Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2012

Ημερήσιες Ειδήσεις από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας


Ημερήσιες Ειδήσεις από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας

* Πρωτοβουλίες που θα βοηθήσουν τη χώρα μας

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Αντώνης Σαμαράς, στο πλαίσιο της τριήμερης επίσκεψης του στη Ρωσία, συναντήθηκε, με τον επικεφαλής της Προεδρικής  Διοίκησης της Ρωσικής Ομοσπονδίας κ. Sergey Ivanov  και στη συνέχεια με την Πρόεδρο της Γερουσίας κα Valentina Matviyenko. Μετά το πέρας των συναντήσεων υπογράμμισε χθες: «Σε μια στιγμή μεγάλης δοκιμασίας για τον Ελληνικό λαό, βρίσκομαι εδώ, στη Μόσχα,  αναλαμβάνοντας πρωτοβουλίες που θα βοηθήσουν τη χώρα μας. Πρωτοβουλίες  για οικονομική συνεργασία σε όλα τα επίπεδα:  Ενέργεια, τουρισμό, εξαγωγές, αλλά
κυρίως  στην προσέλκυση ρωσικών  επενδύσεων στην Ελλάδα. Στόχος μας είναι μια –όχι ευκαιριακή– αλλά  μακροπρόθεσμη συνεργασία των δύο χωρών. 
Συναντήθηκα σήμερα, με τους επικεφαλής του Κρεμλίνου και της Γερουσίας και είχα μια ουσιαστική  συνομιλία μαζί τους.  Συζητήσαμε για την Ελλάδα και για την ευρύτερη περιοχή. Διαπίστωσα για μια ακόμη φορά, ότι υπάρχει μεγάλη προθυμία απ΄ όλους για την προώθηση γόνιμης συνεργασίας των δύο χωρών. Αύριο, θα έχω την ευκαιρία να συναντηθώ με τον Πρόεδρο Πούτιν, για να θέσουμε εκ νέου – σε στέρεες βάσεις- τις σχέσεις των δύο χωρών.
Με τους Ρώσους μας συνδέουν πολλά. Ο δρόμος έχει ανοίξει. Με σωστή δουλειά, μπορεί να έχουμε σωστά αποτελέσματα».
Παράλληλα, σε συνεντεύξεις του σε ρωσικά ΜΜΕ ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας τόνισε ότι:  «Οι ελληνορωσικές σχέσεις δεν βρίσκονται στο επίπεδο, που θα μπορούσαν και θα έπρεπε, γι' αυτό και στόχος της Ν.Δ., εφόσον αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας στις ερχόμενες εκλογές, είναι να αλλάξει τα υπάρχοντα αρνητικά δεδομένα, αρχής γενομένης από την ενεργειακή συνεργασία με τη Ρωσία, προσθέτοντας ότι έργα όπως ο αγωγός πετρελαίου Μπουργκάς- Αλεξανδρούπολη «όλοι  ξέρουμε ότι σήμερα, είτε έχουν ανασταλεί είτε έχουν βαλτώσει. Εμείς προτιθέμεθα να τα ξεμπλοκάρουμε και να τα θέσουμε ξανά σε προτεραιότητα μαζί με κάθε μορφής μεγάλα έργα μεταφοράς ενέργειας που διευκολύνουν τον ανεφοδιασμό της Ελλάδας, αλλά και της Ευρώπης γενικότερα και περνούν από το ελληνικό έδαφος. Πιστεύουμε ότι αυτά βοηθούν και την ανάπτυξη της χώρας μας και τον ασφαλή ενεργειακό εφοδιασμό της Ευρώπης».
«Η Ελλάδα, μπορεί να γίνει κόμβος για τη μεταφορά ενέργειας», τόνισε  ο κ. Σαμαράς, σημειώνοντας επίσης και «ευρύτερα έργα υποδομής, σε ενέργεια, μεταφορές και υπηρεσίες που επιτρέπουν στην Ελλάδα και να γίνει διαμετακομιστικό κέντρο, αλλά και να αναπτύξει τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα σε μια σειρά διαφορετικούς τομείς, από την παραγωγή και εξαγωγή οπωροκηπευτικών ως την τουριστική κατοικία και τις μαρίνες». Συμπλήρωσε επίσης ότι «υπάρχει ευρύ φάσμα επενδυτικών δυνατοτήτων για ξένες επενδύσεις γενικότερα, αλλά και ειδικότερα για επενδύσεις που μπορούν να προσελκύσουν το ρωσικό ενδιαφέρον. Στην ενέργεια και τις υποδομές της, αναμφίβολα, αλλά και πέραν αυτών…».
