Σάββατο 31 Μαρτίου 2012

Όχι άλλο Πάσχα χωρίς Τρένο

Δυστυχώς οι καθυστερήσεις συνεχίζονται και δεν έχει γίνει αντιληπτό ότι το παράθυρο ευκαιρίας για την επαναδρομολόγηση κλείνει κάθε μέρα που περνά. Γνωρίζουμε ότι σε λίγες μέρες θα προκηρυχτούν εκλογές και οι πάντες στη διοίκηση θα ασχολούνται με το κυνήγι της ψήφου. Μετά θα έρθει μια νέα διοίκηση στο υπουργείο μεταφορών και μια νέα διοίκηση στον ΟΣΕ και την ΤΡΑΙΝΟΣΕ με ότι αυτό συνεπάγεται.

Τα οικονομικά αποτελέσματα της ΔΕΗ για το 2011 χτυπούν το καμπανάκι, επιβεβαιώνοντας το ΣΠΑΡΤΑΚΟ στις προβλέψεις του

Καθαρές ζημίες της τάξεως των 148,9 εκατομμυρίων ευρώ ανακοίνωσε η ΔΕΗ, ποσό σημαντικά υψηλότερο των εκτιμήσεων των αναλυτών, οι οποίοι προέβλεπαν ζημιές 100,4 εκατομμυρίων. Ωστόσο ο κύριος Ζερβός, σε σχετικές δηλώσεις του προτίμησε να ¨βαπτίσει¨ τις απώλειες αυτές ¨Περιορισμένες¨ επιβεβαιώνοντας τη θέση μας ότι «στραβά αρμενίζουμε» καθώς και την πρόβλεψή μας περί των αποτελεσμάτων που ανακοινώθηκαν. 

Πρόσκληση για την πανελλαδική καμπάνια-εκστρατεία «Αγαπώ και προβάλλω τον τόπο μου»

Η Περιφερειακή Δ/νση Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας, σε συνεργασία με τις Περιφερειακές Ενότητες Γρεβενών, Καστοριάς, Κοζάνης και Φλώρινας, οργανώνουν κεντρικές εκδηλώσεις της πανελλαδικής καμπάνιας-εκστρατείας προβολής «Αγαπώ και προβάλλω τον τόπο μου» του Υπουργείου Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων την Κυριακή 1 Απριλίου 2012 με την ευθύνη της Δ/νσης Β/θμιας Εκπ/σης κάθε Περιφερειακής Ενότητας και των Κέντρων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (ΚΠΕ) και τους Δήμους Κοζάνης, Γρεβενών, Καστοριάς και Φλώρινας ως εξής:

Μισθοδοσία εργαζομένων στο ΤΑΥΤΕΚΩ

Θέμα:  Μισθοδοσία εργαζομένων στο ΤΑΥΤΕΚΩ
Κύριε Πρόεδρε
Στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Εργασίας «Κανονισμός Ασφάλισης ΙΚΑ - ΕΤΑΜ και λοιπές διατάξεις» που κατατέθηκε για ψήφιση στο ΚΕΦΑΛΑΙΟ Ε, ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΕΟΠΥΥ, το άρθρο 47, παράγραφος 5, ορίζει ότι «η δαπάνη της εν γένει μισθοδοσίας, καθώς και οι αντίστοιχες ασφαλιστικές εισφορές εργοδότη βαρύνουν τους φορείς από τους οποίους οι εν λόγω υπάλληλοι προέρχονται, για όσο χρόνο παρέχουν τις υπηρεσίες τους σε αυτόν».

Η άγρια ζωή πεθαίνει στον κάθετο άξονα «Σιάτιστας-Κρυσταλλοπηγής»

Ένα ακόμη τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε σήμερα το πρωί στον κάθετο άξονα Σιάτιστας-Κρυσταλλοπηγής (στο ύψος του κόμβου Βογατσικού προς Κωσταράζι) με θύμα αυτή τη φορά ένα ζαρκάδι! Το άτυχο ζώο ηλικίας περίπου 2,5-3 ετών και βάρους 30 κιλών παρασύρθηκε λίγο πριν τις 8 το πρωί από διερχόμενο όχημα, ο οδηγός του οποίου έφυγε χωρίς να ειδοποιήσει την Τροχαία!

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Ο υπουργός Εθνικής Παιδείας δεν μπορεί να ακυρώσει στην πράξη το Νόμο»

«Δεν μπορεί ο υπουργός Εθνικής Παιδείας να ακυρώσει στην πράξη το νόμο που ψήφισε η Βουλή. Δεν έχει εξουσιοδότηση να το κάνει». Αυτό τόνισε ο βουλευτής Β’ Αθηνών και Τομεάρχης Περιβαλλοντικής Πολιτικής της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «REAL FM» και στη δημοσιογράφο κυρία Κάτια Μακρή.
Επιπλέον, ο κ. Μητσοτάκης υπενθύμισε ότι βάση του Συντάγματος ο υπουργός ανήκει στον εκτελεστικό βραχίονα της εξουσίας και κατά συνέπεια είναι υποχρεωμένος να εφαρμόζει τους νόμους που ψηφίζει η Βουλή.

