Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2013

Σύλληψη τεσσάρων ημεδαπών στη Φλώρινα για κατοχή ναρκωτικών ουσιών και πλαστογραφία



Σε βάρος του ενός εξ αυτών εκκρεμούσαν τρία εντάλματα σύλληψης και μια καταδικαστική απόφαση, για διακεκριμένες κλοπές.

Ομιλία του Δημάρχου Φλώρινας στο Γενικό ιερατικό Συνέδριο της Ιεράς Μητρόπολης Φλωρίνης



Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 03 Οκτωβρίου 2013 στην πόλη της Φλώρινας το ετήσιο Γενικό ιερατικό Συνέδριο της Ιεράς Μητρόπολης Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας, με θέμα «Εκκλησία και αιρέσεις», παρουσία και του Μητροπολίτη κ. Θεοκλήτου.

Η πρόγνωση του καιρού με τον Γιώργο Βασιλειάδη


Ήμασταν και εμείς εκεί!



Την Τετάρτη 2/10/2013 η πόλη μας είχε την τιμή να φιλοξενήσει την ολυμπιακή φλόγα των χειμερινών ολυμπιακών αγώνων 2014 που θα πραγματοποιηθούν στο Sochi της Ρωσίας. Η ομάδα της Γ.Ε.Φ με όλους τους αθλητές και προπονητές της παραβρέθηκε στην εκδήλωση.

Ευχαριστήριο του Α.Σ «ΠΑΓΚΡΑΤΙΟΝ» Φλώρινας



Το Δ.Σ του Α.Σ “ΠΑΓΚΡΑΤΙΟΝ” Φλώρινας και η ομάδα του συλλόγου, εκτιμώντας ιδιαιτέρως την προσφορά σας στην δύσκολη οικονομική περίοδο που διανύουμε και αναγνωρίζοντας την σημαντική συμβολή σας στην ολοκλήρωση του αθλητικού μας έργου για την σεζόν 2012 – 2013 θεωρεί υποχρέωση να σας ευχαριστήσει θερμά δημοσίως για την πολύτιμη βοήθειά σας στη δύσκολη πορεία μας.

Συνελήφθησαν δύο ημεδαποί για κλοπή σε κατάστημα στο Αμύνταιο Φλώρινας



Την Πέμπτη (03-10-2013) τις μεσημβρινές ώρες στο Αμύνταιο, αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Αμυνταίου, σε συνεργασία με αστυνομικούς της Β΄ Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Φλώρινας, συνέλαβαν δύο ημεδαπούς, 29 και 31 χρονών, για κλοπή σε κατάστημα στο Αμύνταιο.

Σχολιάζοντας την επικαιρότητα



Ι. Η ιστορία είναι παλιά. 
Τη δεκαετία του 1920 οι φασιστικές και ναζιστικές οργανώσεις στην Ιταλία και τη Γερμανία συγκροτούσαν τις δικές τους παραστρατιωτικές οργανώσεις με στόχο το χτύπημα του εργατικού και επαναστατικού κινήματος, τα Τάγματα Εφόδου (SA) στη Γερμανία και τους Μελανοχίτωνες στην Ιταλία.

Πανελλήνιες 2014 τι θα ισχύει για το 10 τοις εκατό



Το τι θα ισχύσει στις Πανελλήνιες 2014 για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια εκπαιδευση με το 10 τοις εκατό καθορίζει εγκύκλιος του υπουργείου Παιδείας που παρουσιάζει το dikaiologitika.gr.

Εσπερινές ομιλίες από κληρικούς της Ιεράς Μητρόπολης Φλώρινας



Φέρομεν εἰς γνῶσιν τῶν εὐσεβῶν Χριστιανῶν ὅτι μὲ τὴν ἔναρξη τῆς νέας ἱεραποστολικῆς περιόδου θὰ πραγματοποιοῦνται ἑσπερινὲς ὁμιλίες ἀπὸ κληρικοὺς τῆς Ἱερᾶς μας Μητροπόλεως κάθε Κυριακὴ ἀπόγευμα, μετὰ τὴν Ἀκολουθία τοῦ Ἑσπερινοῦ, στὶς τρεῖς μεγάλες πόλεις τῆς Μητροπολιτικῆς μας περιφερείας, Φλώρινα, Ἀμύνταιο καὶ Πτολεμαΐδα.

