Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2012

Ενέργειες των κατοίκων Τριβούνου και Κορυφής για τα τιμολόγια της ΔΕΥΑΦ

Οι Πρόεδροι των Τοπικών Κοινοτήτων Κορυφής και Τριβούνου κ. Δημήτρης Νικολάου και κ. Σοφία Παπαδοπούλου μαζί με κατοίκους των Τοπικών Κοινοτήτων, επισκέφθηκαν το Δήμαρχο Φλώρινας κ. Γιάννη Βοσκόπουλο, την Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2012.

Με εκπροσώπους της ΕΓΝΑΤΙΑ ΑΕ. συναντήθηκε ο Δήμαρχος Φλώρινας

Με εκπροσώπους της εταιρείας ΕΓΝΑΤΙΑ ΑΕ, συναντήθηκε την Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2012 ο Δήμαρχος Φλώρινας κ. Γιάννης Βοσκόπουλος.
Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την κατασκευή του οδικού άξονα Φλώρινα- Νίκη ο  οποίος αναμένεται να ξεκινήσει άμεσα στην περιοχή μας και για τον Φλώρινα- Πτολεμαΐδα, ώστε να προχωρήσει η μελέτη και η οδική χάραξη.

Ο Υφυπουργός Υγείας κ. Βαρτζόπουλος θα επισκεφθεί σήμερα το Δήμαρχο Φλώρινας


Σας ενημερώνουμε, ότι σήμερα Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2012 και ώρα 19:00, θα επισκεφθεί το Δήμαρχο Φλώρινας κ. Γιάννη Βοσκόπουλο, ο Υφυπουργός Υγείας κ. Δημήτρης Βαρτζόπουλος στο Δημαρχείο Φλώρινας.

Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2012

Κάλεσμα Δήμου Φλώρινας για την Καθαρά Δευτέρα

Ο Δήμος Φλώρινας σας καλεί να εορτάσουμε μαζί τα κούλουμα, την Καθαρά Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2012 στο ΔΑΚ Φλώρινας.
Θα προσφερθούν παραδοσιακά εδέσματα και τοπικά προϊόντα, ενώ τις εκδηλώσεις θα πλαισιώσει ορχήστρα της περιοχής με παραδοσιακούς ήχους.

Συνάντηση Δημάρχου Φλώρινας με μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα

Με εκπροσώπους της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα συναντήθηκε την Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012 ο Δήμαρχος Φλώρινας κ. Γιάννης Βοσκόπουλος, στο γραφείο του στο Δημαρχείο.
Οι εκπρόσωποι της επιτροπής, μεταξύ των οποίων ήταν ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Φλώρινας κ. Στέφανος Μπίρος και ο Πρόεδρος του ΕΒΕ Φλώρινας κ. Σάββας Σαπαλίδης, ενημέρωσαν τον κ. Δήμαρχο για τις έως τώρα ενέργειες της Επιτροπής, καθώς και για τις επόμενές της.

Εξαρθρώθηκε πολυμελής εγκληματική ομάδα, που εξαπατούσε ιερείς σε όλη τη χώρα

Συνελήφθησαν δύο άτομα, ενώ αναζητούνται οκτώ συνεργοί τους.
Από την έως τώρα έρευνα έχουν εξιχνιαστεί δεκαπέντε (15) περιπτώσεις απάτης.
Τα χρήματα που αποκόμισαν οι δράστες από την παράνομη δράση τους ξεπερνά τις 80.000 ευρώ.

Συμμετοχή του Δημάρχου Φλώρινας στη σύσκεψη για την «ενεργειακή φτώχεια»

Ο Δήμαρχος Φλώρινας κ. Γιάννης Βοσκόπουλος συμμετείχε στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2012 στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας με θέμα την «ενεργειακή φτώχεια» της Δυτικής Μακεδονίας,.
Στην τοποθέτησή του ο κ. Δήμαρχος είπε:
«Θα ήθελα να σας συγχαρώ για την πρωτοβουλία αυτή, αλλά νομίζω ότι την πήρατε κάπως αργά.