Αποτελέσματα του Ομίλου ΔΕΗ έτους 2011

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΟΜΙΛΟΥ
ύκλος εργασιών: € 5.513,6 εκατ.
-EBITDA:  € 769,4 εκατ.
-Ζημίες προ Φόρων: € 85,8 εκατ.
-Καθαρές Ζημίες : € 148,9 εκατ.
-Καθαρές Ζημίες (προσαρμοσμένες, χωρίς τη ζημία από την αποτίμηση χρεογράφων):   € 123,3 εκατ.
-Τα κέρδη προ τόκων φόρων και αποσβέσεων (EBITDA) διαμορφώθηκαν σε € 769,4 εκατ. έναντι € 1.497,7 εκατ. το 2010, μειωμένα κατά € 728,3 εκατ. (-48,6%). Το περιθώριο EBITDA ανήλθε σε 14%, σε σύγκριση με 25,8% το 2010.  

Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012

Συνάντηση Δημάρχου Φλώρινας με το Γερμανό Πρόξενο


Το Δήμαρχο Φλώρινας κ. Γιάννη Βοσκόπουλο επισκέφτηκε στο γραφείο του ο Γερμανός Πρόξενος, Wolfgang Hoelscher-Obermaier του Γερμανικού Γενικού Προξενείου Θεσσαλονίκης, την Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012. Στην πολύωρη συζήτηση που ακολούθησε ασχολήθηκαν με θέματα τουρισμού και ενέργειας και δόθηκε ιδιαίτερο ενδιαφέρον στην προοπτική αδελφοποίησης του Δήμου Φλώρινας με κάποιον αντίστοιχο ενεργειακό Δήμο της Γερμανίας.

Υποχρεώσεις ΟΠΕΚΕΠΕ προηγούμενων ετών


Την εξόφληση υποχρεώσεων του ΟΠΕΚΕΠΕ προς τους παραγωγούς,  που εκκρεμούν από το 2007, ζητά με ερώτηση που κατέθεσε προς τον  Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σκανδαλίδη, ο βουλευτής Κοζάνης κ. Γ. Κασαπίδης.
Όπως αναφέρει εξαιτίας της παύσης διασταυρωτικών ελέγχων από το 2010, υπάρχουν περιπτώσεις παραγωγών που δεν έχουν λάβει το συνολικό ύψος της ενίσχυσης που τους αναλογεί βάσει της δήλωσης καλλιέργειας-εκτροφής.

Συνεδριάζει τη Δευτέρα το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο του Δήμου Φλώρινας


       Σας γνωρίζουμε ότι τη Δευτέρα 2 Απριλίου 2012 και ώρα 10:00 στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δήμου Φλώρινας (Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Φλώρινας, Νέο Πάρκο Φλώρινας) θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας με θέμα «Λήψη Μέτρων Πολιτικής Προστασίας για Αντιμετώπιση Δασικών Πυρκαγιών».

Εκδήλωση ενημέρωσης & διαλόγου για την ενέργεια στο Φιλώτα


Ο κοινωνικός διάλογος για τα θέματα της ενέργειας στο Δήμο Αμυνταίου ξεκίνησε με τους τοπικούς φορείς και συνεχίζεται με τις τοπικές κοινωνίες. Στο πλαίσιο αυτό ο Δήμαρχος Αμυνταίου καλεί τους συνδημότες μας στην πρώτη συνάντηση ενημέρωσης και διαλόγου για τα ενεργειακά θέματα, που θα πραγματοποιηθεί στο Φιλώτα.

Δενδροφύτευση στη Λίμνη Πολυφύτου από τους μαθητές του Γυμνασίου/Λυκείου Σερβίων


Σε μία συμβολική όσο και ουσιαστική κίνηση προχώρησαν οι 450 μαθητές του Γυμνασίου και του Λυκείου Σερβίων οι οποίο το πρωί της Παρασκευή  φύτευσαν 250 δέντρα δίπλα στις όχθες της λίμνης Πολυφύτου. Η δενδροφύτευση, μέρος της ερευνητικής εργασίας και του προγράμματος «Περιβάλλον και Πολιτισμός» που υλοποιεί η Α’ τάξη του Λυκείου Σερβίων, ΄΄κινητοποίησε΄΄ μαθητές και εκπαιδευτικούς των δύο σχολικών μονάδων οι οποίοι εκμεταλλευόμενοι και τις καλές καιρικές συνθήκες έδωσαν ΄΄ζωή΄΄ στην συγκεκριμένη τοποθεσία κοντά στην Υψηλή Γέφυρα Σερβίων.

