Τετάρτη 11 Απριλίου 2012

Ο Πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ιμέρων επισκέφθηκε το Δήμαρχο Σερβίων


Τον Δήμαρχο Σερβίων – Βελβεντού επισκέφθηκε ο Πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ιμέρων μετά την βράβευση στο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ελαιολάδου
Την ποιότητα του Εξαιρετικού Παρθένου Ελαιόλαδου που παράγεται από τους παραγωγούς του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ιμέρων επιβεβαίωσε η βράβευσή του στο 5o Πανελλήνιο Φεστιβάλ ελαιολάδου και ελιάς.
Η έκθεση πραγματοποιήθηκε στο Στάδιο Ειρήνης & Φιλίας το τριήμερο 6-8 Απριλίου και ήταν υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.
Μεταξύ των 100 εκθετών (συνεταιρισμών και ιδιωτών) από όλη τη χώρα απονεμήθηκε στον Αγροτικό Συνεταιρισμό Ιμέρων το Αργυρό Βραβείο Γεύσης από την αρμόδια επιτροπή του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Στρατηγικού Σχεδιασμού.
Το βραβείο παρέλαβε σε ειδική τελετή που πραγματοποιήθηκε την τελευταία ημέρα της έκθεσης ο Πρόεδρος του Συνεταιρισμού Δημήτρης Παπαδόπουλος ο οποίος σήμερα επισκέφθηκε τον Δήμαρχο Σερβίων – Βελβεντού Βασίλη Κωνσταντόπουλου ενημερώνοντας τον για τις θετικές εξελίξεις μετά τη συγκεκριμένη βράβευση για τους παραγωγούς και την τοπική οικονομία.
Στη συνάντηση συζητήθηκαν οι προοπτικές που ανοίγονται πλέον για τους παραγωγούς ελαιολάδου των Ιμέρων καθώς ήδη όπως ανέφερε ο κ. Παπαδόπουλος υπήρξε ενδιαφέρον για την εξαγωγή σε Ευρωπαϊκές χώρες, την Βόρεια Αμερική, την Ρωσία και την Κίνα.
Ο Δήμαρχος Σερβίων – Βελβεντού συνεχάρη τον κ. Παπαδόπουλο για την εξαιρετική, όπως τόνισε, δουλειά που γίνεται από τους παραγωγούς των Ιμέρων επισημαίνοντας ότι είναι υποχρέωση της Δημοτικής Αρχής να στηρίζει την προσπάθεια του Συνεταιρισμού όπως και κάθε αντίστοιχη προσπάθεια παραγωγών του Δήμου. Ειδικότερα συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τις υποδομές οι οποίες είναι απαραίτητες για την διευκόλυνση των καλλιεργητών και την βελτίωση της παραγωγής όπως είναι η αγροτική οδοποιία, το ελαιοτριβείο, ο βιολογικός καθαρισμός.
Να σημειωθεί ότι το ελαιόλαδο των Ιμέρων ήδη είχε βαθμολογηθεί με ιδιαίτερα υψηλή βαθμολογία από την Γερμανική Επιτροπή Ελαιολάδου και είναι γνωστό για την έντονη γεύση ελιάς που το διακρίνει και το μοναδικό του άρωμα. Παράγεται από τα 1700 στρέμματα ελιάς που καλλιεργούνται στην περιοχή σε υψόμετρο 285μ. κοντά στη λίμνη Πολυφύτου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια γίνονται για ενημέρωση των αναγνωστών μας. Η ευθύνη των σχολίων, αστική και ποινική, βαρύνει τους σχολιαστές.