Ειδικό πλαίσιο ανασυγκρότησης Δυτικής Μακεδονίας

Την κατάρτιση ενός Ειδικού Πλαισίου Οικονομικής  Ανασυγκρότησης της Δυτικής Μακεδονίας πρότεινε ο Αντιπεριφερειάρχης Κοζάνης Γιάννης Σόκουτης στη σύσκεψη για την ενεργειακή φτώχεια, που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τετάρτη στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας.
Όπως τόνισε ο κ. Σόκουτης, σήμερα όσο ποτέ άλλοτε είναι αδήριτη αναγκαιότητα η ανάληψη μιας συνολικής και συντονισμένης πρωτοβουλίας και δράσης για να βγει η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας από την αναπτυξιακή ένδεια που βιώνει, με:

Συνάντηση του Αντιπεριφερειάρχη με στελέχη της «Εγνατίας» για τον κάθετο Φλώρινα - Νίκη

Στελέχη της «Εγνατία Οδός Α.Ε.» επισκέφτηκαν τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Φλώρινας κ. Δημήτριο Ηλιάδη, με αφορμή την έναρξη κατασκευής του κάθετου άξονα Φλώρινα – Νίκη.
Στη συνάντηση έγινε ενημέρωση για όλα όσα αφορούν το έργο, το χρονοδιάγραμμα, τον τρόπο κατασκευής και τις προοπτικές που θα δώσει στην περιοχή.
Από την πλευρά του κ. Ηλιάδη, εκτός των άλλων, τέθηκε και το πρόβλημα των γεωργοκτηνοτρόφων του Αρμενοχωρίου, θέμα το οποίο έχει μελετηθεί και έχει δοθεί λύση, όπως διαβεβαίωσαν τα στελέχη της εταιρείας.

Συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας την ερχόμενη Τρίτη

Συνεδριάζει την  Τρίτη 28/2/2012 και ώρα 10:00 π.μ στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης (2ος όροφος, γραφείο Οικονομικής Επιτροπής), η οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, με θέματα:
1.                  Έγκριση πρακτικού προηγούμενης συνεδρίασης
2.                  Έγκριση συγκρότησης επιτροπής για την παραλαβή υλικών σήμανσης και συντήρησης οδών (χρώμα διαγράμμισης οδών, αντανακλαστικά σφαιρίδια χρώματος διαγράμμισης οδών, ψυχρό ασφαλτόμιγμα, χαλύβδινα στηθαία ασφαλείας), καυσίμων, ανταλλακτικών μηχανημάτων και εργασιών επισκευής και συντήρησης μηχανημάτων της Δ.Τ.Ε/Π.Δ.Μ (Έδρας) ΓΙΑ ΤΟ Έτος  2012.

Σύλληψη ατόμου για μεταφορά μη νόμιμου μετανάστη

Συνελήφθη χθες (23-02-2012) τις βραδινές ώρες, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κρυσταλλοπηγής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Φλώρινας, στην Εθνική Οδό Κρυσταλλοπηγής – Καστοριάς, 26χρονος αλλοδαπός για μεταφορά αλλοδαπού, μη νόμιμου μετανάστη.
Συγκεκριμένα, από έλεγχο που έγινε σε Δ.Χ.Φ. αυτοκίνητο, διαπιστώθηκε ότι ο 26χρονος αλλοδαπός οδηγός, μετέφερε προς το εσωτερικό της χώρας έναν 25χρονο μη νόμιμο μετανάστη.

Ερώτηση της κ. Μπακογιάννη για την τηλεθέρμανση της Φλώρινας

Προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής
Κύριο Γεώργιο Παπακωνσταντίνου
Θέμα : «Σε απόγνωση οι κάτοικοι της Φλώρινας, από τα ακραία καιρικά φαινόμενα που έπληξαν την περιοχή»
Τα ακραία καιρικά φαινόμενα που έπληξαν ολόκληρη τη χώρα, προξένησαν τα μεγαλύτερα προβλήματα σε περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας και κυρίως στο νομό Φλώρινας, ο οποίος και κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Χωριά αποκλείστηκαν, το ηλεκτρικό ρεύμα διακόπηκε και αρκετές περιοχές βρέθηκαν χωρίς νερό εξαιτίας, της ψύξης του δικτύου ύδρευσης.

