και την προοπτική»



«Η Δυτική Μακεδονία βιώνει τα τελευταία χρόνια μια πρωτόγνωρη οικονομική κρίση. Η θεσμική και δημοκρατική ανάγκη επανασχεδιασμού της παραγωγικής βάσης και καινοτόμων αναπτυξιακών προσπαθειών είναι εμφανής.

ΑΣΕΠ: Οι πίνακες διάθεσης - κατάταξης των Σχολικών Φυλάκων



Τους οριστικούς πίνακες κατάταξης και απορριπτέων Σχολικών Φυλάκων, οι οποίοι είχαν τεθεί σε καθεστώς «διαθεσιμότητας», κατήρτισε το ΑΣΕΠ, στο πλαίσιο της διαδικασίας της «κινητικότητας».

Ο Αντιστράτηγος Ελευθέριος Συναδινός, τ. Διευθυντής Ειδικών Δυνάμεων του Ελληνικού Στρατού, Υποψήφιος Ευρωβουλευτής με την Χρυσή Αυγή



Μία ακόμη εξέχουσα προσωπικότητα του δημοσίου βίου της Πατρίδας μας στελεχώνει το ευρωψηφοδέλτιο της Χρυσής Αυγής. Ο λόγος για τον Αντιστράτηγο ε.α. Συναδινό Ελευθέριο, τ. Διευθυντή Ειδικών Δυνάμεων του Ελληνικού Στρατού.

Ντουρουτλής Δημήτρης: «Συντάσσομαι με ανθρώπους που έχουν σχέδιο για την Περιφέρεια μας»



«Μονόδρομος για την ανασυγκρότηση της Δυτικής Μακεδονίας είναι η στήριξη ανθρώπων με γνώση στα αυτοδιοικητικά, όραμα, ικανότητα και όρεξη για δουλειά.
Ανθρώπων που να είναι καθαροί, συνεπείς και με συγκεκριμένο σχέδιο που θα οδηγήσουν την Περιφέρεια στο γεμάτο προκλήσεις μέλλον.

Παρασκευή 25 Απριλίου 2014

Συνεδριάζει η Περιφερειακή Επιτροπή Δυτικής Μακεδονίας της ΔΗΜΑΡ



Η  ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ καλεί τα μέλη της Περιφερειακής Επιτροπής Δυτικής Μακεδονίας και τα μέλη των Νομαρχιακών Επιτροπών των Π.Ε. Γρεβενών, Καστοριάς, Κοζάνης και Φλώρινας σε κοινή συνεδρίαση την Παρασκευή 25 Απριλίου 2014 και ώρα 19.00 στα γραφεία της  ΔΗΜΑΡ, στην Κοζάνη, οδός Δημοκρατίας 22, με θέματα:

Ανακοίνωση των υποψηφίων της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης από το Γιώργο Δακή



Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Δακής σας  προσκαλεί σε Συνέντευξη Τύπου που θα παραχωρήσει με θέμα: «Ανακοίνωση υποψηφίου Αντιπεριφερειάρχη και υποψηφίων Περιφερειακών Συμβούλων Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης»,

Δήλωση υποψηφιότητας του Ιωάννη Θ. Αβραμίδη



Φίλες και φίλοι

Συνδημότες και συνδημότισσες του  Δήμου Αμυνταίου

Καθώς η θητεία μου ως μέλος του Δ.Σ. της Δημοτικής Επιχείρησης Τηλεθέρμανσης Ευρύτερης Περιοχής Αμυνταίου ( Δ.Ε.Τ.Ε.Π.Α. )  τελειώνει, αισθάνομαι χαρά και περηφάνια για όλα όσα μαζί πετύχαμε αυτά τα τρία χρόνια.

Παρουσίαση video για έργα ΕΣΠΑ από την παρούσα Δημοτική Αρχή Αμυνταίου

Εξετάσεις για την απόκτηση τίτλου σπουδών Δημοτικού Σχολείου



Από τη Δ/νση Α/θμιας Εκπ/σης Φλώρινας , ανακοινώνεται ότι οι εξετάσεις για την απόκτηση τίτλου σπουδών Δημοτικού Σχολείου, για όσους συμπλήρωσαν το όριο ηλικίας της υποχρεωτικής φοίτησης και για αντικειμενικούς λόγους αδυνατούν να φοιτήσουν σε νυκτερινό σχολείο, θα γίνουν στις 29 Απριλίου 2014, ημέρα Τρίτη και ώρα 10:00 π.μ στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Φλώρινας.

