Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2013

Εξαρθρώθηκε η σπείρα που χτυπούσε κοσμηματοπωλεία σε όλη την Ελλάδα



Η εξιχνίαση μετά από πολύμηνες έρευνες της Ασφαλείας Χαλκίδας, βρήκε ήδη κρατούμενα δυο από τα μέλη της σπείρας.

Από την Αττική ως τη Φλώρινα χτυπούσε μια σπείρα «σκληρών» Ελλήνων κακοποιών που είχαν στόχο τα κοσμηματοπωλεία.
Άλλοτε με ληστείες και άλλοτε με διαρρήξεις είχαν αρπάξει από πέντε καταστήματα πλήθος κοσμημάτων και χρυσαφικών συνολικής αξίας 350.000 ευρώ, μέσα σε ενάμισι μήνα στα μέσα του 2012!

Η εξιχνίαση μετά από πολύμηνες έρευνες της Ασφαλείας Χαλκίδας, βρήκε ήδη κρατούμενα δυο από τα μέλη της σπείρας. Ο 39χρονος που φέρεται ως «αρχηγός» κρατείται στο τμήμα Μεταγωγών Δικαστηρίων Θεσσαλονίκης για να οδηγηθεί στις φυλακές Διαβατών, ενώ ένας 24χρονος είναι ήδη έγκλειστος στις φυλακές Λάρισας. Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους και σε βάρος ενός 23χρονου συνεργού τους υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας και ο ανακριτής εξέδωσε εντάλματα σύλληψης για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, ληστείες κατ’ εξακολούθηση, διακεκριμένες κλοπές και παράβαση του νόμου για τα όπλα.

Ως τώρα, εξιχνιάστηκαν δυο ένοπλες ληστείες που είχαν γίνει στις 29 Ιουνίου 2012 σε ένα κοσμηματοπωλείο στην Νέα Μάκρη Αττικής και στις 16 Ιουλίου 2012 σε ένα ακόμη που βρίσκεται μέσα σε ξενοδοχείο στους Νέους Πόρους Πιερίας. Η σπείρα είχε διαρρήξει άλλα δυο κοσμηματοπωλεία στα Νέα Παλάτια Ωρωπού στις 12 Ιουλίου 2012 και στο Αμύνταιο Φλώρινας στις 31 Ιουλίου 2012, ενώ είχε αποτύχει η διάρρηξη σε άλλο ένα στη Χαλκίδα στις 13 Ιουλίου. Οι δράστες είχαν κλέψει ακόμη τρία οχήματα και δύο ζευγάρια πινακίδων κυκλοφορίας. Οι αστυνομικοί ερευνούν αν εμπλέκονται και άλλα άτομα στη συμμορία, καθώς και αν διέπραξε και άλλες ληστείες ή κλοπές σε όλη τη χώρα.
Του Κωστή Πλάντζου

Αναδημοσίευση από: www.protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια γίνονται για ενημέρωση των αναγνωστών μας. Η ευθύνη των σχολίων, αστική και ποινική, βαρύνει τους σχολιαστές.