Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012

Συνέντευξη της Ντόρα Μπακογιάννη στην εκπομπή « Στα μέσα και στα έξω» της ΝΕΤFM με το Βασίλη Μπεσκένη και το Γιάννη Παντελάκη

Ακολουθεί απόσπασμα της συνέντευξης:
ΓΙΑ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ
Ν.ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ: « Καλύτερα να μην κάνει τίποτα ο κος Ρέππας, γιατί η προηγούμενη εμπειρία από τις προτάσεις του κου Ρέππα ήταν μια καταστροφή. Αναφέρομαι στην εφεδρεία, η δημοκρατική συμμαχία ήταν το μόνο κόμμα που από την πρώτη στιγμή είχε πει ότι αυτό είναι τελείως λάθος αντίληψη, είναι μια ισοπεδωτική αντίληψη.
Στην Ελλάδα μισούμε την έννοια της αξιολόγησης, της ανάληψης ευθύνης της αξιολόγησης. Υπάρχουν εξαιρετικοί δημόσιοι υπάλληλοι οι οποίοι προσφέρουν στο δημόσιο και υπάρχουν και άλλοι που δεν προσφέρουν. Αυτή η αξιολόγηση είναι η αρχή της οποιαδήποτε άλλης απόφασης. Το θέμα της αξιολόγησης είναι θέμα βούλησης.»
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: « Οι δημοσκοπήσεις δεν ευνοούν το κόμμα σας, θεωρείτε ότι θα αποτυπωθεί και στην κάλπη αυτό; Δεύτερον, εκτιμάτε ότι η εικόνα που εμφανίζουν αυτές οι έρευνες αποτυπώνουν στον ένα ή τον άλλο βαθμό την πραγματικότητα που υπάρχει στην αντίληψη του εκλογικού σώματος;»
Ν.ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ: « Ως προς το πρώτο, οι τελευταίες δημοσκοπήσεις μας φέρνουν μετά βεβαιότητα στη βουλή. Παρόλα αυτά δεν πιστεύω ότι αποτυπώνουν σωστά αυτή τη στιγμή το κλίμα. Είναι πολύ δύσκολο για τους δημοσκόπους όταν περίπου 60% των τηλεφωνημάτων δεν απαντιούνται καν, κλείνουν το τηλέφωνο.»
Ν.ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ: « Πιστεύετε ότι η καταλυτική παρουσία του κου Τσίπρα στο ευρωπαϊκό γίγνεσθαι θα αλλάξει την πορεία της Ευρώπης; Ο κόσμος ξέρει πολύ καλά ότι δεν είμαστε εμείς που θα αλλάξουμε όλη την εικόνα της Ευρώπης. Αντίθετα ξέρει ότι αν έχει αξιόπιστη πολιτική δύναμη αυτή μπορεί να επηρεάσει την πορεία της Ευρώπης αλλά με ουσιαστικά και σημαντικά επιχειρήματα.»
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: « Είναι πιθανό να μην έχουμε αυτοδυναμία. Το κόμμα σας είναι πρόθυμο να συνεργαστεί με ένα από τα δυο άλλα κόμματα;»
Ν.ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ: « Υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις. Πρώτον, ότι τα κόμματα θα καταλάβουν ότι οι οικονομίες πρέπει να ξεκινήσουν από τους εαυτούς μας. Η δημοκρατική συμμαχία έχει προτείνει 200 βουλευτές και 50% μείωση και των κομματικών επιχορηγήσεων και των εξόδων της βουλής και έχει προτείνει την κατάργηση της ασυλίας και την κατάργηση του νόμου περί ευθύνης υπουργών. Το δεύτερο είναι η μείωση της φορολογίας, το τρίτο είναι ένα κοινωνικό πακέτο εκτάκτου ανάγκης για τους αρχηγούς οικογενειών που είναι σήμερα άνεργοι και βεβαίως την ευρωπαϊκή πορεία, υπό αυτές τις προϋποθέσεις βεβαίως θα είμαστε έτοιμοι να συνεργαστούμε.»    
28-03-12
Δελτίο Τύπου Δημοκρατικής Συμμαχίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια γίνονται για ενημέρωση των αναγνωστών μας. Η ευθύνη των σχολίων, αστική και ποινική, βαρύνει τους σχολιαστές.