Δηλώσεις της προέδρου της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρας Μπακογιάννη, από το Διδυμότειχο


Για την απόσυρση της ρύθμισης για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά
Είναι σαφές ότι αποφάσεις σαν αυτές οι οποίες υπήρξαν χθες με την επιλογή του κ. Κουτρουμάνη να πάρει πίσω μία τροπολογία, δεν δημιουργούν ούτε το κλίμα ηρεμίας και αξιοπιστίας που πρέπει να υπάρχει στην πολιτική, αλλά ούτε οδηγούν στις αποφάσεις που έπρεπε εδώ και πολύ καιρό να ληφθούν για ορισμένες κατηγορίες ανθρώπων.

Τιμή στους εκτελεσθέντες από τα Ναζιστικά στρατεύματα

Επιμνημόσυνη δέηση και απόδοση τιμών στους πεσόντες που εκτελέστηκαν το 1944 από τα Ναζιστικά Στρατεύματα Κατοχής πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, 28 Μαρτίου στο μνημείο της Τοπικής Κοινότητας Αετού, που βρίσκεται στο χώρο όπου έγινε η εκτέλεση.

Σκάκι πρωτάθλημα ΕΣΚΕΔΥΜ Γ΄ Εθνικής


Το Σάββατο 24 Μαρτίου 2012 στην 3η αγωνιστική του Σκακιστικού Πρωταθλήματος της Κεντροδυτικής Μακεδονίας η ομάδα του Φ.Σ.Φ. « ο Αριστοτέλης»  συναντήθηκε με την ομάδα της Σ.Ο.Π.Κ.Δ. Κατερίνης. Ο αγώνας ήταν δύσκολος για την Φλωρινιώτικη ομάδα μιας και κατέβηκε με ελλείψεις στην Κατερίνη λόγω της μετάθεσης της ημερομηνίας διεξαγωγής του αγώνα το Σάββατο αντί για την Κυριακή (Εθνική Εορτή). Παρόλα αυτά η ομάδα του Αριστοτέλη κατάφερε να επικρατήσει με 4-3,5 δίνοντας ελπίδες για άνοδο στην Β΄ Εθνική κατηγορία της ΕΣΚΕΔΥΜ.

Δύο συναυλίες μαθητών του παραρτήματος Αμυνταίου του Ωδείου Φλώρινας στις 31/03/12 και στις 03/04/12


Πολλοί μαθητές των τάξεων των καθηγητών πιάνου Απόστολου Δουγαλή, Χαράς Κατσαρού και Πέτρου Φάκα του Παραρτήματος του Ωδείου Φλώρινας θα παίξουν το Σάββατο 31/03/12 στις 7:30 μ.μ. στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αμυνταίου. Παίρνουν μέρος οι Χατζηκωνσταντίνου Θεοδότα , Ακριτίδου Ιωάννα , Κοσμίδου Ελένη , Λαζαρίδου Κωνσταντίνα , Χατζή Εύη , Γεωργίου Παρασκευή , Χατζητιμοθέου Αλέξανδρος, Κατσουπάκη Ελένη, Κατσουπάκη Μαγδαληνή, Ιωαννίδου Σέβη, Ιωαννίδου Μαρία, Μπάντη Ειρήνη, Καραδαγλής Ιωάννης, Λαζαρίδου Κωνσταντίνα, Έλκα Ελισάβετ, Θεοδορίδης Δημήτρης, Στάιου Ειρήνη , Δούμκου Ναταλία, Κοσμίδου Δέσποινα και  Σμιξιώτη Ευθυμία.

Επιστροφή ..….σε ποια ύπαιθρο;

Η συνεχιζόμενη οικονομική ύφεση η οποία πλήττει ιδιαίτερα όσους δραστηριοποιούνται σε ορεινούς και ακριτικούς νομούς όπως ο νομός Φλώρινας και όλοι οι νομοί της Δυτικής  Μακεδονίας, αλλά και το διαφαινόμενο ενδιαφέρον πολλών νέων για επιστροφή στις αγροτικές περιοχές και δραστηριοποίηση στον πρωτογενή τομέα, καθιστούν το ζήτημα της αγροτικής ανάπτυξης πιο επιτακτικό από ποτέ. Εάν αξιοποιηθούν κατάλληλα οι ευκαιρίες που θα υπάρξουν μετά την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων στα πλαίσια της ΕΕ για τη νέα και πιο ‘πράσινη’ ΚΑΠ, η αγροτική ανάπτυξη μπορεί να αποτελέσει την κινητήρια δύναμη ιδιαίτερα στις περιφέρειες με γεωργοκτηνοτροφικό προσανατολισμό.

