Παρασκευή 9 Μαρτίου 2012

Δηλώσεις Δημοκρατικής Συμμαχίας

1)  Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη, έκανε σήμερα την ακόλουθη δήλωση (on camera):
«Το «κούρεμα» του ελληνικού χρέους είναι αναμφισβήτητα το πρώτο θετικό νέο μετά από πολύ καιρό.
Είναι όμως ένα πρώτο βήμα.
Τώρα χρειάζεται η εφαρμογή των διαρθρωτικών αλλαγών, η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και η ρύθμιση των χρεών στον ιδιωτικό τομέα.
Οφείλουμε να καταλάβουμε ότι η ρευστότητα στην ελληνική οικονομία, είναι ο πρώτος στόχος τον οποίο πρέπει να έχουμε».                   
                                                                                                         
2) Ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμμαχίας Χρήστος Μαρκογιαννάκης, έκανε σήμερα την ακόλουθη δήλωση:
«Το μέλλον θα δείξει κατά πόσον θα μπορέσουμε, η θετική έκβαση του PSI, να αποτελέσει πραγματικό σταθμό για την ανόρθωση της Χώρας. Από δω και πέρα χρειάζεται σοβαρότητα, ειλικρίνεια και προ πάντων συμπεριφορές που δεν θα προκαλούν το χειμαζόμενο λαό.
Δυστυχώς το τελευταίο το ξέχασαν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Υπέπεσαν χθες εν αγαστή συμπνοία , σε δύο ηθικά ολισθήματα, μεγέθους μεγατόνων, από τα οποία αβίαστα συνάγεται ότι τίποτα δεν κατάλαβαν και προπάντων δεν διδάχθηκαν από τα λάθη του παρελθόντος, τα οποία και συνεχίζουν, περιφρονώντας και εξοργίζοντας τον ελληνικό λαό, σε μία χρονική περίοδο που η κοινωνική συνοχή βρίσκεται σε οριακό σημείο.
Πρώτον, επιχείρησαν με εκπρόθεσμη τροπολογία που κατέθεσαν ξαφνικά και την οποίαν υπογράφουν οι βουλευτές- Γραμματείς των δύο κομμάτων κ.κ. Καρχιμάκης και Λυκουρέντζος, να ρυθμίσουν κατά τρόπον σκανδαλώδη τα εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ, παρανόμως ληφθέντα, δάνεια τους.
Ορθώς η συγκεκριμένη τροπολογία χαρακτηρίστηκε ντροπολογία. Περιφρονώντας την νοημοσύνη, την οργή και το φιλότιμο της ελληνικής κοινωνίας χάριζαν τόκους , θεσμοθετούσαν χαμηλά επιτόκια κ.α. την ώρα που για τα δάνεια των ιδιωτών επιδίδονται σε αόριστες υποσχέσεις. Υπό το βάρος της αντίδρασης των βουλευτών της αντιπολίτευσης, απέσυραν την τροπολογία, είναι όμως βέβαιο ότι σύντομα θα επανέλθουν.
Δεύτερον, ανακοινώθηκε η συμβιβαστική επίλυση της διαφοράς με την SIEMENS. Μπήκε η σφραγίδα του κουκουλώματος. Μια μακρά και άθλια διαδικασία περατώθηκε, αφού επιτεύχθηκε η απόλυτη προστασία των διαφόρων μιζαδόρων και λωποδυτών που επί δεκαετίες ελυμαίνοντο το δημόσιο χρήμα.
Αποφασιστική ήταν και εδώ η συνεργασία των δύο μεγάλων κομμάτων, με συγκεκριμένους πρωταγωνιστές, για να επιτευχθεί το δύσοσμο αυτό αποτέλεσμα. Το χειρότερο όμως απ’ όλα είναι ότι το αποτέλεσμα του συμβιβασμού, προφανώς εξ’ αιτίας της μειωμένης διαπραγματευτικής δυνατότητας των κομμάτων που σήμερα συγκυβερνούν, αφού τους αποδίδεται η χρηματοδότηση τους από την SIEMENS επί μακρόν, είναι λίαν επιβλαβές για τα συμφέροντα της Χώρας.
Εξίσου όμως προσβάλει τη νοημοσύνη και αξιοπρέπεια του ελληνικού λαού το γεγονός ότι και οι δύο παραπάνω ενέργειες επιχειρήθηκαν χθες, με την ελπίδα ότι θα τις σκέπαζε δημοσιογραφικά, η σημαντικότερη είδηση της επιτυχούς περάτωσης του PSI.
Το μόνο που μπορεί να πει κανείς είναι ότι το ζημιογόνο για τον τόπο σύστημα όχι απλά καλά κρατεί αλλά αυθαδιάζει».

3)Από το γραφείο Τύπου της Δημοκρατικής Συμμαχίας, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
Η συμφωνία ελληνικού κράτους – Siemens κλείνει χωρίς η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ να έχει θέσει τον απαράβατο όρο να αποκαλυφθεί ποια κόμματα και ποιοι πολιτικοί πήραν τις μίζες των 100 εκατομμυρίων ευρώ.
Έτσι οι ένοχοι κυκλοφορούν ελεύθεροι και τα κόμματα που πήραν τα χρήματα θα συνεχίσουν ανενόχλητοι να συναλλάσσονται, αφού επιπροσθέτως θα ορίσουν και εκπροσώπους στο «Συμβούλιο Διαφάνειας Ελλάδας-Siemens»!
Συγχαρητήρια κύριε Βενιζέλε και κύριε Σαμαρά για το κουκούλωμα.

4) Από το γραφείο Τύπου της Δημοκρατικής Συμμαχίας, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
Ο κ. Καχριμάκης, Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ, κοροϊδεύει τους εργαζόμενους στο κόμμα του, κατασκευάζοντας μυθεύματα.
Χθες σε συνεργασία με τον κ. Λυκουρέντζο, Γραμματέα της ΝΔ, κατέθεσαν μια σκανδαλώδη τροπολογία στο νόμο περί κτηνοτροφίας, που χαρίζει τα δάνεια των δύο κομμάτων.
Σήμερα υποστηρίζει ότι η αντίδραση της Δημοκρατικής Συμμαχίας στο θέμα του τραπεζικού δανεισμού των κομμάτων, οφείλεται στο γεγονός ότι η Δημοκρατική Συμμαχία ζήτησε δάνειο από την Τράπεζα Αττικής και της το αρνήθηκε.
Ψεύδεται ασύστολα και τον καλούμε σήμερα να αποδείξει αυτά που λέει.
Με την τακτική της λάσπης δεν θα κάμψει την απόφαση της Δημοκρατικής Συμμαχίας να δώσει μάχη στη Βουλή για να μην περάσει η κατάπτυστη τροπολογία, που χαρίζει τα χρέη των κομμάτων, την ώρα που δεν γίνεται καμία προσπάθεια για τη ρύθμιση των χρεών των πολιτών.
Είναι ντροπή να προσπαθεί να κρύψει τη νομότυπη λεηλασία του δημοσίου χρήματος που επιχειρεί το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ, πίσω από τόσο φτηνά επιχειρήματα και ψέματα. 
Τελικώς, φαίνεται ότι η Ντόρα Μπακογιάννη φταίει και για τη χρεοκοπία των δύο παλιών κομμάτων.

Αθήνα, 9 Μαρτίου 2012
Δελτία Τύπου Δημοκρατικής Συμμαχίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια γίνονται για ενημέρωση των αναγνωστών μας. Η ευθύνη των σχολίων, αστική και ποινική, βαρύνει τους σχολιαστές.