Αλλαγή δρομολογίου ΚΤΕΛ Ιωάννινα- Φλώρινα την Κυριακή και Καθαρά Δευτέρα

Το ΚΤΕΛ Φλώρινας και το ΚΤΕΛ Ιωαννίνων ενημερώνει το επιβατικό κοινό ότι την Κυριακή 26/2/2012 δεν θα πραγματοποιηθεί το δρομολόγιο Ιωάννινα-Φλώρινα-Ιωάννινα.
Το δρομολόγιο θα πραγματοποιηθεί την Καθαρά Δευτέρα 27/2/2012 με ώρα αναχώρησης από τα Ιωάννινα προς την Φλώρινα στις 13:00 και από την Φλώρινα προς τα Ιωάννινα στις 16:15.

Ερώτηση της κ. Μπακογιάννη στην Υπουργό Παιδείας για την επιχορήγηση των σχολικών μονάδων

Προς την Υπουργό Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων
Κυρία Άννα Διαμαντοπούλου
Θέμα : «Ελλιπής η χρηματοδότηση Σχολικών Μονάδων σε περιοχές που πλήττονται από ακραία χαμηλές θερμοκρασίες»
Το ποσό της κρατικής επιχορήγησης που αποφασίζεται κάθε χρόνο, να διατεθεί στους δήμους, προκειμένου να καλυφθούν οι λειτουργικές δαπάνες των σχολικών μονάδων  είναι σχεδόν ισόποσο για τα σχολεία όλης της Επικράτειας.

Συνάντησης της ΕΛΜΕ Φλώρινας με το Βουλευτή Φλώρινας της Ν.Δ. κ. Στάθη Κωνσταντινίδη

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Φλώρινας συναντήθηκε το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2012 με τον Βουλευτή της Ν. Δημοκρατίας του νομού μας κ. Στάθη Κωνσταντινίδη στο γραφείο του δεύτερου.

Οι «κραυγές» του ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ αφύπνισαν τους Οικολόγους Πράσινους της Δυτικής Μακεδονίας

Αν μη τι άλλο, το Δελτίο Τύπου του Σωματείου ¨ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ¨ με τίτλο «Οι Ανυπόστατες ΑΠΕ – καλύψεις της Greenpeace» «έβγαλε είδηση». Είδηση που δεν είναι άλλη από το ότι η Greenpeace έχει Γραφείο Τύπου, που μάλιστα εδρεύει στη Δυτική Μακεδονία και δεν είναι άλλο από τους Οικολόγους Πράσινους Δυτικής Μακεδονίας που έδωσαν στη δημοσιότητα απάντηση «με αφορμή τις επιθέσεις εναντίον της Greenpeace».

Αντιπροσωπεία ευρωβουλευτών της Αριστεράς, GUE/NGL, στην Ελλάδα.

Αντιπροσωπεία 10 ευρωβουλευτών της Αριστεράς (GUE/NGL) επισκέπτεται την Ελλάδα, από τις 22 έως τις 24 Φεβρουαρίου, 2012, για να εκφράσει την συμπαράστασή της, στους αγώνες των ελλήνων εργαζομένων.

Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012

Πρόσκληση για συμμετοχή των φορέων


Η Συντονιστική επιτροπή αγώνα καλεί όλους τους φορείς και όλα τα σωματεία του Νομού Φλώρινας, το Σάββατο στις 12:00μ.μ. στην αίθουσα του επιμελητηρίου Φλώρινας. Πρέπει να μαζικοποιήσουμε ακόμη περισσότερο τον αγώνα και να ενώσουμε τις φωνές μας όλοι μαζί.

Επιπλέον ένα τόνο πετρέλαιο έδωσε ο Δήμος Φλώρινας σε όλα τα σχολεία του Δήμου

Με το Προεδρείο της ΕΛΜΕ συναντήθηκε την Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012 ο Δήμαρχος Φλώρινας κ. Γιάννης Βοσκόπουλος.
Αρχικά, ο Πρόεδρος της ΕΛΜΕ, αναφέρθηκε στην επιστολή που είχε σταλεί στο Δήμο Φλώρινας, η οποία σε καμία περίπτωση δεν είχε το ύφος που ήθελαν κάποιοι να εμφανίσουν.
Στη μεταξύ τους συνάντηση συζητήθηκαν τα προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζει η σχολική κοινότητα του Δήμου Φλώρινας και οι ανάγκες αυτών.

Την ίδρυση Κέντρου Πιστοποίησης Αναπηρίας στην Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας ζήτησε ο Βουλευτής Ν. Φλώρινας κ. Κωνσταντινίδης.