Επίδομα Θέρμανσης 2013 ποίοι θα το πάρουν



Δεν αναμένεται να αλλάξουν πολλά στο πώς θα δοθεί το επίδομα θέρμανσης 2013 στους δικαιούχους αφού μόνο το ύψος της επιστροφής ανα λίτρο και ορισμένα κριτήρια θα αλλάξουν.

Ενημερωτική εκδήλωση για το νέο Νόμο περί αντιμετώπισης της αυθαίρετης δόμησης (Ν. 4178/2013)



Το Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2013 και ώρα 12:00 το μεσημέρι, το Υ.ΠΕ.ΚΑ. σε συνεργασία με το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας/Τμήμα Δυτικής Μακεδονίας, διοργανώνουν ενημερωτική εκδήλωση σχετικά με την αντιμετώπιση της αυθαίρετης δόμησης, στα πλαίσια εφαρμογής του νέου Νόμου Ν. 4178/2013. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Αμφιθέατρο «Κωνσταντίνος Καραμανλής» του κτιρίου της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας στην Κοζάνη (περιοχή Ζ.Ε.Π.).

Παράταση αιτήσεων για μετάκληση αλλοδαπών εργαζόμενων



Η Δ/νση Αλλοδαπών & Μετανάστευσης της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας ενημερώνει τους εργοδότες που επιθυμούν να μετακαλέσουν υπηκόους τρίτων χωρών για απασχόληση, σύμφωνα με τις διατάξεις της αριθμ.12311/08/03/06/2008 Κ.Υ.Α. (ΦΕΚ 1063Β’)

Συνεχίζονται οι εγγραφές στα ετήσια σεμινάρια φωτογραφίας της Λέσχης Πολιτισμού Φλώρινας



Τα σεμινάρια απευθύνονται σε όλα τα άτομα  ανεξαρτήτου ηλικίας που θέλουν να κάνουν τα πρώτα βήματα στο χώρο της φωτογραφίας, αλλά και σε όσους επιθυμούν να διευρύνουν τις τεχνικές και αισθητικές τους γνώσεις.

Τετράωρη συμβολική κατάληψη του νοσοκομείου Φλώρινας από τη Λαϊκή Επιτροπή Αγώνα Φλώρινας



Σε συνέχεια των αποφάσεων της σύσκεψης της Τετάρτης, η Λαϊκή Επιτροπή Αγώνα Φλώρινας (Σωματείο Εμπορικών Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Υπαλλήλων σε επιχειρήσεις παροχής Υπηρεσιών Φλώρινας, Σύλλογος Γυναικών Φλώρινας, Γραμματεία Φλώρινας του Π.Α.ΜΕ.) προχωρά σε δυναμικές κινητοποιήσεις.

Πορεία και εξελίξεις στον κλάδο της Συνεταιριστικής Πίστης



Τους άξονες και τις διαδικασίες υλοποίησης της στρατηγικής ανασυγκρότησης των Συνεταιριστικών Τραπεζών, στο νέο τραπεζικό περιβάλλον παρουσίασε ο Πρόεδρος της ΕΣΤΕ κ. Νίκος Μυρτάκης την Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2013 στις 11:30 π.μ., στο αμφιθέατρο της ΓΣΕΒΕΕ στην κοινή συνέντευξη τύπου που πραγματοποιήθηκε από τις ΕΣΕΕ, ΓΣΕΒΕΕ και ΕΣΤΕ.

Ρίψεις δολωματικών εμβολίων, κατά της λύσσας, από 21 ως τις 24 Οκτωβρίου … και σε περιοχές της Δ.Μακεδονίας



Σε επιφυλακή για νέα κρούσματα λύσσας είναι οι αρμόδιοι της Περιφέρειας Δ. Μακεδονίας. Βάσει του προγράμματος των από αέρος εμβολιασμών (με δολώματα), από τις 21 ως τις 24 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθούν … και σε περιοχές της Δ.Μακεδονίας.

Ψήφισμα Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών εις μνήμην ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΖΑΝΝΑ


«Κεντάει» φέτος το ελληνικό κρασί



Με έναν ήπιο χειμώνα, με αρκετές βροχοπτώσεις και ζεστή άνοιξη, αλλά και δίχως καύσωνες κατά τη διάρκεια της ωρίμανσης των σταφυλιών, η φετινή σοδειά για τα ελληνικά κρασιά φαίνεται ιδιαίτερα καλή.