 «Όσοι με γνωρίζουν, θα σας πουν, ότι όταν δίνω τον λόγο μου, τον κρατάω. Και όταν λέω "we mean business" το εννοώ», τόνισε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας σε συνέντευξή του στο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων ΡΙΑ-Νόβοστι, περιγράφοντας «πολλές επιχειρηματικές πρωτοβουλίες, οι οποίες ξεκίνησαν στο παρελθόν και στη συνέχεια βάλτωσαν ή και καταργήθηκαν πλήρως», καθώς και «εμπορικές συμφωνίες, οι οποίες έχουν ήδη υπογραφεί, αλλά βάλτωσαν. Και όλα αυτά πρέπει να τα ξεμπλοκάρουμε».
Αναφερόμενος στην οικονομική κρίση, ο κ. Σαμαράς είπε στις συνεντεύξεις του στα ρωσικά ΜΜΕ  ότι «η έξοδος από την Ευρωζώνη δεν αποτελεί λύση και θα γινόταν μια πολύ κακή και ολέθρια εξέλιξη για την Ελλάδα. Και αμέσως και σε μεσοπρόθεσμη προοπτική», γι' αυτό και τόνισε ότι «εάν δοθεί στην Ελλάδα ευκαιρία ανάπτυξης, να είναι ανταγωνιστική και εξωστρεφής, αν της δοθεί η δυνατότητα να αξιοποιήσει τα μεγάλα και μέχρι τώρα αναξιοποίητα συγκριτικά πλεονεκτήματα, συμπεριλαμβανομένων και των ορυκτών και ακινήτων, πιστεύω, ότι η Ελλάδα μπορεί να παρουσιάσει ένα πραγματικό αναπτυξιακό άλμα».
«Σήμερα, η Ελλάδα πρωταγωνιστεί στα πρωτοσέλιδα του διεθνούς Τύπου, ως επίκεντρο της παγκόσμιας κρίσης», τονίζει στις συνεντεύξεις του ο κ. Σαμαράς, εκφράζοντας την πεποίθησή του ότι «ο ελληνικός λαός θα μπορέσει στο σύντομο μέλλον, να μετατρέψει τη χώρα του σε υπόδειγμα σύγχρονης ανάπτυξης. Και εδώ υπάρχουν δυνατότητες, τις οποίες θα αναζητήσουμε και θα αξιοποιήσουμε από κοινού, με όλους τους φίλους μας». Αναφερόμενος ειδικότερα στις διαπραγματεύσεις για το PSI είπε ότι «είναι μια απόλυτη και κομβική προτεραιότητα, να κάνουμε το ελληνικό χρέος "βιώσιμο", δηλαδή τέτοιο, ούτως ώστε να καταστεί δυνατή η εξυπηρέτησή του στο μέλλον. Ελπίζω, ότι αυτό θα γίνει πολύ σύντομα. Στη συνέχεια, βεβαίως, θα πρέπει να ανασηκώσουμε τα μανίκια και να δουλέψουμε σκληρά. Αλλά πρέπει να υπάρχει κάποιο φως στο τέλος του τούνελ». «Προσπαθούμε να επιστρέψουμε στον ελληνικό λαό την αυτοπεποίθηση, την πίστη στον εαυτό του και την ελπίδα για το μέλλον. Και είμαι βέβαιος ότι θα το πετύχουμε» σημείωσε ο πρόεδρος της Ν.Δ., ο οποίος είπε στο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων ΙΤΑΡ-ΤΑΣΣ ότι: «έχω θέσει σε προτεραιότητα μέτρα που συνδυάζουν τη μείωση του ελλείμματος και τον έλεγχο του χρέους με την ανταγωνιστική ανάπτυξη. Μέτρα που ενθαρρύνουν τις ξένες επενδύσεις στην Ελλάδα και αλλάζουν τον προσανατολισμό της ελληνικής οικονομίας. Με ανταγωνιστικότητα και εξωστρέφεια. Μέτρα, τέλος, που αξιοποιούν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Ελλάδας, εξασφαλίζουν την κοινωνική συνοχή και αναδεικνύουν τη στρατηγική θέση της χώρας μας στην περιοχή.
Όλα αυτά- η προτεραιότητα στην ανάκαμψη και στην ανάπτυξη, η αποκατάσταση της κοινωνικής συνοχής και η ανάδειξη του γεωπολιτικού ρόλου της χώρας μας- έλειψαν ως τώρα από τις πολιτικές διάσωσης της οικονομίας μας».
Όπως εκτίμησε ο πρόεδρος της Ν.Δ. «πέραν της οικονομικής συνεργασίας και των επενδύσεων, υπάρχει και ένα πιο βαθύ πνευματικό περιεχόμενο, το οποίο πρέπει να αξιοποιηθεί και να προωθηθεί στις ελληνο- ρωσικές σχέσεις", αναδεικνύοντας τους ισχυρούς δεσμούς των λαών Ελλάδας και Ρωσίας, οι οποίοι "συνδέονται μεταξύ τους, χάρη στην ιστορία, τον κοινό πολιτισμό και την Ορθοδοξία».