Την ίδρυση Κέντρου Πιστοποίησης Αναπηρίας στην Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας ζήτησε με ερώτηση του στη Βουλή ο Βουλευτής της Ν.Δ. Ν. Φλώρινας κ. Ευστάθιος Κωνσταντινίδης.
Στην απάντηση του ο αρμόδιος Υπουργός κ. Κουτρουμάνης απέφυγε να απαντήσει επί της ουσίας και αναφέρθηκε σε γενικότητες.
Μετά από αυτή την εξέλιξη ο κ. Κωνσταντινίδης συναντήθηκε μαζί του, εξέθεσε εκ νέου τους λόγους, οι οποίοι καθιστούν αναγκαία την ίδρυση ΚΕΠΑ στην Π.Ε. Φλώρινας.

Να πάψει η λογική «άλλη τιμή στο χωράφι και άλλη στο ράφι»

Η πρόεδρος του κινήματος, Ντόρα Μπακογιάννη, συναντήθηκε με εκπροσώπους Ενώσεων Καταναλωτών. Αμέσως μετά έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Σε μια εποχή που φόροι, χαράτσια και μειώσεις μισθών και συντάξεων είναι η καθημερινή πραγματικότητα για τους Έλληνες πολίτες, κανείς δεν μπορεί να εξηγήσει γιατί ταυτόχρονα δεν μειώνονται οι τιμές στα ράφια, οι τιμές που αγοράζει ο μέσος καταναλωτής.

«Μεγάλη Τεσσαρακοστή: πορεία ἀπό τή γῆ τῆς δουλείας στή γῆ τῆς ἐπαγγελίας»

Ἀνακοινώνεται στούς εὐσεβεῖς Χριστιανούς τῆς Μητροπόλεώς μας ὅτι κατά τόν πρῶτο κατανυκτικό ἑσπερινό (συγχωρήσεως), ὁ ὁποῖος θά τελεστεῖ χοροστατοῦντος τοῦ Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Θεοκλήτου τήν Κυριακή 26η Φεβρουαρίου καί ὥρα 6.οο το ἀπόγευμα στόν Ἱερό Μητροπολιτικό Ναό τοῦ ἁγίου Παντελεήμονος Φλωρίνης, τόν θεῖο λόγο θά κηρύξει ὁ Πανοσιολογιώτατος Ἀρχιμανδρίτης Ἰουστῖνος Μπαρδάκας, πρωτοσύγκελλος τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεως μέ θέμα:

Ψήφισμα της ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας για τον κίνδυνο αποχώρησης του ΙΤΕΣΚ από τη Δυτική Μακεδονία


Σύμφωνα με το νομοσχέδιο για τις συντάξεις και τις περικοπές μισθών που κατατέθηκε στη Βουλή [άρθρο 5, &4.β] προβλέπεται η συγχώνευση του Ινστιτούτου Τεχνολογίας και Εφαρμογών Στερεών Καυσίμων (ΙΤΕΣΚ) με το Ινστιτούτο Τεχνικής Χημικών Διεργασιών. To νέο Ινστιτούτο, με την επωνυμία "Ινστιτούτο Τεχνικής Χημικών Διεργασιών και Ενεργειακών Πόρων" προβλέπεται να έχει έδρα τη Θεσσαλία.  Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι η Δυτική Μακεδονία βρίσκεται μπροστά στον κίνδυνο να απολέσει το μοναδικό της ερευνητικό Ινστιτούτο. Είναι προφανές ότι τα επιχειρήματα ότι αυτό γίνεται μόνο για διοικητικούς λόγους δεν πείθουν.

Συγχαρητήριο της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Φλώρινας για τους μαθητές που συμμετείχαν στο διαγωνισμό «Ευκλείδης»

Εκφράζουμε τα θερμά μας συγχαρητήρια, σε όλους τους μαθητές της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Φλώρινας για τη συμμετοχή τους, και στις δύο φάσεις του γραπτού  διαγωνισμού  ο « Ευκλείδης »,  ο οποίος διοργανώνεται ετησίως από την Ελληνική Μαθηματική Εταιρία.