Στόχος της συγκυβέρνησης η απαξίωση του ΟΣΕ και η παράδοση των υποδομών σε ιδιώτες-εργολάβους



Χαιρετισμός της Τομεάρχου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Βουλευτού Ν. Κοζάνης, κας Ραχήλ Μακρή στο 34ο Πανσιδηροδρομικο Συνέδριο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών(Π.Ο.Σ.).

Παρέμβαση του Γ. Δακή για το πρόβλημα των κτηνοτρόφων με τις βοσκήσιμες εκτάσεις


Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Δακής μπροστά στο οξύ πρόβλημα που δημιουργήθηκε στους κτηνοτρόφους της Δυτικής Μακεδονίας από τον ΟΠΕΚΕΠΕ, με τον χαρακτηρισμό μεγάλου μέρους βοσκοτόπων ως δασικές εκτάσεις, απέστειλε σχετικό έγγραφο στους αρμόδιους φορείς ζητώντας την άμεση παρέμβαση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Αθανάσιου Τσαυτάρη, για επίλυση του θέματος.

Όταν οι μικροί παραδίδουν μαθήματα…



Μια ευχάριστη έκπληξη περίμενε όλους όσοι παρακολούθησαν την ξεχωριστή εκδήλωση που διοργάνωσε σήμερα το πρωί το Δημοτικό και το Νηπιαγωγείο του Κωσταραζίου με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα χωρίς Αυτοκίνητο αλλά και την Παγκόσμια Ημέρα Ζώων.

Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2013

Η ολυμπιακή φλόγα στη Φλώρινα



Στην πόλη της Φλώρινας βρέθηκε η Ολυμπιακή Φλόγα, την Τετάρτη 02 Οκτωβρίου 2013. Η Φλώρινα επιλέχθηκε να είναι ένας από τους σταθμούς της Λαμπαδηδρομίας των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων «SOCHI 2014», γεγονός το οποίο αποτελεί μεγάλη τιμή για την περιοχή μας. Η συμμετοχή του κόσμου ήταν μεγάλη παρά την έντονη βροχόπτωση η οποία ξεκίνησε με το άναμμα τη φλόγας στο βωμό.

Σύλληψη ημεδαπού στο Ροδώνα Φλώρινας για κατοχή ναρκωτικών ουσιών και παράνομη οπλοκατοχή


Την Τετάρτη (02-10-2013) τις απογευματινές ώρες, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Φλώρινας, σε συνεργασία με αστυνομικούς της Α΄ Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Φλώρινας, συνέλαβαν στο Ροδώνα Φλώρινας, 50χρονο ημεδαπό για κατοχή ναρκωτικών και παράνομη οπλοκατοχή.

Χαιρετισμός του Αντιπεριφερειάρχη Φλώρινας στο 12ο Ιερατικό Συνέδριο της Ι.Μ. Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας



Τις εργασίες του 12ου Ιερατικού Συνεδρίου της Ιεράς Μητροπόλεως Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας με τον γενικό τίτλο «Εκκλησία και αιρέσεις» παρακολούθησε ο Αντιπεριφερειάρχης Φλώρινας κ. Δημήτριος Ηλιάδης.

Συμπαράσταση του Σωματείου Εμποροϋπαλλήλων Ν. Φλώρινας στους εργαζόμενους του αρχαιολογικού χώρου Αμυνταίου



Η  κατάσταση που επικρατεί στην ανασκαφή του αρχαιολογικού χώρου στο ορυχείο του Αμυνταίου  είναι τραγική. Οι εργαζόμενοι δουλεύουν κάτω από απαράδεκτες συνθήκες εργασίας και με μισθούς πείνας.

Εκλογές στο Σύλλογο Κιουταχειωτών και Μικρασιατών Φλώρινας



Το απερχόμενο Δ.Σ του Συλλόγου Κιουταχειωτών και Μικρασιατών Φλώρινας «Ο Άγιος Μηνάς» απευθύνει πρόσκληση προς όλα  τα μέλη του σε Εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση, με κύριο θέμα τις εκλογές για την ανάδειξη νέου Δ.Σ, την Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2013 και ώρα 18:00 στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Φλώρινας.

