Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012

Έκτακτη σύσκεψη Σ.Τ.Ο. Δήμου Ορεστίδος


Έκτακτη σύσκεψη Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου (Σ.Τ.Ο.) πραγματοποιήθηκε την  Τρίτη 27 Μαρτίου στο  Δημαρχείο του Δήμου Ορεστίδος μετά από αίτημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και με αφορμή το πλήθος των πυρκαγιών που εκδηλώθηκαν στο νομό κατά το μήνα Μάρτιο. Θέμα της  σύσκεψης ήταν ο συντονισμός των αρμοδίων φορέων για την αντιμετώπιση κυρίως των πυρκαγιών στα Δημοτικά Διαμερίσματα  και την ευρύτερη περιοχή του Δήμου Ορεστίδος.  
Στην σύσκεψη προήδρευσε ο  Αντιδήμαρχος Ορεστίδος Παπανικολάου Νικόλαος, παραβρέθηκαν ο Αντιδήμαρχος κ. Κωστόπουλος Βασίλειος, ο Διοικητής της Π.Υ. Κλιμακίου Άργους Ορεστικού κ. Αλεξίου Χαράλαμπος, ο Διοικητής του Α.Τ. Άργους Ορεστικού κ.Κοτσώνης , ο εκπρόσωπος του Διοικητή του 585ΤΠ,Λοχ/γός (ΠΖ) Κομζιάς Χρήστος, η Αναπληρώτρια Δντρια της Δν/σης Δασών του Νομού Καστοριάς  κα. Κωστακοπούλου Στυλιανή, το μέλος του (Σ.Τ.Ο.) Δούφλιας Ευάγγελος Δημοτικός Σύμβουλος  ο πρόεδρος του κυνηγετικού συλλόγου Στεντσιώτης Βασίλειος, το σύνολο των προέδρων των τοπικών κοινοτήτων του Δήμου.
Ο Αντιδήμαρχος Ορεστίδος Παπανικολάου Νικόλαος αφού καλωσόρισε και ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους για την συμμετοχή τους στη σύσκεψη, ανέφερε ότι ο Δήμος προσπαθεί σε συνεργασία με όλους τους συναρμόδιους φορείς να λάβει τα κατάλληλα μέτρα ώστε σε ενδεχόμενες πυρκαγιές  να μην έχουμε την εκδήλωση προβλημάτων στο Δήμο.  Ενημέρωσε ότι ενόψει της Θερινής περιόδου έγινε η συντήρηση των μηχανημάτων του Δήμου τα οποία και διατίθενται για την καταστολή των πυρκαγιών, ο έλεγχος των υδροστομίων πυρόσβεσης, ο προγραμματισμός  ολοκληρωμένου σχεδίου εκκένωσης οικισμών και αντιμετώπισης προβλημάτων σε περίπτωση εκτεταμένων εκδηλώσεων πυρκαγιών  καθώς και ο ορισμός συντονιστή και υπευθύνων ανά Τοπική Κοινότητα.
Από την πλευρά όλων των παρευρισκομένων η συζήτηση επικεντρώθηκε στην ενημέρωση για τους τρόπους πρόληψης αλλά και το συντονισμό των εμπλεκόμενων φορέων σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, δίνοντας έμφαση στη συμμετοχή των πολιτών και τη βοήθεια των εθελοντικών ομάδων δράσης    
Τέλος ο Αντιδήμαρχος κ. Παπανικολάου  ευχαρίστησε για την άριστη συνεργασία όλους τους εμπλεκόμενους  φορείς και ευχήθηκε για την ερχόμενη θερινή περίοδο χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.
Τετάρτη  28/3/2012 
Δελτίο Τύπου Δήμου Ορεστίδος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια γίνονται για ενημέρωση των αναγνωστών μας. Η ευθύνη των σχολίων, αστική και ποινική, βαρύνει τους σχολιαστές.