Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2013

Χαιρετισμός του Αντιπεριφερειάρχη Φλώρινας στο 12ο Ιερατικό Συνέδριο της Ι.Μ. Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας



Τις εργασίες του 12ου Ιερατικού Συνεδρίου της Ιεράς Μητροπόλεως Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας με τον γενικό τίτλο «Εκκλησία και αιρέσεις» παρακολούθησε ο Αντιπεριφερειάρχης Φλώρινας κ. Δημήτριος Ηλιάδης.

Κατά τον χαιρετισμό του ο κ. Ηλιάδης ανέφερε:
«Είναι μεγάλη τιμή η παρουσία μου στο 12o Γενικό Ιερατικό Συνέδριο της Μητροπόλεως μας και θα ήθελα καταρχήν να ευχαριστήσω θερμά τον Μητροπολίτη μας κ. Θεόκλητο για την πρόσκληση.
Ζούμε σε καιρούς χαλεπούς, σε δύσκολα χρόνια. Ο άνθρωπος αναζητά πλέον την ελπίδα, νοιώθει την ανάγκη να πιστέψει, να βρει ένα αποκούμπι για να στηριχτεί. Σε αυτό το σημείο έρχεται η εκκλησία να παίξει το δικό της πολυσήμαντο ρόλο.
Η σημερινή κοινωνία, που μαστίζεται από τη φτώχεια, την κοινωνική αδικία, την ανέχεια, έχει ανάγκη από την εκκλησία και τους λειτουργούς της. Οι ιερείς καλούνται να βγουν μπροστάρηδες σε κάθε χωριό, σε κάθε ενορία. Να ενώσουν το λαό, να εμπνεύσουν το ποίμνιο τους. Να επιτελέσουν, όπως προστάζει ο ρόλος τους, κοινωνικό έργο. Να αποτελούν υπόδειγμα, όπως ο κάθε πολίτης απαιτεί από αυτούς.
Όλα τα παραπάνω έχουν επιτευχθεί σε μεγάλο βαθμό και είμαι βέβαιος πως και από ‘δω και πέρα, την ώρα που το κοινωνικό κράτος - τουλάχιστον όπως το ξέραμε μέχρι τώρα -υποχωρεί, η ενορία θα αποτελεί το πιο ζωντανό κύτταρο της κάθε πόλης, του κάθε χωριού, το κέντρο αναφοράς στη σύγχρονη μα αποξενωμένη εντελώς κοινωνία μας.
Είναι πολύ σημαντικό πάντως και οι ιερείς να καταρτίζονται, να ενημερώνονται, να μορφώνονται διαρκώς, ώστε να έρθουν πιο κοντά, κυρίως, στη νέα γενιά. Με αυτό τον τρόπο θα μπορέσουν να αφουγκραστούν καλύτερα τις ανάγκες και τις ανησυχίες του λαού.
Επιπρόσθετα, η σωστή κατάρτιση των κληρικών θα αποτελεί και την καλύτερη ασπίδα προστασίας έναντι στις αιρέσεις, που σε περιόδους κοινωνικών αναταραχών προσπαθούν να βγουν στην επιφάνεια.
Οι αρέσεις, που αποτελούν και το θέμα του Συνεδρίου, έχουν ταλαιπωρήσει και έχουν διχάσει την εκκλησία διαχρονικά. Δεν είμαι φυσικά ειδικός επί του θέματος, όμως νοιώθω μεγάλη χαρά που φιλοξενούμε στη Φλώρινα εκλεκτούς ομιλητές, φωτισμένους κληρικούς, που θα μας αναλύσουν ενδελεχώς όλες τις πτυχές αυτού του θέματος.
Κλείνοντας, θέλω να συγχαρώ τον Μητροπολίτη μας και όλους του συνεργάτες του, κληρικούς και λαϊκούς, για τη διοργάνωση ενός ακόμη Συνεδρίου, που στόχο έχει τη σωστή ενημέρωση, προς όφελος όλου του λαού».

Φλώρινα, 3 Οκτωβρίου 2013
Δελτίο Τύπου Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια γίνονται για ενημέρωση των αναγνωστών μας. Η ευθύνη των σχολίων, αστική και ποινική, βαρύνει τους σχολιαστές.