Προκήρυξη εξετάσεων για την απόκτηση πτυχίου ραδιοερασιτέχνη κατηγορίας 1 και Εισαγωγικού επιπέδου Β' Περιόδου 2013



Με απόφαση του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργου Δακή προκηρύσσονται εξετάσεις για την απόκτηση πτυχίου ραδιοερασιτέχνη κατηγορίας 1 και Εισαγωγικού επιπέδου.

Ο Πήτερ Παν στη Φλώρινα



Η Νέα παραγωγή του Θεάτρου του Βορρά
Το «Θέατρο του Βορρά», μετά το μαγικό υπερατλαντικό ταξίδι του Οδυσσεβάχ, ταξιδεύει φέτος το καλοκαίρι στους αιθέρες επιλέγοντας την ιστορία του Πήτερ Παν, του παιδιού που ποτέ δεν μεγαλώνει και μας προσκαλεί να πετάξουμε μαζί του στο Δεύτερο άστρο δεξιά και ευθεία μέχρι το πρωί!

Ανακοίνωση της ΚΝΕ προς τους μαθητές για αγώνα ενάντια στη Χρυσή Αυγή



Είναι εγκληματίες γιατί είναι φασίστες. Ξεβρωμίζουμε τα σχολεία μας από τη Χρυσή Αυγή! Δυναμώνουμε τον αγώνα ενάντια στο σύστημα που γεννά το φασισμό.

Διακοπή ηλεκτροδότησης σήμερα σε Τοπικές Κοινότητες του Δήμου Φλώρινας



Διακοπή στη ηλεκτροδότηση σε τοπικές κοινότητες του δήμου Φλώρινας. Η διακοπή λόγω τεχνικών εργασιών την Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2013 από τις 08:00 έως 14:30 στην Τ.Κ.  Αγίου Βαρθολομαίου και 08:00 έως 08:30 στις εξής τοπικές κοινότητες:
Ατραπού
Άνω Υδρούσας
Δροσοπηγής
κάτω Υδρούσας
Κολχικής
Λεπτοκαριάς
Περάσματος
Πολυποτάμου
Σκοπιάς
Τριανταφυλλιάς
Τροπαιούχου
Φλαμπούρου
και στην περιοχή των σφαγείων στην Δ.Κ. Φλώρινας.

Η καταστροφική πολιτική της Συγκυβέρνησης εξυπηρετεί αποκλειστικά τους Εθνικούς εργολάβους



Συμμετοχή της Τομεάρχου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Βουλευτού Ν. Κοζάνης, κας Ραχήλ Μακρή στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Εργαζομένων του Ταμείου Εθνικής Οδοποιίας (ΤΕΟ Α.Ε.) ».

Συνελήφθησαν τέσσερις ημεδαποί στο Αμύνταιο Φλώρινας για οφειλές προς το Δημόσιο



Εκκρεμούσαν σε βάρος τους χρέη προς το δημόσιο                            συνολικά πάνω από τριάμισι εκατομμύρια ευρώ.

Εκπαιδευτική Ημερίδα (Διαθεματικό Σεμινάριο) στα Ιωάννινα



Το Διεπιστημονικό Κέντρο Ηπείρου διοργανώνει στα Ιωάννινα, στο Συνεδριακό χώρο του ξενοδοχείου Du Lac, την Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2013 (ώρες 10:00-14:00), Εκπαιδευτική Ημερίδα (Διαθεματικό Σεμινάριο) με προσκεκλημένους ειδικούς επιστήμονες που θα αναφερθούν  στις Μαθησιακές Δυσκολίες (Δυσλεξία), τη Διαχείριση Συμπεριφοράς, τον Αυτισμό (Asperger) και τη σχέση Εκπαιδευτικών - Μαθητών.

Μουσική βραδιά με ρεμπέτικες καντάδες στα Σέρβια



Ρεμπέτικες καντάδες των Τσιτσάνη, Παπαϊωάννου, Χατζηχρήστου, Μπαγιαντέρα κ.α. θα παρουσιάσει στα Σέρβια την Κυριακή 6 Οκτωβρίου (8μ.μ. Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου) η Μεικτή Χορωδία και το Ενόργανο Σύνολο του Ωδείου Δ. Δημόπουλου.