Ο Δήμος Αμυνταίου συμμετέχει στην «Ώρα της Γης»

Το Σάββατο, 31 Μαρτίου 2012, μεταξύ 20:30 και 21:30, σημαίνει για τέταρτη χρονιά η Ώρα της Γης.
Ο Δήμος Αμυνταίου, με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, θα συμμετάσχει και φέτος στην «Ώρα της Γης» και ως εκ τούτου τα φώτα του Δημαρχείου και των υπόλοιπων δημοτικών κτηρίων να παραμένουν σβηστά. Παράλληλα απευθύνεται κάλεσμα στους δημότες να συμμετάσχουν στην εκδήλωση σβήνοντας τα φώτα των σπιτιών τους.

Ευχαριστήριο μουσικού σχολείου Αμυνταίου

Το Μουσικό Σχολείο Αμυνταίου εκφράζει θερμές ευχαριστίες στον κ. Δημόπουλο Παναγιώτη   για την ευγενική  του προσφορά  να καλύψει  τμήμα του ηλεκτρονικού  εξοπλισμού του σχολείου .Με την δωρεά αυτή το Μουσικό Σχολείο Αμυνταίου συμπληρώνει το  διαδραστικό εξοπλισμό του καλύπτοντας  όλες τις τάξεις   και  είναι σε θέση να ολοκληρώσει  την εφαρμογή ψηφιακής διδασκαλίας σε όλα τα μαθήματα.

Προετοιμασία Κοινωνικού Παντοπωλείου

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αμυνταίου αντιλαμβανόμενο τη δύσκολη οικονομική συγκυρία, μετά από πρωτοβουλία της Δημοτικής Αρχής, προχώρησε στην ομόφωνη ψήφιση απόφασης για την λειτουργία κοινωνικού παντοπωλείου  στο Δήμο μας.
Σε μια εποχή που δοκιμάζεται η κοινωνική ευαισθησία και το ανθρώπινο πρόσωπο όλων μας, αφουγκραζόμενοι τις ιδιαίτερες ανάγκες συγκεκριμένων ομάδων συμπολιτών μας (όπως άποροι, ΑΜΕΑ κλπ), προχωρήσαμε σε μια κίνηση ενίσχυσης της συνεκτικότητας του κοινωνικού ιστού του Δήμου μας.

Ημερίδα κτηνοτροφίας στα Σέρβια


Η Κτηνοτροφία ως Βασικός Μοχλός Ανάπτυξης στο Δήμο Σερβίων – Βελβεντού ήταν το θέμα της ημερίδας που διοργάνωσε την Τετάρτη 28 Μαρτίου το ΓΕΩΤ.Ε.Ε./ Παράρτημα Δυτικής Μακεδονίας σε συνεργασία με τον Δήμο Σερβίων – Βελβεντού.

Συνεδριάζει σήμερα Παρασκευή η ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας


Σας καλούμε σε συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας, την Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012 και ώρα 14: 00 στα γραφεία της ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας στην οδό Φον Καραγιάννη 1-3 (3ος Όροφος ΑΝΚΟ Α.Ε.) στην Κοζάνη, με θέματα:

Ετήσια απολογιστική γενική συνέλευση Κέντρου Προστασίας Καταναλωτών Δυτικής Μακεδονίας


Το Δ.Σ. του Κέντρου Προστασίας Καταναλωτών (ΚΕ.Π.ΚΑ.) Δυτικής Μακεδονίας σας προσκαλεί στην Ετήσια Απολογιστική Γενική Συνέλευση, που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο και ώρα 19:00 στο «Κοβεντάρειο» κτίριο, Χ. Μούκα & Κοβεντάρων γωνία, στην Κοζάνη.
Την εκδήλωση θα χαιρετίσουν ο Πρόεδρος του ΚΕ.Π.ΚΑ. Νάουσας, κ. Δημ. Βογιατζής και ο Πρόεδρος της Ε.ΚΑ.ΤΟ. Φλώρινας, κ. Αθ. Αλτίνης.

Δηλώσεις του Προέδρου της ΝΔ στο Διαγραμματειακό Συντονιστικό Όργανο


Συνεδρίασε, σήμερα, υπό την προεδρία, του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, κ. Αντώνη Σαμαρά, το Διαγραμματειακό Συντονιστικό Όργανο του κόμματος.
Κατά την εισήγησή του, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, ανέφερε:
«Για τη λαθρομετανάστευση: Το πρόβλημα διογκώνεται συνεχώς γύρω μας και κάνουμε ότι δεν το βλέπουμε.

Ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ συμμετέχει στην «Ώρα της Γης»


Το Σάββατο 31 Μαρτίου 2012 ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ για μια ακόμα χρονιά ενώνει τη φωνή του με την παγκόσμια κοινότητα και στέλνει το δικό του αποφασιστικό μήνυμα συμμετοχής για την προστασία του περιβάλλοντος.
Φέτος, για τέταρτη χρονιά, η Ώρα της Γης σε μια περίοδο οξύτατης κρίσης και αναβρασμού, μπορεί να δώσει τον δικό της ιδιαίτερο χαρακτήρα στην συμμετοχή ολόκληρου του κόσμου, σε μια προσπάθεια για κάτι που είναι αυτονόητο και δεδομένο επί καθημερινής βάσης: Την προστασία του Περιβάλλοντος.

Προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας στο τμήμα Α/Κ Άσπρων Χωμάτων – Α/Κ Χρυσούπολης (περιοχή Ν. Καβάλας)


Σας ενημερώνουμε ότι προκειμένου να εκτελεστούν προγραμματισμένες εργασίες καθολικής συντήρησης στον δεξιό κλάδο της σήραγγας Κάστρου του τμήματος Άσπρα Χώματα - Χρυσούπολη, θα ληφθούν τα ακόλουθα μέτρα ρύθμισης της κυκλοφορίας, τα οποία αφορούν μόνο τον δεξιό κλάδο του αυτοκινητόδρομου του εν λόγω τμήματος.

Απόλυτα αποπροσανατολιστική συζήτηση γύρω από τη λαθρομετανάστευση και τα κέντρα κράτησης


Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών αρμόδιος σε θέματα Δημόσιας Τάξης, βουλευτής της Δημοκρατικής Συμμαχίας Χρήστος Μαρκογιαννάκης , έκανε σήμερα την ακόλουθη δήλωση:
«Σχετικά με την κουβέντα που γίνεται γύρω από την λαθρομετανάστευση και τα κέντρα κράτησης που εξαγγέλθηκαν από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, η άποψη μου είναι ότι πρόκειται για μια απόλυτα αποπροσανατολιστική συζήτηση, με αφορμή ένα προεκλογικό πυροτέχνημα του κ. Χρυσοχοΐδη.

Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012

Επίσκεψη του Γενικού Πρόξενου της Γερμανίας στη Θεσσαλονίκη στο Δήμο Φλώρινας


Σας προσκαλούμε την Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012 και ώρα 11:30πμ στο Δημαρχείο Φλώρινας, όπου θα επισκεφθεί το Δήμαρχο Φλώρινας ο Γενικός Πρόξενος της Γερμανίας στη Θεσσαλονίκη.

Ο Φ.Σ.Φ. «Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ» για τη συμπλήρωση 50 χρόνων της Φωνής της Φλώρινας

Μπροστά στό ὁρόσημο τῆς συμπλήρωσης 50 χρόνων τῆς «Φωνῆς τῆς Φλωρίνης», τῆς ἐφημερίδας τῶν Φλωρινιωτῶν, τό Δ.Σ. τοῦ «Ἀριστοτέλη», ἀπηχώντας τά αἰσθήματα τῶν ὑπερχιλίων μελῶν του, ἐκφράζει κατ’ ἀρχάς τίς εὐχαριστίες του, στόν ἱδρυτή καί ἀκούραστο ἐργάτη της κ. Θεόδωρο Βόσδου, ὄχι μόνο ἐπειδή ἡ «Φ.τ.Φ.» στάθηκε δίπλα στό Σύλλογο προβάλλοντας κάθε δραστηριότητά του (ἀπό τό πρῶτο της κιόλας φύλλο, ὅπου ὑπάρχουν 2 ἀνακοινώσεις σχετικές μέ τόν «Ἀριστοτέλη»), ἀλλά - πολύ περισσότερο - ἐπειδή μᾶς δίδαξε νά ἀγαπᾶμε τή Φλώρινα ὑπηρετώντας μέ συνέπεια καί ἦθος τόν τόπο καί τούς ἀνθρώπους του.

The Grey η επόμενη ταινία από την Κινηματογραφική Λέσχη της Λέσχης Πολιτισμού Φλώρινας

Μετά από ένα αεροπορικό ατύχημα στα παγωμένα βουνά της Αλάσκα, μια ομάδα σκληροτράχηλων εργατών θα έρθει αντιμέτωπη με τον απόλυτο κίνδυνο. Η παγωνιά και τα τραύματα τους από το ατύχημα, είναι τα λιγότερα που θα πρέπει να τους απασχολούν, καθώς μια αγέλη πεινασμένων λύκων παρακολουθεί την κάθε τους κίνηση έτοιμη να τους κατασπαράξει. Ο χρόνος τους περιορισμένος και τα εφόδια τους λίγα. Όμως η δύναμη ψυχής και οι ηγετικές ικανότητες του αρχηγού τους, Λίαμ Νίσον, είναι τα μόνα όπλα που έχουν για να αντιμετωπίσουν τη φονική επίθεση των «γκρίζων δολοφόνων» που καραδοκούν σε κάθε τους στραβοπάτημα.