Σεμινάρια από το ΤΕΕ Δυτικής Μακεδονίας



Συμπαραγωγή ηλεκτρισμού-θερμότητας-ψύξης εγκαταστάσεις σε κτίρια και εξοπλισμός και μεθοδολογία μετρήσεων για ενεργειακές επιθεωρήσεις κτιρίων - ενεργειακή αναβάθμιση  δημοσίων κτιρίων βάσει μετρήσεων.

Στο Δήμο Πρεσπών το Σάββατο ο επικεφαλής και μέλη του συνδυασμού "ΑΝΑΤΡΟΠΗ-ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ"



Το Σάββατο 26 Απριλίου 2014, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, Θεόδωρος Καρυπίδης μαζί με τον υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη, Στέφανο Μπίρο και τους υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους του συνδυασμού "Ανατροπή-Δημιουργία" της Π.Ε Φλώρινας θα πραγματοποιήσουν περιοδεία στο Δήμο Πρεσπών.

Η «Συμφωνία για τη νέα Ελλάδα» στηρίζει Γ. Ζεμπιλιάδου



Η «Συμφωνία για τη νέα Ελλάδα» στηρίζει Γ. Ζεμπιλιάδου με δήλωση του Προέδρου του Ανδρέα Λοβέρδου.
Ο Πρόεδρος του κόμματος «Συμφωνία για τη νέα Ελλάδα» Ανδρέας Λοβέρδος έκανε την εξής δήλωση:  

Ο Γιάννης Λιάσης υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Φλώρινας



 «Η Αυτοδιοίκηση χρειάζεται ανθρώπους που πιστεύουν στο θεσμό»
Ο κ. Γιάννης Λιάσης, υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε. Φλώρινας με το συνδυασμό ΕΛΠΙΔΑ έκανε την εξής δήλωση:

Στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ στον Περιφερειακό Συνδυασμό «Αλλάζουμε Εποχή» του Θέμη Μουμουλίδη



Οι προσεχείς αυτοδιοικητικές εκλογές αποτελούν μείζον πολιτικό γεγονός. Οι δυνάμεις της Αριστεράς, με τις οργανώσεις του ΣΥΡΙΖΑ, δίνουν μια ιστορική μάχη για την ανατροπή της σημερινής αδιέξοδης κατάστασης.

Μίσθωση κυλικείου στο Άργος Ορεστικό



Η Σχολική Επιτροπή Α΄/βάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Άργους Ορεστικού προκηρύσσει δημόσιο πλειοδοτικό διαγωνισμό με σφραγισμένες προσφορές για την εκμίσθωση του ΚΥΛΙΚΕΙΟΥ του Β΄ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΑΡΓΟΥΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΥ για έξι χρόνια.

Η «Δυναμική Ελλάδα» στηρίζει Γ. Ζεμπιλιάδου



"Η Επιτροπή Πρωτοβουλίας της Δυναμικής Ελλάδας, ανακοινώνει την υποστήριξή της στην υποψηφιότητα της Γεωργίας Ζεμπιλιάδου, ως Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας. 

Ικανοποίηση του Βουλευτή Σ. Κωνσταντινίδη για το ορυχείο της Βεύης



Ο Βουλευτής Φλώρινας της Νέας Δημοκρατίας κ. Κωνσταντινίδης Ευστάθιος, σχετικά με το ορυχείο της Βεύης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, η εισαγγελική έρευνα για τη διαδικασία του τρόπου ανάθεσης του δημόσιου ορυχείου της Βεύης (πρώην Βαρβούτη) τίθεται στο αρχείο.

Πάνω από 2 εκ. οι ανασφάλιστοι στην Ελλάδα! - «Καταφύγιο» οι Δήμοι



«Κανείς δε γνωρίζει πόσοι είναι ακριβώς οι ανασφάλιστοι στην Ελλάδα. Πιθανά, και με βάση τα τελευταία στοιχεία, να κυμανθούν μεταξύ των 1,9 και 2,4 εκ.».

Πέμπτη 24 Απριλίου 2014

Ξεκίνησε τη λειτουργία του το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας Δήμου Φλώρινας



Ξεκίνησε τη λειτουργία του το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας Δήμου Φλώρινας, το οποίο στεγάζεται επί της οδού Στεφάνου Δραγούμη 4, εντός της ΣΤΟΑΣ ΤΕΓΟΥ στον 2ο όροφο.  Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23850-24081.

