Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2013

Συνάντηση του Διοικητή του ΟΑΕΔ με ομάδα ευρωβουλευτών



Συνάντηση με ομάδα ευρωβουλευτών – μελών της Επιτροπής Απασχόλησης και Κοινωνικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου είχε ο Διοικητής του Ο.Α.Ε.Δ. Θεόδωρος Αμπατζόγλου, στα γραφεία του Οργανισμού στον Άλιμο, την Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2013.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των επαφών εκπροσώπων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με επικεφαλής Οργανισμών της χώρας, προκειμένου να προσδιοριστούν οι προτεραιότητες και οι στόχοι του Ο.Α.Ε.Δ. ενόψει της ελληνικής Προεδρίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης έγινε ανταλλαγή απόψεων γύρω από θέματα αρμοδιότητας του ΟΑΕΔ και ειδικότερα:
1)                  Η ευρωπαϊκή συμμαχία για τη Μαθητεία,
2)                  Πρωτοβουλίες για απασχόληση και την ένταξη στην αγορά εργασίας νέων ανέργων, ηλικίας 15 έως 24 ετών,
3)                  Η περαιτέρω ανάπτυξη ενεργητικών απασχόλησης για τη μείωση της ανεργίας,
4)                  Ο επαναπροσδιορισμός του επιχειρησιακού μοντέλου του Οργανισμού,
5)                  Η προστασία μειονεκτουσών ομάδων,
6)                  Ειδικές πολιτικές για την διευκόλυνση της εισόδου των γυναικών στην αγορά εργασίας (συμφιλίωση επαγγελματικής και οικογενειακής ζωής).
Στη συνάντηση έλαβαν μέρος επτά ευρωβουλευτές, Κωνσταντίνος Πουπάκης, Συλβάνα Ράπτη, Ines Cristina Zuber, Alejandro Cercas, Jutta Steinruck και Danuta Jazlowiecka, με επικεφαλής την Pervenche Beres, προερχόμενοι από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα και το κόμμα των «Πρασίνων».

Αθήνα, 31/10/2013
Δελτίο Τύπου ΟΑΕΔ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια γίνονται για ενημέρωση των αναγνωστών μας. Η ευθύνη των σχολίων, αστική και ποινική, βαρύνει τους σχολιαστές.