Ενδοσχολικό σεμινάριο πρώτων βοηθειών στο 2ο δημοτικό σχολείο Φλώρινας

Στις 27-3-2012 και ώρα 6:00μ.μ. υλοποιήθηκε ενδοσχολικό σεμινάριο Πρώτων Βοηθειών στο 2ο Ολοήμερο 12/θέσιο Δημοτικό Σχολείο Φλώρινας, που αφορούσε τους εκπαιδευτικούς του σχολείου. Στο σεμινάριο παρευρέθησαν και χαιρέτησαν ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Π. Νώτας και η Σχολική Σύμβουλος 1ης Εκπαιδευτικής Περιφέρειας κ. Ό. Μούσιου-Μυλωνά. 

Επίσκεψη Γενικού Προξένου της Γερμανίας

Διήμερη επίσκεψη στο Δήμο Αμυνταίου θα πραγματοποιήσει ο Γενικός Πρόξενος της Γερμανίας στη Θεσσαλονίκη, κ. Wolfgang Hoelscher-Obermaier, προσκεκλημένος του Δημάρχου, κ. Μάκη Ιωσηφίδη.
Στόχος της επίσκεψης του Γερμανού Προξένου είναι η γνωριμία με την περιοχή, έτσι ώστε να διερευνηθούν οι δυνατότητες ανάπτυξης συνεργασιών και προσέλκυσης γερμανικών επενδύσεων στην περιοχή.

Στην 3η συνάντηση παιδικών χορωδιών συμμετείχε η παιδική χορωδία Δημ. Λιώτση


Το Σάββατο 24 Μαρτίου 2012 και ώρα 6.30 μμ στο πολιτιστικό κέντρο Δήμου Πυλαίας - Χορτιάτη στην αίθουσα “Λίτσα Φωκίδη” πραγματοποιήθηκε η 3η Συνάντηση Παιδικών Χορωδιών.
Στη συνάντηση πήραν μέρος η παιδική χορωδία Πολυγύρου, η παιδική χορωδία  Μουσικής Σχολής Δήμου Κιλελέρ, η παιδική χορωδία Ι.Ν. Προφήτη Ηλία  Πυλαίας,  η  χορωδία Μουσικού Γυμνασίου Δράμας, η παιδική χορωδία «Δημ. Λιώτσης» του ΦΣΦΑ και η παιδική χορωδία Ι.Ν. Αγίας Βαρβάρας Τούμπας.

Συνδιοργάνωση δράσης από τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και από την Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας

H Περιφερειακή Δ/νση Α/θμιας& B/θμιας  Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας, θα διοργανώσουν δράση με θέμα: «Αγαπώ και προβάλλω τον τόπο μου».
Πρόκειται για μια πανελλήνια καμπάνια, με πρωτοβουλία του Υπουργείου Παιδείας  Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων,  η οποία θα κορυφωθεί με κεντρικές εκδηλώσεις  σε πόλεις όλων των περιφερειών.

Μετά Βαΐων και Κλάδων!

Σε λίγο συμπληρώνουμε 14 μήνες χωρίς τρένο στην πόλη μας παρά τις κινητοποιήσεις των κατοίκων και τις προσπάθειες που έχουν υπάρξει. Η τελευταία υπόσχεση ήταν αρχές Μαρτίου. Ποιες από τις δεσμεύσεις υλοποιήθηκαν;  Ποιες υπογραφές «έπεσαν»;
-Η ΔΕΗ  έχει υπογράψει την οικονομική στήριξη;

Συνέντευξη τύπου του Βαγγέλη Ιωαννίδη στο RadioSymban στην Αυστραλία


Στην εκπομπή Ράδιo Συνεντεύξεις φιλοξενήθηκε ο Βαγγέλης Ιωαννίδης, δικηγόρος από το Αμύνταιο, ο οποίος μίλησε για τη μάχη των στενών Κλειδιού κοντά στη Βεύη Φλωρίνης το 1941 όπου υπάρχουν ακόμη σήμερα 22 αγνοούμενοι Αυστραλοί στρατιώτες.

Στόχος η εξάλειψη της παράνομης υλοτομίας στη Δυτική Μακεδονία

Η αντιμετώπιση της παράνομης υλοτομίας στα δάση της Δυτικής Μακεδονίας και ο καλύτερος δυνατός κοινός συντονισμός, όλων των εμπλεκομένων φορέων, ώστε να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά η έξαρση ενός τόσο σοβαρού προβλήματος που απειλεί το δασικό πλούτο της περιοχής, ήταν το αντικείμενο της Σύσκεψης που συγκάλεσε σήμερα το μεσημέρι στην Κοζάνη, η Γενική Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας, κ. Δήμητρα Γεωργακοπούλου-Μπάστα.

