Τετάρτη 28 Μαρτίου 2012

Δηλώσεις Φώφης Γεννηματά προς τους πολιτικούς συντάκτες


Σήμερα είναι μία σημαντική ημέρα για την παράταξή μας γιατί, μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης του Πολιτικού Συμβουλίου, οργανωνόμαστε και βγαίνουμε μπροστά.
Η παράταξή μας έχει πλούσιο παρελθόν, έχει παρόν και βεβαίως θα έχει σημαντικό μέλλον. Θα έχει μέλλον για το καλό του τόπου, για να μπορέσουμε να σχεδιάσουμε την Ελλάδα, που θα ξεπεράσει τον κακό της εαυτό, που θα αντιμετωπίσει τα δημοσιονομικά της προβλήματα, που θα προχωρήσει στις αναγκαίες αλλαγές και, βέβαια, θα ξεπεράσει τις ψεύτικες διαχωριστικές γραμμές.
Θέλουμε η Ελλάδα να τραβήξει μπροστά. Θέλουμε την αυτοδύναμη Ελλάδα, με το ΠΑΣΟΚ πρώτο κόμμα, με ένα στόχο: τη νίκη. Για να το πετύχουμε αυτό, χρειαζόμαστε τρία πράγματα: οργάνωση - οργάνωση - οργάνωση. Και οι σημερινές μας αποφάσεις σχετίζονται ακριβώς μ' αυτό.
Θα ήθελα, λοιπόν, να ανακοινώσω τη συγκρότηση της Επιτροπής Ανάδειξης Υποψηφίων:
-          Συντονιστής θα είναι ο Βασίλης Γερανίδης.
-          Μέλος της, ο Βαγγέλης Αργύρης, ο Αντιπρόεδρος της Βουλής, ο οποίος αναλαμβάνει ταυτόχρονα και υπεύθυνος Οργανωτικού του Κινήματος και, με την ιδιότητά του αυτή, θα συμμετέχει και στην Επιτροπή Ανάδειξης των Υποψηφίων.
-          Επίσης, ο Βασίλης Έξαρχος, Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ.
-          Ο Κώστας Ασκούνης, μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου, Δήμαρχος και Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος.
-          Ο Γιάννης Σγουρός, Περιφερειάρχης Αττικής και Πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών.
-          Η Γιώτα Γαζή, Αντιπεριφερειάρχης Φωκίδας και μέλος της ΕΚΑΠ.
-          Η Μαρία Αναγνωστοπούλου, μέλος του Εθνικού Συμβουλίου.
Επίσης, θέλω να ανακοινώσω ότι ο Στέλιος Αγγελούδης αναλαμβάνει Διευθυντής του Πολιτικού Σχεδιασμού. Και η Χριστίνα Μανωλοπούλου, Διευθύντρια του Πολιτικού Γραφείου του Προέδρου, καθώς επίσης ότι ο κ. Νίκος Σαλαγιάννης αναλαμβάνει χρέη Γενικού Διευθυντή του ΠΑΣΟΚ.
Θα ήθελα όμως να πω, ότι ο Ροβέρτος Σπυρόπουλος παραμένει παρών, συμμετέχει, συνεργάζεται και βοηθά με την πολύτιμη εμπειρία του ιδιαίτερα γύρω από τα θέματα διαχείρισης των οικονομικών.
Το Διευρυμένο Εθνικό Συμβούλιο θα συνεδριάσει την Παρασκευή 6 Απριλίου. Και λέω «διευρυμένο», γιατί σ' αυτό θα κληθούν να μετάσχουν οι Γραμματείς των Περιφερειακών και Νομαρχιακών Οργανώσεων και η Εθνική Αντιπροσωπεία της Νεολαίας.
Η Εθνική Εκλογική Επιτροπή θα ανακοινωθεί αύριο. Θα ήθελα όμως από σήμερα να πω ότι, δίπλα στα βασικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ, θα υπάρχει τουλάχιστον ίσος αριθμός νέων στελεχών από την κοινωνία, το Εθνικό Συμβούλιο, την Εθνική Αντιπροσωπεία της Νεολαίας - νέα στελέχη, τα οποία θέλουμε να πάρουν την προοπτική της παράταξης στα χέρια τους.
Το Πολιτικό Συμβούλιο αποφάσισε επίσης να στείλει τις βασικές εγκυκλίους, για τη συγκρότηση των Νομαρχιακών Εκλογικών Επιτροπών και των Περιφερειακών Εκλογικών Επιτροπών, για τη διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων.
Και δυο λόγια, πριν κλείσω, για την προεκλογική εκστρατεία, η οποία θα κινηθεί με όσο γίνεται μικρότερο προϋπολογισμό. Θα είναι μία όσο το δυνατόν λιτή, αλλά ουσιαστική προεκλογική εκστρατεία, βασισμένη στον πολιτικό μας λόγο, βασισμένη στη σχέση ειλικρίνειας με τους πολίτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια γίνονται για ενημέρωση των αναγνωστών μας. Η ευθύνη των σχολίων, αστική και ποινική, βαρύνει τους σχολιαστές.