Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2013

1ος Φωτογραφικός Μαραθώνιος στη Φλώρινα



Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2013 στην Φλώρινα ο πρώτος Φωτογραφικός Μαραθώνιος που οργανώθηκε από τη Φωτογραφική ομάδα «Ροές» της Λέσχης Πολιτισμού Φλώρινας.

Το φετινό project είχε τίτλο «Φλώρινα με μια άλλη ματιά, μέρος δεύτερο» και έχει τις βάσεις του σε δυο παλαιότερες εργασίες: το worksop που πραγματοποιήθηκε το 2010 και είχε τον τίτλο «Εικόνες της πόλης» και την έκθεση φωτογραφίας με θέμα «Φλώρινα με μια άλλη ματιά, μέρος πρώτο». Η  εργασία αυτή είχε ως κύριο θεματικό άξονα τα χωριά της Φλώρινας και  παρουσιάστηκε στο πλαίσιο του περσινού «Φωτογραφικού χειμώνα» που τα πέντε τελευταία χρόνια τρέχει υπό την αιγίδα της Λέσχης Πολιτισμού Φλώρινας.     
Φέτος μέσα  από ένα πολύωρο μαραθώνιο διαγωνιστικού χαρακτήρα, οι συμμετέχοντες εργάστηκαν πάνω σε συγκεκριμένες θεματικές ενότητες με σκοπό να αποθανατίσουν με τον φωτογραφικό τους φακό, την αίσθηση που τους αφήνει η πόλη της Φλώρινας. Τα θέματα που επιλέχτηκαν ήταν τα εξής:
1)      Τέχνη και πολιτισμός
2)      Νιάτα
3)      Απόκεντρο
4)      Άνθρωπος
5)      Χρόνος
6)      Ελευθερία
Η θεματολογία και ο τρόπος διεξαγωγής, επιλέχτηκαν με στόχο να συνδυάσουν την εκπαίδευση πάνω στη φωτογραφία, και την απεικόνιση της σύγχρονης μορφής της πόλης.
Η προσπάθεια καταγραφής της περιοχής μας θα συνεχιστεί και καθ’ όλη την διάρκεια του 2014. Μέσα από οργανωμένες φωτογραφικές εξορμήσεις και εκπαιδευτικά εργαστήρια φωτογραφικών περιηγήσεων, θα συνεχίσουμε την καταγραφή όλων των Δημοτικών διαμερισμάτων του νομού, με απώτερο στόχο να δημιουργήσουμε ένα έντυπο φωτογραφικό αρχείο ιστορικής σημασίας που θα λειτουργήσει ως ιστορική παρακαταθήκη για τις επόμενες γενιές και ταυτόχρονα θα συνεισφέρει στην προβολή του τόπου.
To έπαθλο κέρδισε ο Γιώργος Αλεξίου, φοιτητής του Τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών Φλώρινας και πρωτοετής σπουδαστής του φωτογραφικού τμήματος της Λέσχης Πολιτισμού Φλώρινας.














Φλώρινα  20/12/2013

Κώστας Παπαϊωάννου:
Υπεύθυνος φωτογραφικού τμήματος της Λ.Π.Φ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια γίνονται για ενημέρωση των αναγνωστών μας. Η ευθύνη των σχολίων, αστική και ποινική, βαρύνει τους σχολιαστές.