Σάββατο 31 Μαρτίου 2012

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Ο υπουργός Εθνικής Παιδείας δεν μπορεί να ακυρώσει στην πράξη το Νόμο»

«Δεν μπορεί ο υπουργός Εθνικής Παιδείας να ακυρώσει στην πράξη το νόμο που ψήφισε η Βουλή. Δεν έχει εξουσιοδότηση να το κάνει». Αυτό τόνισε ο βουλευτής Β’ Αθηνών και Τομεάρχης Περιβαλλοντικής Πολιτικής της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «REAL FM» και στη δημοσιογράφο κυρία Κάτια Μακρή.
Επιπλέον, ο κ. Μητσοτάκης υπενθύμισε ότι βάση του Συντάγματος ο υπουργός ανήκει στον εκτελεστικό βραχίονα της εξουσίας και κατά συνέπεια είναι υποχρεωμένος να εφαρμόζει τους νόμους που ψηφίζει η Βουλή.
«Για όσους από εμάς δώσαμε στη κυριολεξία τα ρέστα μας όταν ψηφίστηκε ο Νόμος Πλαίσιο για την Ανώτατη Εκπαίδευση, πιστεύοντας ακράδαντα ότι αποτελούσε πραγματικά τομή από τις κακές πρακτικές του παρελθόντος πρέπει να σας πω ότι αιφνιδιαστήκαμε από την επιχειρηματολογία και από την προσπάθεια του υπουργού δια της πλαγίας οδού να ακυρώσει το νόμο», επεσήμανε ο κ. Μητσοτάκης.
Ερωτηθείς για το κόμμα του κ. Καμένου, ο κ. Μητσοτάκης απάντησε ότι «δεν αποτελεί τόσο μεγάλη απειλή για τη ΝΔ, αρκεί και εμείς να είμαστε συγκεκριμένοι στον προγραμματικό μας λόγο, έτσι ώστε να πείσουμε για την ορθότητα των απόψεών μας τόσο τους ψηφοφόρους μας που ενδεχομένως να κοιτάνε προς τον κ. Καμένο όσο και τους αναποφάσιστους».
Τέλος, ο κ. Μητσοτάκης, εξέφρασε την πάγια θετική άποψή του για την επιστροφή στη ΝΔ εκείνων των βουλευτών που ναι μεν καταψήφισαν το «Μνημόνιο 2», αλλά δεν εντάχθηκαν σε άλλον κομματικό σχηματισμό.
Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012
Δελτίο Τύπου Πολιτικού Γραφείου Κυριάκου Μητσοτάκη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια γίνονται για ενημέρωση των αναγνωστών μας. Η ευθύνη των σχολίων, αστική και ποινική, βαρύνει τους σχολιαστές.