Σάββατο 31 Μαρτίου 2012

Πρόσκληση για την πανελλαδική καμπάνια-εκστρατεία «Αγαπώ και προβάλλω τον τόπο μου»

Η Περιφερειακή Δ/νση Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας, σε συνεργασία με τις Περιφερειακές Ενότητες Γρεβενών, Καστοριάς, Κοζάνης και Φλώρινας, οργανώνουν κεντρικές εκδηλώσεις της πανελλαδικής καμπάνιας-εκστρατείας προβολής «Αγαπώ και προβάλλω τον τόπο μου» του Υπουργείου Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων την Κυριακή 1 Απριλίου 2012 με την ευθύνη της Δ/νσης Β/θμιας Εκπ/σης κάθε Περιφερειακής Ενότητας και των Κέντρων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (ΚΠΕ) και τους Δήμους Κοζάνης, Γρεβενών, Καστοριάς και Φλώρινας ως εξής:
Γρεβενά ώρα 11.00, τόπος διεξαγωγής: χώρος Περιφερειακής Ενότητας Γρεβενών και του ΚΠΕ Γρεβενών στη Μαθητική Εστία Γρεβενών
Aρχικά θα πραγματοποιηθεί προβολή του πολυμεσικού υλικού – βίντεο που ετοίμασαν μαθητές των σχολικών μονάδων της περιοχής μας (2ο Γυμνάσιο Γρεβενών και ΓΕΛ Δεσκάτης), με θέμα «Αγαπώ και προβάλλω τα Γρεβενά» στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων «ΠΕΤΡΟΣ ΣΙΟΥΛΗΣ» της Περιφερειακής Ενότητας Γρεβενών.
Στη συνέχεια θα ακολουθήσει ποδηλατοδρομία με τη συμμετοχή των μαθητών, των μελών της Ένωσης Ποδηλατιστών Γρεβενών, καθώς και πολιτών και επισκεπτών της πόλης που το επιθυμούν με τα δικά τους ποδήλατα. Η ποδηλατοδρομία θα έχει αφετηρία και τερματισμό την Μαθητική Εστία (τέρμα Κ. Ταλιαδούρη - χώροι του Κ.Π.Ε. Γρεβενών).
Ειδικότερα η διαδρομή που θα ακολουθηθεί είναι:
Μαθητική Εστία  → Κ. Ταλιαδούρη → 13ης Οκτωβρίου → Θ. Θεοδωρίδη → Άλσος Θεοδωρίδη (Υπαίθριο Θέατρο - Καστράκι), όπου θα πραγματοποιηθεί στάση λίγων λεπτών και θα ακολουθήσει επιστροφή από την ίδια διαδρομή.
Η εκδήλωση είναι ανοιχτή στο κοινό.
Κοζάνη ώρα: 11.00 έως 14.00, τόπος διεξαγωγής: Κεντρική Πλατεία Κοζάνης  
Στην εκδήλωση, σχολεία της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης θα εκθέσουν δείγματα των σχολικών δραστηριοτήτων που υλοποίησαν οι μαθητές τους.
Καστοριά ώρα: 19.00-21.00, τόπος διεξαγωγής: εγκαταστάσεις του ΚΠΕ Καστοριάς
Μαθητές και εκπαιδευτικοί  σχολείων της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Καστοριάς θα προβάλλουν τον τόπο μέσα από VIDEO, τη δημιουργία των οποίων επιμελήθηκαν οι ίδιοι, συμβάλλοντας  στην ανάδειξη και προβολή του κάλλους της περιοχής.
Φλώρινα ώρα: 11.30, τόπος διεξαγωγής: υπαίθριος χώρος και Πινακοθήκη Φλωρινιωτών Ζωγράφων στο κτήριο ΦΣΦ «Ο Αριστοτέλης»
Στην Κεντρική εκδήλωση  το Εργαστήριο Παιδικής Ζωγραφικής του  ΦΣΦ ο Αριστοτέλης,   θα  ενεργοποιηθεί και  θα πραγματοποιήσει  Εικαστικές δραστηριότητες στην παραποτάμια περιοχή.
Κατευθυνόμενες Δραστηριότητες με σκοπό να αναδείξουμε το ιδιαίτερο Πολιτισμικό  πεδίο, των Νεοκλασσικών και λοιπών παραδοσιακών Μακεδονίτικων κτηρίων που αναπτύσσονται γύρω από την παραποτάμια περιοχή.
Πως το ήδη διαμορφωμένο  αρχιτεκτονικό τοπίο – σκηνικό με τα ανάγλυφα αισθητικά πρότυπα,   μπορεί να επηρεάσει μέσω λοιπών αλληλεπιδραστικών αισθήσεων  τις  εκφράσεις όχι μόνο των κατοίκων, αλλά κυρίως των επισκεπτών της περιοχής μας.
ΟΙ ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΤΕΣ ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ
Κοζάνη, 30-3-2012
Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια γίνονται για ενημέρωση των αναγνωστών μας. Η ευθύνη των σχολίων, αστική και ποινική, βαρύνει τους σχολιαστές.