Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2013

Συνέντευξη Τύπου του Προπονητικού Team του Ο.ΞΙ.Φ.



Εφ’ όλης της ύλης μίλησαν οι προπονητές του Ομίλου Ξιφασκίας Φλώρινας στην καθιερωμένη ετήσια ενημέρωση του τοπικού τύπου, με την έναρξη της νέας αγωνιστικής περιόδου.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν οι Πέτρος Τσώκας, Λεωνίδας Καλυβιάνος, η Ολυμπιονίκης Ιωάννα Χρήστου, ο Στάθης Γεροσίδερης, ενώ την συζήτηση συντόνιζε ο κος Ευάγγελος Τσέκαρης Μέλος του Δ.Σ.
Ο κος Τσώκας καταρχάς ευχαρίστησε όλα τα Τοπικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης για την, σταθερά, συνεχή και αντικειμενική προβολή των δραστηριοτήτων του Ομίλου σε σημείο τέτοιο, που όπως δήλωσε και ο ίδιος «όλοι Φλωρινιώτες και όχι, μόνο γνωρίζουν τα Νέα της Ξιφασκίας»
 «Είναι, πράγματι, μεγάλη τιμή για μας να έχουμε τόσο πυκνή και συχνά πρωτοσέλιδη προβολή του Ομίλου Ξιφασκίας Φλώρινας και ακόμα μεγαλύτερη όταν ακόμα και άγνωστοι σε μας συνδημότες μας σταματούν, μας ρωτούν, μας συγχαίρουν για το έργο του Ο.ΞΙ.Φ. Αυτό δείχνει σεβασμό, αναγνώριση και φυσικά υποστήριξη των προσπαθειών μας»
Και συνέχισε, « όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος στο ξεκίνημα της νέας περιόδου θα σας δώσουμε το περίγραμμα των φετινών δράσεων και επιλογών. Στόχος για το 2013-2014 είναι ο Ο.ΞΙ.Φ. να κατακτήσει την 1η θέση στην Γενική Κατάταξη. Επίσης έχει προγραμματίσει και θα συμμετέχει σε συνολικά 15 αγώνες στην Ελλάδα, 12 στο εξωτερικό ενώ θα οργανώσει περισσότερους από 5 αγώνες (FLORINA EUROCUP 2013, κα) και camp στην Φλώρινα». Τόνισε «Φέτος θα υπερβούμε τις 2.500 διανυκτερεύσεις στην περιοχή της Φλώρινας λόγω των εκδηλώσεων που οργανώνουμε». Επίσης αναφέρθηκε στο γεγονός ότι όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος 7 πρωταθλητές – τριες του Ο.ΞΙ.Φ. πέτυχαν στα ΑΕΙ ή ΤΕΙ της προτίμησής τους με ή χωρίς τα bonus επιτυχιών τους, ενώ ιδιαίτερα σημαντικό το γεγονός ότι 2 πρωταθλητές μας υπέγραψαν συμβόλαια προπονητή, ο Σ. Σωτήρας με την Κυπριακή Ομοσπονδία Ξιφασκίας και ο Π. Δούδος με τον Α.Σ. Ηλιούπολης.
Κλείνοντας αναφέρθηκε στο «σημαντικότερο γεγονός στην Ιστορία του Ο.ΞΙ.Φ.» που δεν είναι άλλο από την ίδρυση του Προπονητικού Κέντρου Βορείου Ελλάδας με έδρα την Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (Περίπτερο 7). « Το TFC (όπως ονομάζεται) ανοίγει τις πόρτες του την Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου στις 18:00 μμ. Και δεν υπήρχε περίπτωση να συμβεί αυτό χωρίς την αποφασιστικότητα του πρ. Προέδρου της ΔΕΘ και Φλωρινιώτη κ. Θεόδωρου Σουμπάση, Με 2 λόγια,  αυτό που παλεύουμε να κάνουμε πραγματικότητα στον τόπο μας εδώ και 5 χρόνια, ο κος Σουμπάσης το ολοκλήρωσε μέσα σε 1 μόνο μήνα από την στιγμή που υποβάλλαμε το σχετικό αίτημά. Περισσότερα θα σας πει η Ολυμπιονίκης Ιωάννα Χρήστου, υπεύθυνη των Τμημάτων Ανάπτυξης του Ο.ΞΙ.Φ.».