Όχι στις πολιτικές συρρίκνωσης της έρευνας στη Δυτική Μακεδονία (με αφορμή τη συγχώνευση του ΙΤΕΣΚ)


Με το νέο μνημόνιο προβλέπεται η συγχώνευση του Ινστιτούτου Τεχνολογίας και Εφαρμογών Στερεών Καυσίμων (ΙΤΕΣΚ) με το Ινστιτούτο Τεχνικής Χημικών Διεργασιών σε ένα νέο Ινστιτούτο με την επωνυμία "Ινστιτούτο Τεχνικής Χημικών Διεργασιών και Ενεργειακών Πόρων" .

Παράδοση τμήματος της Εγνατίας Οδού σε κυκλοφορία


Η ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε. κάνει γνωστό ότι, από τις 24 Φεβρουαρίου 2012 και ώρα 12:00 πμ , παραδίδεται σε κυκλοφορία ο αριστερός κλάδος του Κόμβου Παμβώτιδος (κατεύθυνση Μέτσοβο προς Ιωάννινα).
Επισημαίνουμε ότι στο κλαδί εξόδου του κόμβου Παμβώτιδος (κατεύθυνση Μέτσοβο προς Ιωάννινα) επιτρέπεται μόνο η κυκλοφορία οχημάτων μέχρι 5 τόνους.

Ενέργειες της ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας για το πετρέλαιο και τη συρρίκνωση των Δημοσίων Υπηρεσιών


Με αφορμή τις αυξημένες τιμές του πετρελαίου θέρμανσης, πραγματοποιήθηκε την  Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2012 συνάντηση της Προέδρου και του Δ.Σ. της ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας με τον Περιφερειάρχη, περιφερειακούς συμβούλους και άλλους φορείς, στο πλαίσιο ευρείας σύσκεψης που έλαβε χώρα στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας.

Σύλληψη ατόμου για φθορά ξένης ιδιοκτησίας με χρήση όπλου

Χθες (22-02-2012) το απόγευμα, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Φλώρινας, συνέλαβαν στη Φλώρινα έναν 42χρονο ημεδαπό, για παραβάσεις των νόμων περί όπλων και περί λαθρεμπορίας καθώς και για φθορά ξένης ιδιοκτησίας , απείθεια και παράνομη απασχόληση ανήλικου αλλοδαπού.
Ειδικότερα, χθες το πρωί 60χρονος ημεδαπός κατήγγειλε ότι ο 42χρονος πυροβόλησε κατά της οικίας του, προκαλώντας σ ‘ αυτή φθορές.

Σχολή Γονέων στο Νομό Φλώρινας

Ενημερώνουμε όλους τους/τις ενδιαφερόμενους/ες ότι η Γενική Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης δια του Ιδρύματος Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης του Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων θέτει σε λειτουργία σε όλους τους νομούς της χώρας Σχολές Γονέων. Στο πλαίσιο των Σχολών Γονέων, αναπτύσσονται 7 εκπαιδευτικά προγράμματα.  

Οι έρευνες ανατρέπονται με επιστημονικά στοιχεία κι όχι με κραυγές

Με αφορμή τις επιθέσεις εναντίον της Greenpeace
Τα στοιχεία που αποκάλυψε η έρευνα της Greenpeace για τη θνησιμότητα και νοσηρότητα των λιγνιτικών περιοχών καθώς και τα παράπλευρα κρυφά κόστη του λιγνίτη στην οικονομία και την κοινωνία (3.9 δις/ έτος) είναι πλήρως τεκμηριωμένα και βασίζονται στην ΕΥΠ (Ευρωπαϊκή Υπηρεσία  Περιβάλλοντος, European Environment Agency) και στο «Revealing the costs of air pollution from industrial facilities in Europe» http://www.eea.europa.eu/publications/cost-of-air-pollution

Αποκριάτικα είδη: Χαρά αλλά και κίνδυνοι

Οι απόκριες είναι μια περίοδος χαράς και διασκέδασης. Όμως, υπάρχουν και αρκετοί κίνδυνοι, τους οποίους πρέπει να γνωρίζουμε, ώστε η διασκέδαση να παραμείνει μόνο χαρά.

Οι αποκριάτικες στολές είναι πιο εύφλεκτες, από τα συνηθισμένα ρούχα. Για το λόγο αυτό, στους χώρους, που γίνονται αποκριάτικα πάρτι, δεν πρέπει να υπάρχουν εστίες φωτιάς (τζάκια, κεριά, τσιγάρα αναμμένα) και επίσης πρέπει να υπάρχουν πυροσβεστικά μέσα.