Ολοκληρώθηκε η ακροαματική διαδικασία στο ευρωπαϊκό δικαστήριο για το θέμα των λιγνιτών



Εντός τριμήνου αναμένεται η οριστική απόφαση.
Ο αγώνας δόθηκε. Ως οφείλαμε, με όσα μέσα διαθέταμε και με όλη τη θετική μας πρόθεση.
Τώρα, περνώντας στην επόμενη φάση, δε μπορούμε παρά να περιμένουμε την έκδοση της απόφασης επί του αιτήματος της αναίρεσης που έχει καταθέσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σχετικά με την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, που έχει κάνει δεκτή την προσφυγή της ΔΕΗ κατά των δύο αποφάσεων της Κομισιόν για το θέμα των λιγνιτών (Μάρτιος 2008, Αύγουστος 2009).

Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2013

Μέχρι τον Δεκέμβρη θα λειτουργήσει το ορυχείο της Βεύης



ΜΕΧΡΙ ΤΟΝ ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΤΟ ΟΡΥΧΕΙΟ ΤΗΣ ΒΕΥΗΣ- ΣΥΝΤΟΜΑ ΘΑ ΚΑΘΟΡΙΣΤΕΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΟΡΥΧΕΙΟΥ ΤΟΥ ΚΛΕΙΔΙΟΥ- Η «ΜΕΛΙΤΗ ΙΙ» ΘΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΕΙ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ

Η Ολυμπιακή Φλόγα στην Φλώρινα



Μεγάλη Τιμή για την Φλώρινα ήταν η σημερινή επίσκεψη της Ολυμπιακής Φλόγας στην Πόλη μας στο ξεκίνημα του ταξιδιού της προς το Soschi της Ρωσίας, αφού πρώτα καλύψει 65.000 χιλιόμετρα και «μεταφερθεί» από 20.000 λαμπαδηδρόμους.

Η πρόγνωση του καιρού από τον Γιώργο Βασιλειάδη- Θερμοκρασίες κάτω από το μηδέν


Διακοπή ηλεκτροδότησης σήμερα στην Τ.Κ. Βεύης



Διακοπή στην ηλεκτροδότηση λόγω απαραίτητων εργασιών στην τοπική κοινότητα της Βεύης την Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2013 τις ώρες από τις 08:00 το πρωί έως τις 12:00 το μεσημέρι.

Εισήγηση του Δημάρχου Αμυνταίου στη Διημερίδα για την ανεργία



Θέλω να ξεκινήσω από ένα ερώτημα: Μήπως είναι οξύμωρο να μιλάμε για ανάπτυξη στην Ελλάδα της κρίσης, της καλπάζουσας ανεργίας, των αρνητικών ρυθμών ανάπτυξης και της φτώχιας;

Γενικό Αρχιερατικό Συνέδριο της Μητρόπολης Φλωρίνης



Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, η Ιερά Μητρόπολη Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας διοργανώνει το ετήσιο Γενικό Ιερατικό Συνέδριό της.

Εθελοντική αιμοδοσία από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αρμενοχωρίου



Ανακοινώνεται ότι, την Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2013, στην αίθουσα του Κ.Ε.Φ.Ο Αρμενοχωρίου, θα έρθει  η Κινητή Μονάδα Αιμοδοσίας. Παρακαλούνται όσοι μπορούν να προσέλθουν και να δώσουν αίμα για τον εμπλουτισμό της Τράπεζας Αίματος, του Πολιτιστικού Συλλόγου.  

Ξεκίνησε την Τετάρτη 2 Οκτωβρίου η Τηλεθέρμανση στον Δήμο Αμυνταίου



Ανακοινώνεται  ότι την Τετάρτη 2 Οκτωβρίου ξεκίνησε η παροχή Τ/Θ προς τους καταναλωτές. Διαπιστώνεται ότι πολλοί  καταναλωτές δεν έχουν εξοφλήσει τις οφειλές κατανάλωσης θερμότητας.

Λαϊκή επαγρύπνηση



Οι εργαζόμενοι πρέπει να είναι επιφυλακτικοί με τις τελευταίες εξελίξεις.
Η Χρυσή Αυγή είναι εγκληματική οργάνωση γιατί, πριν απ' όλα, είναι μαχητικός υπερασπιστής του καπιταλιστικού συστήματος, μπράβος του κεφαλαίου, μηχανισμός καταστολής της μεγαλοεργοδοσίας.

