Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2012

Το νέο μνημόνιο καταργεί θεμελιώδη εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα

Στις 10/02/2012 το εργατικό κέντρο έστειλε επιστολή στους βουλευτές του νομού Φλώρινας, να μην ψηφίσουν τη νέα δανειακή σύμβαση που οδηγεί τη χώρα σε ελεγχόμενη χρεοκοπία και σε απόλυτη φτώχεια τον ελληνικό λαό και τους εργαζόμενους.
Το νέο μνημόνιο καταργεί θεμελιώδη εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα. Το νέο μνημόνιο καταργεί οργανισμούς με τεράστια κοινωνική προσφορά, με πόρους που προέρχονται από τους εργαζόμενους και τους εργοδότες. Η κατάργηση του ΟΕΚ και του ΟΕΕ ζημιώνουν και καταργούν χιλιάδες θέσεις απασχόλησης σε όλους του τομείς της δραστηριότητας που έχουν.  
Ουσιαστικότερο από όλα με τη ψήφιση του νέου μνημονίου είναι ότι καταργούνται κάθε λογής εργασιακές συμβάσεις  που ήταν κατοχυρωμένες και υπεράσπιζαν τα δικαιώματα των εργαζομένων βάση του συντάγματος της χώρας.
Η θεμελιώδης αυτή κατάκτηση δεν θα υφίσταται πλέον. Μας επαναφέρουν στον εργασιακό μεσαίωνα όπου η εκμετάλλευση δεν είχε κανένα φραγμό και ήταν απάνθρωπη σε όλα τα επίπεδα.
Αυτό που θα πρέπει να γνωρίζουν όσοι ψήφισαν το συγκεκριμένο τερατούργημα, κριτές των αποφάσεων αυτών είναι ο ελληνικός λαός στον οποίο θα πρέπει να απολογηθούν. Το πρόσχημα ότι ψήφισαν για να σώσουν την χώρα είναι πέρα για πέρα αναληθές, γιατί αυτοί που σώζονται είναι οι τραπεζίτες και οι δανειστές μας και όχι όπως είχαν την υποχρέωση να σώσουν τους έλληνες πολίτες, οι οποίοι καθημερινά βλέπουν να μειώνονται τα εισοδήματα τους, να μην μπορούν να επιβιώσουν, να χάνουν τις δουλειές τους και η ανεργία συνεχώς να αυξάνεται.
Εμείς πιστεύουμε ότι δημοκρατία είναι να μπορεί κάποιος ελεύθερα και υπερασπιζόμενος τα συμφέροντα του τόπου του, να εκφράζεται και να ψηφίζει στο ελληνικό κοινοβούλιο και όχι περιχαρακωμένος στις παραταξιακές και αρχηγικές επιλογές του εκάστοτε κόμματος. Δημοκρατία είναι να αγωνίζεσαι για μια κοινωνία όπου οι κάτοικοι θα ευημερούν, θα προοδεύουν και όχι να υποδουλώνονται στις απαιτήσεις της τρόικας και των δανειστών μας. 
Το σωστό ή λάθος σε μια απόφαση δεν είναι αν θα συνεχίσουμε να δανειζόμαστε για να επιβιώσουμε αλλά εάν θα μπορούμε να παράγουμε,  να δημιουργήσουμε και να κρατήσουμε  την ισορροπία που θα πρέπει να έχει μια προοδευτική κοινωνία.  Ο καθένας θα  κριθεί για τις επιλογές του.
Φλώρινα 20 Φεβρουαρίου 2012
ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ Ε.Κ.Φ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια γίνονται για ενημέρωση των αναγνωστών μας. Η ευθύνη των σχολίων, αστική και ποινική, βαρύνει τους σχολιαστές.