Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012

Συνάντηση Δημάρχου Φλώρινας με το Γερμανό Πρόξενο


Το Δήμαρχο Φλώρινας κ. Γιάννη Βοσκόπουλο επισκέφτηκε στο γραφείο του ο Γερμανός Πρόξενος, Wolfgang Hoelscher-Obermaier του Γερμανικού Γενικού Προξενείου Θεσσαλονίκης, την Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012. Στην πολύωρη συζήτηση που ακολούθησε ασχολήθηκαν με θέματα τουρισμού και ενέργειας και δόθηκε ιδιαίτερο ενδιαφέρον στην προοπτική αδελφοποίησης του Δήμου Φλώρινας με κάποιον αντίστοιχο ενεργειακό Δήμο της Γερμανίας.
Συζήτησαν εκτενώς για την καύση λιγνίτη, για τις καινούριες τεχνικές μείωσης ρύπων και για το πρόγραμμα ΗΛΙΟΣ, το οποίο ενδιαφέρει ιδιαίτερα το Δήμο Φλώρινας.
Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος του Γερμανού Προξένου ήταν και οι εναλλακτικές πηγές ενέργειας στην περιοχή μας και η σταδιακή αποδέσμευση από το λιγνίτη και το πετρέλαιο.
Μίλησαν για την παραγωγή βιολογικών αγροτικών και κτηνοτροφικών προϊόντων καθώς  και για την προοπτική πραγματοποίησης συνεδρίων στη Φλώρινα, που θα αφορούν σε βιολογικά προϊόντα και σε θέματα εναλλακτικού τουρισμού.
Κλείνοντας τη συζήτηση ο Γενικός Πρόξενος επεσήμανε πως στόχος του είναι η επικοινωνία Ελλήνων και Γερμανών  και να   ενημερώσει τους συμπατριώτες του για τις δυνατότητες που υπάρχουν εδώ, ως τόπος επισκέψιμος αλλά και επενδύσεων.
Ο Δήμαρχος Φλώρινας κ. Βοσκόπουλος δήλωσε πως έγινε εποικοδομητική συζήτηση σχετικά με την ενεργειακή πολιτική και για θέματα τουρισμού αλλά σίγουρα έχει μεγάλο ενδιαφέρον για την Ελλάδα η συνεργασία που θα προκύψει μεταξύ Γερμανών επενδυτών και φορέων εδώ στην Ελλάδα.
Φλώρινα, 30-03-2012
Δελτίο Τύπου Δήμου Φλώρινας

1 σχόλιο:

  1. Τζάμπα συζήτηση με έναν που έχει αποχαιρετίσει την ...Αλεξάνδρεια

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια γίνονται για ενημέρωση των αναγνωστών μας. Η ευθύνη των σχολίων, αστική και ποινική, βαρύνει τους σχολιαστές.