Έκτακτη σύσκεψη Σ.Τ.Ο. Δήμου Ορεστίδος


Έκτακτη σύσκεψη Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου (Σ.Τ.Ο.) πραγματοποιήθηκε την  Τρίτη 27 Μαρτίου στο  Δημαρχείο του Δήμου Ορεστίδος μετά από αίτημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και με αφορμή το πλήθος των πυρκαγιών που εκδηλώθηκαν στο νομό κατά το μήνα Μάρτιο. Θέμα της  σύσκεψης ήταν ο συντονισμός των αρμοδίων φορέων για την αντιμετώπιση κυρίως των πυρκαγιών στα Δημοτικά Διαμερίσματα  και την ευρύτερη περιοχή του Δήμου Ορεστίδος.  

Απάντηση- δήλωση Γιώργου Αδαμίδη στα σενάρια υποψηφιότητας του στις εκλογές


Με αφορμή δημοσιεύματα που βλέπουν το φως της δημοσιότητας και με θέλουν να κατέρχομαι υποψήφιος στις επικείμενες βουλευτικές εκλογές, επιθυμώ με την παρούσα να γνωστοποιήσω τις προθέσεις μου, θέτοντας ταυτόχρονα τέλος στα διάφορα σενάρια που συνδέονται με το εν λόγω θέμα.

Να αδράξουμε τις ευκαιρίες, για την ουσιαστική ανάπτυξη της Ελλάδας

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Ενέργειας και Φυσικών Πόρων της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης κ. Σταύρος Καλαφάτης, μετά την ομιλία του στο Συνέδριο του "Economist", έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Βασικές προτεραιότητες μιας ουσιαστικής αναπτυξιακής προοπτικής με σημαντικά οφέλη για την Ελλάδα, αποτελούν:

Συνέντευξη της Ντόρα Μπακογιάννη στην εκπομπή « Στα μέσα και στα έξω» της ΝΕΤFM με το Βασίλη Μπεσκένη και το Γιάννη Παντελάκη

Ακολουθεί απόσπασμα της συνέντευξης:
ΓΙΑ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ
Ν.ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ: « Καλύτερα να μην κάνει τίποτα ο κος Ρέππας, γιατί η προηγούμενη εμπειρία από τις προτάσεις του κου Ρέππα ήταν μια καταστροφή. Αναφέρομαι στην εφεδρεία, η δημοκρατική συμμαχία ήταν το μόνο κόμμα που από την πρώτη στιγμή είχε πει ότι αυτό είναι τελείως λάθος αντίληψη, είναι μια ισοπεδωτική αντίληψη.

Δράσεις και Προτάσεις για την Αντιμετώπιση της Κρίσης


«Αντιμετωπίζουμε την Κοινωνική Κρίση  με Αλληλεγγύη-Συνεργασία-Αποτελεσματικότητα» είναι το  κεντρικό θέμα της ημερίδας που  διοργανώνεται με πρωτοβουλία της ευρωβουλευτού της Ν.Δ. κας Ρόδης  Κράτσα την Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012 στον πολυχώρο Αθηναΐς από τις 10.00-14.00 με τη συμμετοχή εθελοντικών οργανώσεων από πολλούς χώρους δράσης και προσωπική μαρτυρία θυμάτων της κρίσης.

Ερώτηση του Γρηγόρη Ψαριανού προς τον Υπουργό Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων

Θέμα: «Η Πολιτική-Πολιτειακή Παιδεία στην ελληνική εκπαίδευση»
Ένας από τους θεμελιώδεις σκοπούς του Σχολείου διαχρονικά –πόσο μάλλον στην σημερινή εποχή της σύγχυσης και της αβεβαιότητας- οφείλει να είναι η προετοιμασία ενημερωμένων, υπεύθυνων και ενεργών πολιτών. Η Πολιτική – Πολιτειακή Παιδεία ως σχολικό μάθημα θεωρείται σημαντικό στις περισσότερες  χώρες και γι’ αυτό διδάσκεται ανελλιπώς σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης.

Όχι προεκλογικά παιχνίδια στις πλάτες των μεταναστών και των τοπικών κοινωνιών


Με αφορμή τη μεγάλη αναστάτωση που προκάλεσε σε όλη τη Δυτική Μακεδονία η αιφνιδιαστική εξαγγελία του Υπουργού κ. Χρυσοχοϊδη για τη λειτουργία Κέντρου Φιλοξενίας (ή Κράτησης;) Μεταναστών στη Νεάπολη  του Ν. Κοζάνης έχουμε να παρατηρήσουμε τα εξής:

Τετάρτη 28 Μαρτίου 2012

Το νέο Δ.Σ. και το Εποπτικό Συμβούλιο του Αγροτικού Συνεταιρισμού Εθνικού Δρυμού Πρεσπών «Ο ΠΕΛΕΚΑΝΟΣ»


Στις 24 Μαρτίου  2012. ημέρα Σάββατο και ώρα 11:00 πραγματοποιήθηκαν εκλογές  βάση του Νόμου 4015 για την ανάδειξη Διοικητικού Συμβουλίου και Εποπτικού Συμβουλίου του Αγροτικού Συνεταιρισμού Φασουλοπαραγωγών Εθνικού Δρυμού Πρεσπών «ΠΕΛΕΚΑΝΟΣ» στα γραφεία του συνεταιρισμού στο Λαιμό Πρεσπών, με την παρουσία του Δικαστικού Αντιπροσώπου κ Στυλιανού Μπίου.