Ο Δήμος Αμυνταίου και το Νομικό του Πρόσωπο δίπλα στους Ηλικιωμένους



Η Παγκόσμια Ημέρα των Ηλικιωμένων, γνωστή και ως «Παγκόσμια Ημέρα για την Τρίτη Ηλικία» εορτάζεται κάθε χρόνο την 1η Οκτωβρίου. Υιοθετήθηκε από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ το 1990, για να αποτίσει τον οφειλόμενο φόρο τιμής στους ηλικιωμένους, αλλά και να επισημάνει τα προβλήματα, που αντιμετωπίζουν.

Ο ΟΕΝΕΦ κοντά στους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας- Επίσκεψη στο γηροκομείο της Φλώρινας



Ο Όμιλος Ενεργών Νέων Φλώρινας στο πλαίσιο των δράσεων του προγράμματος Νέα Γενιά σε Δράση της ΕΕ και του Ιδρύματος Νεολαίας και Δια-βίου Μάθησης με τίτλο «Youths in Europe Regions» πραγματοποίησε επίσκεψη στο γηροκομείο της Φλώρινας.

Εγκρίθηκε το ΣΔΑΕ του Δήμου Αμυνταίου



Είναι γνωστό ότι ο Δήμος Αμυνταίου συμμετέχει στο «Σύμφωνο των Δημάρχων», τη μεγάλη αυτοδιοικητική οικογένεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης που έχει θέσει σημαντικούς περιβαλλοντικούς και αναπτυξιακούς σκοπούς για τις περιοχές των μελών του, αλλά και το σύνολο της Ευρώπης.

Κύπελλα και πρωτιές για τη Λ.Π.Φ. στο 5ο Ανοιχτό Τουρνουά Σκακιού "Νίκος Σαμαράς"



Με επιτυχία διεξήχθη την Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2013 το 5ο ανοιχτό τουρνουά σκακιού «Νίκος Σαμαράς» που διοργάνωσε ο Γ.Σ. Ποντοκώμης και η Ένωση Σκακιστικών Σωματείων Κ.Δ. Μακεδονίας. Πραγματοποιήθηκαν δύο τουρνουά, το πρώτο άνω των δεκατριών ετών και το δεύτερο κάτω των δώδεκα ετών.

Ακόμα μια άρνηση του Υπ. Παιδείας για συνάντηση με την ΟΛΜΕ



Καταγγέλλουμε τον Υπουργό Παιδείας κ. Κ. Αρβανιτόπουλο γιατί, για μια ακόμη φορά, αρνήθηκε την Τετάρτη, 2/10/13, να συναντηθεί με αντιπροσωπεία του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ, κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας που είχαμε οργανώσει έξω από το Υπουργείο Παιδείας.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις κατά τη διέλευση της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας



Από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας λόγω της διέλευσης και παραμονής στην περιοχή μας, της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας για τους ΧΧΙΙ Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες «SOCHI 2014», κατά το διήμερο 02 έως 03-10-2013, με αποφάσεις των Αστυνομικών Διευθυντών,  ανακοινώνονται οι εξής κυκλοφοριακές ρυθμίσεις:

Πανδυτικομακεδονικό συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στις 4 Οκτώβρη στην Κοζάνη



ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΤΟΥΣ ΝΑΖΙ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ- ΑΠΟΜΟΝΩΣΤΕ ΤΟΥΣ
Η Χρυσή Αυγή είναι παιδί του συστήματος, διάδοχος των ταγμάτων Ασφαλείας, συμμορία θρασύδειλων τραμπούκων που χτυπούν και δολοφονούν μετανάστες, αγωνιστές και πρωτοπόρους εργάτες προσπαθώντας να σπείρουν το φόβο και την τρομοκρατία.

Ο Μπουτάρης στηρίζει Ο.ΞΙ.Φ. και TFC



Με τα θερμότερα λόγια υποδέχθηκε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Ιωάννης Μπουτάρης τα στελέχη του Ομίλου Πέτρο Τσώκα και Ιωάννα Χρήστου στην προγραμματισμένη συνάντησή τους με την ευκαιρία της λειτουργίας του Προπονητικού Κέντρου Ξιφασκίας στην Θεσσαλονίκη (TFC).