Ενότητα στη διαφορετικότητα με το ψηφοδέλτιο του Γιάννη Βοσκόπουλου η Όλγα Μούσιου



Την απόφαση της να συμμετάσχει στο ψηφοδέλτιο του Γιάννη Βοσκόπουλου για το Δήμο Φλώρινας,  ανακοίνωσε η  Όλγα Μούσιου στη συνέντευξη της Τετάρτης 16.4.14.

Να διαλύσουμε δυο μύθους που λέγονται σε βάρος του λιγνίτη

Είδαμε το τελευταίο διάστημα να δημοσιεύονται απόψεις ότι «ο λιγνίτης τελειώνει» ή «δεν έχουμε αποθέματα» ή ότι «η ποιότητα του λιγνίτη είναι πιο φτωχή».

Σεμινάριο από τη Ραδιολέσχη Φλώρινας



Η Ραδιολέσχη Φλώρινας σε συνεργασία με την RSF Hellas  διοργανώνει Σεμινάριο εκπαιδευτικού χαρακτήρα με τίτλο "Εισαγωγή στις Τηλεπικοινωνίες Έκτακτης Ανάγκης", την Πέμπτη 24 Απριλίου 2014 και ώρες από 5:30 μμ έως 8:30 μμ,  στο Hotel "Φαίδων Palace" στη Φλώρινα . 

Ψήφισμα του Συλλόγου Φλωρινιωτών Θεσσαλονίκης για το θάνατο του Νικόλαου Χάσου



Το ΔΣ του Συλλόγου Φλωρινιωτών Θεσσαλονίκης, με ψήφισμά του  για τον θάνατο του επίλεκτου Φλωρινιώτη ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΧΑΣΟΥ, Ιατρού ΩΡΛ, τ. Δημάρχου Φλωρινιωτών & τ. Προέδρου ΦΣΦ ο «Αριστοτέλης», εκφράζει την θλίψη, την οδύνη καθώς και τα θερμά συλλυπητήρια του στην οικογένεια του.

Ευχαριστήριο του ΦΣΦ «Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ»



Το ΔΣ του ΦΣΦ «Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ», ευχαριστεί θερμά την κα Φανούλα Διτσάκα, για την οικονομική δωρεά εκατό ευρώ (100 €), προς τον Σύλλογό μας, εις μνήμη του θείου της και πρώην Προέδρου μας, Νικολάου Χάσου.

Έκδοση ή ανανέωση δελτίων μετακίνησης ΑμεΑ για το έτος 2014



Απαιτούμενα Δικαιολογητικά
1.        Γνωμάτευση Υγειονομικής Επιτροπής, όπου θα αναγράφεται το παθολογοανατομικό ποσοστό αναπηρίας (τουλάχιστον 67%).

Θέση για τα υδροπλάνα



Ένας από τους στόχους που έχουμε θέσει στους ΑΝΟΙΧΤΟΥΣ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ είναι η δημιουργία υδατοδρομίου στη Βεγορίτιδα και η δρομολόγηση τακτικών και έκτακτων πτήσεων υδροπλάνων.

Τα πρώτα ονόματα του ψηφοδελτίου της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Δήμο Φλώρινας



Υποψήφια Δήμαρχος: Παπαναστασίου Βασιλική (Βίκη)

Πρωτάθλημα Ορεινής Ποδηλασίας στη Φλώρινα


Δημοκρατικά για την «Φλώρινα Αλλιώς»



Συμπολίτισσες- συμπολίτες,
ο Συνδυασμός  «Φλώρινα Αλλιώς», παραμένοντας πιστός στις αρχές της δημοκρατίας, του διαλόγου και βασιζόμενος στην πρωτόγνωρη για τα τοπικά δεδομένα πρωτοβουλία πολιτών,

Θέση για τις τηλεθερμάνσεις με βιομάζα



Οι ΑΝΟΙΧΤΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ έχουμε καταστήσει ξεκάθαρο ότι ένας από τους βασικότερους στόχους μας για την επόμενη θητεία είναι οι τηλεθερμάνσεις με βιομάζα σε όλα τα χωριά.

Οι 7 σαρωτικές αλλαγές που έρχονται στο Δημόσιο



Επτά μεταρρυθμίσεις έρχονται να αλλάξουν την εικόνα της Κρατικής "μηχανής" έως το τέλος του 2014.