Συνεδριάζει τη Δευτέρα η Επιτροπή Περιβάλλοντος, Χωρικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας


Συνεδριάζει τη Δευτέρα  2/4/2012  και ώρα 11:00 στην αίθουσα «Αλέξανδρος» στο  κτίριο  της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας περιοχή Ζ.Ε.Π , η Επιτροπή Περιβάλλοντος, Χωρικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης της Περιφέρειας  Δυτικής  Μακεδονίας, με θέματα:
1)                  Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) του έργου : Αιολικό Πάρκο ισχύος 12,00 MW, και τα συνοδά αυτού έργα (πρόσβασης και διασύνδεσης), της εταιρείας «ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΒΕΡΜΙΟΥ Ι Α.Ε στη θέση «Ράχη» του Δήμου Εορδαίας της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης.

Συνεδριάζει σήμερα Τετάρτη το Δημοτικό Συμβούλιο Αμυνταίου

Σας προσκαλούμε να έρθετε στο Δημοτικό Κατάστημα του Δήμου Αμυνταίου  28 Μαρτίου 2012 ημέρα Τετάρτη  και ώρα  18:00  σε τακτική συνεδρίαση  του Δημοτικού Συμβουλίου Αμυνταίου  με θέματα  ημερήσιας διάταξης τα παρακάτω:
1.                              Αποδοχή έγκρισης δημοπράτησης  ΄Ενταξης Πράξης στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Μακεδονίας Θράκης 2007-2013 με τίτλο «Κατασκευή Δημοτικού Περιμετρικού δρόμου Σχεδίου Πόλης Αμυνταίου», προϋπολογισμού 6.330.000,00€, τροποποίηση προϋπολογισμού και τεχνικού Προγράμματος έτους 2012.

Ασφαλής Χρήση του Διαδικτύου – Πρόληψη και Προστασία


Σε μια εποχή όπου το Internet αποτελεί τρόπο ζωής κυρίως για τη νεολαία, το Δημοτικό Σχολείο Αρμενοχωρίου  και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αρμενοχωρίου διοργανώνουν εκδήλωση με θέμα: “Ασφαλής Χρήση του Διαδικτύου – Πρόληψη και Προστασία."
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 31 Μαρτίου 2012 και ώρα 07:00 το βράδυ στην αίθουσα του Κέντρου Νεότητας Αρμενοχωρίου (πρώην Κ.Ε.Φ.Ο.) με ομιλητές τον κ. Ιωάννη Ασσιόγλου ειδικό σε θέματα Διαδικτύου (Ηλεκτρολόγο – Ηλεκτρονικό, Εκπαιδευτικό Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης) και τον κ. Κωνσταντίνο Στυλιάδη υπεύθυνο ΠΛΗ. ΝΕ. Τ. Φλώρινας.

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Παιδιών με Ειδικές Ανάγκες Νομού Φλώρινας


Μετά από αρχαιρεσίες που διεξήχθησαν στις 18-3-2012, το νεοεκλεγέν Διοικητικό Συμβούλιο συγκροτήθηκε σε σώμα  στις 26-3-2010 ως εξής
Πρόεδρος          Σιδηροπούλου Αγνή
Αντιπρόεδρος   Κοσμίδης Θεόδωρος
Γραμματέας      Σουμελίδου Ιορδάνα
Ταμίας              Μωυσιάδου Αναστασία
Μέλη                Γλούφτση Ευαγγελία

"Ελλάδα παραγωγικότερη κι όχι φτωχότερη", ζήτησε η Ρόδη Κράτσα στη διάρκεια ακρόασης της Τρόικας στο Ευρ. Κοινοβούλιο

Tις ευθύνες για τις μη σωστές προβλέψεις της τρόικας, τις αστοχίες και παραλείψεις σ' ευρωπαϊκό κι εθνικό επίπεδο της εφαρμογής του ελληνικού προγράμματος προσαρμογής και την απόκλιση μεταξύ στόχων κι αποτελεσμάτων, έθεσε η Ρόδη Κράτσα στη διάρκεια της κοινής συνεδρίασης των Επιτροπών Απασχόλησης και Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων του Ευρ. Κοινοβουλίου και παρουσία των εκπροσώπων της Τρόικας, του Επιτρόπου Όλι Ρεν, του μέλους του εκτελεστικού Συμβουλίου της ΕΚΤ, Γιοργκ Άσμουσεν  και του  αναπληρωτή Διευθυντή του Ευρωπαϊκού Τμήματος του ΔΝΤ, Πολ Τόμσεν.