Ανοιχτή Επιστολή Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας προς τον Υπουργό Μεταφορών και τους αρμόδιους φορείς για την επαναλειτουργία του τρένου

Ανοιχτή Επιστολή Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας προς τον Υπουργό Μεταφορών και τους αρμόδιους φορείς για την επαναλειτουργία του τρένου
Προς
1.                  Υπουργό Μεταφορών
2.                  Αρμόδιους Φορείς
Οι υπογράφοντες-μέλη της Ακαδημαϊκής Κοινότητας του Πανεπιστημίου της Δυτικής Μακεδονίας που εργάζονται και φοιτούν στη Φλώρινα, δηλαδή περίπου 2.000 άτομα, σας γνωστοποιούμε το εξής:

«Drive», η επόμενη ταινία της Κινηματογραφικής Λέσχης Φλώρινας

Ο Οδηγός κάνει δύο δουλειές: την μέρα εργάζεται σαν κασκαντέρ σε ταινίες και τη νύχτα οδηγεί αυτοκίνητα που συμμετέχουν σε ληστείες. Δεν έχει σημασία σε ποια από τις δυο εργασίες βρίσκεται, ο Οδηγός νιώθει άνετα μόνο πίσω από το τιμόνι ενός αυτοκινήτου. Η ζωή του αλλάζει όταν γνωρίζει την Αϊρένε και τον γιό της Μπενίσιο. Αρχίζει να περνάει χρόνο με την οικογένεια μέχρι που ο Στάνταρντ, ο άντρας της Αϊρένε, αποφυλακίζεται, και ο Οδηγός ύστερα από παράκληση της Αϊρένε, αναγκάζεται να απομακρυνθεί.

Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2012

Κάλεσμα Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα για την Παρασκευή 2 Μαρτίου


Συμπολίτισσα – συμπολίτη,
-                    Ήρθε η ώρα του μεγάλου αγώνα
-                    Ήρθε η ώρα να διεκδικήσουμε αυτά που μας ανήκουν ισότιμα με τους υπόλοιπους έλληνες
-                    Σε καλούμε να συμμετέχεις ενεργά στις κινητοποιήσεις που οργανώνουμε από κοινού όλοι οι φορείς του νομού.
-                    Η εγκληματική αδιαφορία της πολιτείας και των φορέων διαχείρισης,  μας έχουν φέρει σε απόγνωση.
-                    Σήμερα είμαστε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ και ΕΝΩΜΕΝΟΙ, διεκδικούμε και απαιτούμε αυτά που μας στερήσανε.
Ζητάμε άμεσα:

Πραγματοποίηση χορού από το Μορφωτικό Σύλλογο Δροσοπηγής «Η Πρόοδος» την ερχόμενη Κυριακή


Ευρεία σύσκεψη πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας για την «ενεργειακή φτώχεια» της περιοχής

Ευρεία σύσκεψη των φορέων της Δυτικής Μακεδονίας πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Γιώργου Δακή για την «ενεργειακή φτώχεια» της Δυτικής Μακεδονίας, την Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2012, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Πετρέλαιο θέρμανσης για την περιοχή, ανάλογης τιμολόγησης με το ναυτιλιακό ζητά ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Δακής.

Συμβουλές της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης για την αποφυγή κλοπών φορτηγών αυτοκινήτων

Η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, με αφορμή τρία περιστατικά κλοπών φορτηγών οχημάτων κατά τον τελευταίο μήνα στην περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας, κρίνει σκόπιμο να δημοσιοποιήσει ορισμένες χρήσιμες συμβουλές για την καλύτερη ενημέρωση των ιδιοκτητών και οδηγών φορτηγών οχημάτων, με σκοπό την ασφαλή φύλαξη αυτών και την αποφυγή κλοπών.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Αμυνταίου δεν δέχτηκε την εισήγηση για συγχώνευση σχολικών μονάδων