 «Με την σειρά μου θα ήθελα να σας ευχαριστήσω γιατί δίνετε δύναμη για συνέχεια, όχι μόνο σ’ εμάς αλλά κυρίως στα παιδιά και τους γονείς τους που κάνουν υπεράνθρωπες προσπάθειες σ’ ένα ιδιαίτερα δύσκολο περιβάλλον. Φέτος ανέλαβα τα τμήματα υποδομής του Ο.ΞΙ.Φ. (Τρίτη – Πέμπτη 16:30 – 18:00μμ) και ήδη η συμμετοχή των μικρών ξιφομάχων είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακή. Έχουμε προμηθευτεί ειδικά σχεδιασμένο εξοπλισμό για τους μικρούς ξιφομάχους, τον οποίο και διαθέτουμε δωρεάν. Η 1η εμφάνιση του «μικρού γκρουπ» θα γίνει στο Ευρωπαϊκό Κύπελλο της Φλώρινας (Σάββατο 19 Οκτ. ) και οι 1οι αγώνες το Κύπελλο Φωτιάς (Σάββατο 21 Δεκ.)»
Όσο αφορά το Κέντρο της Θεσσαλονίκης (TFC) χαρακτηριστικά είπε: « Πολλοί ξιφομάχοι από την Φλώρινα, μεταξύ των οποίων και εγώ, αναγκαστήκαμε να επιλέξουμε την Αθήνα για σπουδές γιατί δεν υπήρχε αξιόπιστη προπονητική υποστήριξη στην Θεσσαλονίκη. Αυτό δεν πρόκειται να ξανασυμβεί. Όλοι μας θα στηρίξουμε το TFC με όλη μας την γνώση, εμπειρία και δύναμη».
Στην συνέχεια τον λόγο πήρε ο Λεωνίδας Καλυβιάνος και αναφέρθηκε στις διοργανώσεις του Ο.ΞΙ.Φ.: «Φέτος», είπε «διοργανώσαμε με απόλυτη επιτυχία το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα -20 (162 συμμετοχές)  τον Φεβρουάριο, το Prespa Camp με ρεκόρ συμμετοχών (150), αναλάβαμε το Ευρωπαϊκό Κύπελλο Εφήβων για 4η συνεχή χρονιά 19 και 20 Οκτώβρη και το Κύπελλο Φωτιάς τον Δεκέμβρη. Η μεγάλη μας, όμως, ελπίδα, είναι η καινοτόμος για την Ελλάδα σειρά Κυπέλλων με την ονομασία KIDS CUP. Συνολικά 5 διοργανώσεις (για παιδιά 8 έως 17 χρονών) θα φιλοξενηθούν σε Θεσσαλονίκη, Φλώρινα, Αθήνα, Κρήτη και Κύπρο και προβλέπεται να συμμετέχουν περισσότερα από 300 συνολικά άτομα. Η εμπειρία, επαγγελματική συνείδηση αλλά και η τεχνική υποστήριξη των στελεχών του Ο.ΞΙ.Φ. εγγυώνται την επιτυχία του εγχειρήματος».
Ο Στάθης Γεροσίδερης αναφέρθηκε στις αγωνιστικές επιτυχίες του Ομίλου και στο πρόγραμμα εξωτερικού: «Την περσινή σαιζόν 18 μόνο βαθμοί μας χώρισαν από την κορυφή (Πανελλήνιος Γ.Σ.) Φέτος, είμαι σίγουρος ότι θα τα καταφέρουμε. Συνολικά κατακτήσαμε 10 Πρώτες Πανελλήνιες Νίκες (ατομικές και ομαδικές) ενώ άλλες 16 ήταν οι Δεύτερες και Τρίτες Θέσεις. Δικαιολογημένα, λοιπόν, μας έχει αποδοθεί ο όρος «ο Όμιλος των Πρωταθλητών. Όσο αφορά την παρουσία μας στο εξωτερικό, έχουμε προγραμματίσει συμμετοχή σε συνολικά 12 αγώνες, μεταξύ των οποίων Παγκόσμια και Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα και Κύπελλα. Ήδη κάποια περσινά αποτελέσματα μας κάνουν ελπίζουμε για κάτι καλό φέτος. Έχουμε πολλά ταλαντούχα παιδιά που έχουν δουλέψει πολύ. Πιστεύουμε πως οι κόποι τους αλλά και οι δικοί μας θ’ ανταμειφθούν σύντομα».
Κλείνοντας την ενημέρωση ο κος Τσώκας και αφού ευχαρίστησε όλους τους παρευρισκόμενους, τόνισε: «Ετοιμαστείτε για μεγάλα πράγματα φέτος…»

Φλώρινα: 25-09-2013
Από Δ.Σ.        

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια γίνονται για ενημέρωση των αναγνωστών μας. Η ευθύνη των σχολίων, αστική και ποινική, βαρύνει τους σχολιαστές.