Το Δημοτικό Συμβούλιο Αμυνταίου, με ομόφωνη απόφασή του, δεν δέχτηκε την εισήγηση – πρόταση του Διευθυντή Α΄βάθμιας Εκπαίδευσης Φλώρινας για συγχώνευση του Δημοτικού Σχολείου Φαραγγίου με αυτό της Λεβαίας και του Δημοτικό Σχολείου Βεγόρων με το 3ο δημοτικό Σχολείο Αμυνταίου.
Στην τοποθέτησή του ο Δήμαρχος Αμυνταίου, κ. Μάκης Ιωσηφίδης, ανέφερε χαρακτηριστικά

Εγκρίθηκαν τα Προγράμματα Ανάπτυξης της Δασοπονίας

Η έγκριση του Προγράμματος Ανάπτυξης της Δασοπονίας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας για το οικονομικό έτος 2012, την οποία υπέγραψε η Γενική Γραμματέας, Δήμητρα Γεωργακοπούλου-Μπάστα, αποτελεί μια απόφαση που προωθεί την προστασία, την ανάπτυξη, καθώς και την αειφορική και ορθολογική διαχείρισή των δασών της περιοχής.

Ίδρυση κοινωνικού παντοπωλείου στο Αμύνταιο

Η μεγάλη οικονομική κρίση που περνάει η χώρα μας δημιουργεί την ανάγκη για κοινωνική αλληλεγγύη. Οι πολίτες, πολλές επιχειρήσεις και κοινωνικοί φορείς έχουν δείξει την ευαισθησία τους απέναντι στα μεγάλα κοινωνικά προβλήματα που ξεκίνησαν να εμφανίζονται λόγω της οικονομικής κρίσης και των τεράστιων οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν πολλοί συμπολίτες μας.

Οι μεταβολές των σχολικών μονάδων του Δήμου Πρεσπών θα συζητηθούν στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την Παρασκευή 24 Φλεβάρη

Σύμφωνα με το άρθρο 67 του Ν. 3852/2010 (ΦΕΚ Α΄ 87/2010), σας παρακαλούμε να προσέλθετε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχιακού καταστήματος, στις 24 Φεβρουαρίου 2012, ημέρα Παρασκευή  και ώρα 12:00΄ σε τακτική δημόσια συνεδρίαση, προκειμένου να λάβουμε αποφάσεις για τα παρακάτω θέματα :

Παιδικό πάρτι την Πέμπτη από το Φ.Σ.Φ. «Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ»


Αποκριάτικος Χορός Φλωρινιωτών Θεσσαλονίκης

Η συνταγή για Αποκριάτικο γλέντι είναι γνωστή: Σωστός « Διονυσιακός» στόχος,  καλές παρέες , κατάλληλος χώρος, σωστή μουσική, λίγα λόγια (χωρίς πολιτικούς) και φτιάχνεται το καλό Αποκριάτικο γλέντι. Όμως τα συστατικά παίζουν τον κύριο ρόλο…
 Έτσι ο στόχος ήταν « ο εξορκισμός της κρίσης», οι παρέες ήταν «ΦΛωρινιώτικες» (με παχύ Λ για αποφυγή απομιμήσεων…), ο νέος χώρος ήταν η υπέροχη, πολυεπίπεδη αίθουσα του ξενοδοχείου Νεφέλη, ο Πρόεδρος δεν μίλησε πάνω από δύο λεπτά, αλλά το πρώτιστο ήταν η γνήσια Φλωρινιώτικη μουσική… Και δώ πετύχαμε διάνα με την μπάντα των Βαλκάνηδων…

Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Παιδιών με Αναπηρία Νομού Φλώρινας. Κατασκηνωτικό Πρόγραμμα ΑμεΑ 2012

Το κατασκηνωτικό πρόγραμμα για άτομα με αναπηρία (Κ.Π.ΑμεΑ) στο οποίο συμμετέχουν για 12η συνεχή χρονιά τα παιδιά με αναπηρία  του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Παιδιών με Αναπηρία Ν. Φλώρινας, αποτελεί έναν από τα βασικούς σκοπούς του, με στόχο την απόκτηση της μοναδικής θερινής αναψυχής ορισμένων από τα παιδιά αλλά και της κοινωνικοποίησής τους. Και φέτος λοιπόν προκειμένου να υλοποιηθεί το Κ.Π.ΑμεΑ. η Πανελληνια  Ομοσπονδία Σωματείων Γονέων και Κηδεμόνων ΑμεΑ προσκαλεί όσους ενδιαφέρονται για την υποστήριξη του προγράμματος να δηλώσουν συμμετοχή σύμφωνα με την ανακοίνωση που ακολουθεί.

Δελτίο Τύπου Συντονιστικής Επιτροπής Φορέων

Σας γνωστοποιούμε ότι πραγματοποιήθηκαν σήμερα Τρίτη δύο συναντήσεις της συντονιστικής επιτροπής φορέων νομού Φλώρινας, με τον Αντιπεριφερειάρχη Φλώρινας κ. Δημήτριο Ηλιάδη και με τον Δήμαρχο Αμυνταίου κ. Μάκη Ιωσηφίδη, όπου συζητήθηκαν διεξοδικά τα προβλήματα που απασχολούν την κοινωνία του νομού και οι οποίοι συμφωνούν μαζί μας και  θα υποστηρίξουν τις κινητοποιήσεις μας.

Το Δίκτυο Ενεργειακών Δήμων, συμμετέχει στο πλιάτσικο σε βάρος της ΔΕΗ!!! Άξιοι συγχαρητηρίων…

Η τοπική κοινωνία Κοζάνης – Πτολεμαΐδας- Αμυνταίου- Φλώρινας, είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τη ΔΕΗ. Ανέχθηκε τις δραστηριότητες της ΔΕΗ γιατί ήταν δημόσια επιχείρηση, γιατί συνέβαλε τα μέγιστα στην Εθνική Οικονομία, παρά τα μεγάλα προβλήματα που ταυτόχρονα δημιουργούσε…
Εδώ και 3 χρόνια περίπου με πρωτοστάτη τον κ. Παπακωνσταντίνου, προωθείται η ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ και η πώληση λιγνιτικών μονάδων της περιοχής μας.

Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2012

Δημόσια ΚΤΕΟ- Η αλήθεια για τη λειτουργία τους

Μετά από τα δημοσιεύματα στον ηλεκτρονικό και έντυπο τύπο σχετικά με το κλείσιμο των Δημοσίων Κ.Τ.Ε.Ο. και την άμεση απόλυση των εργαζομένων σε αυτά, οφείλουμε να δώσουμε την πραγματική διάσταση των πραγμάτων.
Σύμφωνα με τον Νόμο 3897/2010 (ΦΕΚ 208/Α/10-12-2010) τα Δημόσια Κ.Τ.Ε.Ο. πρέπει να διαπιστευτούν κατά ISO 17020 έως 10-06-2012, ώστε να συνεχίσουν την λειτουργία τους.

Συμμετοχή της Π.Ε. Φλώρινας στις κινητοποιήσεις των φορέων

Τη βούληση της Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας να συμπαρασταθεί και να στηρίξει τις κινητοποιήσεις που προγραμματίζουν τις επόμενες ημέρες φορείς, σωματεία και σύλλογοι, εξέφρασε ο Αντιπεριφερειάρχης Φλώρινας κ. Δημήτριος Ηλιάδης.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Φλώρινας για τις συγχωνεύσεις των σχολικών μονάδων του Δήμου

Υπό την Προεδρία της Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Φλώρινας κ. Ζέτας Ρίζου και παρουσία του Δημάρχου Φλώρινας κ. Γιάννη Βοσκόπουλου, συνεδρίασε έκτακτα τη Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2012 το Δημοτικό Συμβούλιο Φλώρινας με ένα θέμα στην ημερήσια διάταξη.
Το κατεπείγον του θέματος, έγκειται στο γεγονός ότι μέχρι τις 24 Φεβρουαρίου 2012 θα πρέπει να αποσταλεί η απόφαση του  Δημοτικού Συμβουλίου Φλώρινας για τις συγχωνεύσεις σχολικών μονάδων στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Φλώρινας.

Πραγματοποιήθηκε η ημερίδα «Αρωματικά-Φαρμακευτικά Φυτά»

Τη Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2012 το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Μελίτης Φλώρινας, στο πλαίσιο των υποχρεώσεών του για τη Δια Βίου Μάθηση Ενηλίκων, διοργάνωσε  από κοινού με το Εμπορικό Επιμελητήριο Φλώρινας ημερίδα με θέμα «Αρωματικά-Φαρμακευτικά Φυτά» που πραγματοποιήθηκε στο Εμπορικό Επιμελητήριο Φλώρινας.