* Βιώσιμο Σύστημα Υγείας και Φροντίδα για Όλους

Σε συνέχεια της εσωτερικής διαβούλευσης της Νέας Δημοκρατίας για την κατάρτιση του κυβερνητικού προγράμματος του κόμματος για την Υγεία, πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις με εκπροσώπους φορέων και Οργανώσεων του χώρου, προκειμένου να ανταλλαγούν απόψεις και να κατατεθούν προτάσεις.
Στη διαβούλευση της Θεματικής Ενότητας υπό τον τίτλο «Υγεία – Η υπέρτατη Αξία», συζητήθηκαν και κατατέθηκαν οι θέσεις των φορέων για τα ζητήματα που άπτονται άμεσα του κλάδου της Υγείας, αλλά και τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις που είναι επιτακτική ανάγκη να προχωρήσουν. Η Νέα Δημοκρατία προωθεί μεταρρυθμίσεις που στοχεύουν στο να καταστήσουν το Σύστημα Υγείας και Φροντίδας για Όλους βιώσιμο, αναγνωρίζοντας τη δύσκολη οικονομική συγκυρία στην οποία βρισκόμαστε, αλλά και τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η χώρα μας. Παράλληλα στοχεύει στο να βελτιώσει τη λειτουργία του, παρέχοντας υψηλές υπηρεσίες στους πολίτες, σεβόμενο πάντα τους επαγγελματίες του κλάδου.

* Η ενίσχυση της ακτοπλοΐας ζωτικός παράγοντας επιβίωσης των νησιωτών

Η βιωσιμότητα και ενίσχυση της ακτοπλοΐας για τη Νέα Δημοκρατία δεν αποτελεί απλά μοχλό οικονομικής ανάπτυξης, αλλά ζωτικό παράγοντα κοινωνικής συνοχής και επιβίωσης των νησιωτών.
Τα προβλήματα είναι σίγουρα πολλά και η ανάγκη αντιμετώπισής τους δεν επιδέχεται περαιτέρω καθυστέρηση. Προς αυτή την κατεύθυνση, η Νέα Δημοκρατία προτίθεται να ενισχύσει και να στηρίξει οποιαδήποτε σωστή πρωτοβουλία, όπως, για παράδειγμα, η μείωση του ΦΠΑ και ο επανασχεδιασμός των δρομολογίων. Ωστόσο, χρειάζεται προσεκτικός σχεδιασμός και υλοποίηση. Να μην επαναληφθούν παραλείψεις και πειραματισμοί του παρελθόντος.

* Βιάζονται να προκαταβάλουν τον υπουργού και να παραπλανήσουν τους πολίτες στην «Εγνατία Οδός ΑΕ»

Έκπληξη προκαλεί η από 24.01.2012 απάντηση του «Γραφείου Δημοσίων Σχέσεων» της «Εγνατία Οδός ΑΕ» στην ερώτηση  στη Βουλή της Νέας Δημοκρατίας, προς τον υπουργό Υποδομών, για μία σειρά θεμάτων, όπως η επιχειρούμενη τακτοποίηση «ημετέρων» στην εταιρεία, οι μη σύννομες ανακατανομές μισθών, το νέο οργανόγραμμα της, κ.α.
Προφανώς το «Γραφείο Δημοσίων Σχέσεων» της Εγνατίας βιάζεται να προκαταβάλει την απάντηση του υπουργού και να παραπλανήσει τους πολίτες, καθώς για την «ταμπακιέρα» δεν κάνει καμία αναφορά.
Υπενθυμίζεται ότι την επομένη της κατάθεσης της ερώτησής, φέρεται ότι υπέβαλε παραίτηση ο πρόεδρος του ΔΣ της Εταιρείας.
Ειδικότερα, με την απάντηση του «Γραφείου Δημοσίων Σχέσεων»:
    Επιχειρείται, κατ’ αρχάς, να συγκριθεί το έργο της «Εγνατία οδός ΑΕ», κατά την πενταετία 2004 – 2009, με το ανύπαρκτο έργο των τελευταίων 2 ½ ετών.
Όπως γνωρίζουν όλοι οι Έλληνες, ιδίως δε οι Ηπειρώτες, δεν μπορεί να συγκριθεί ο οργασμός δημοσίων έργων επί Νέας Δημοκρατίας, οπότε ολοκληρώθηκε και δόθηκε στην κυκλοφορία το σύνολο της Εγνατίας, με την προκλητική απραξία τόσο του υπουργείου Υποδομών όσο και της Εταιρείας από τον Οκτώβριο του 2009 και εντεύθεν.
    Στην ανακοίνωση του «Γραφείου Δημοσίων Σχέσεων» δεν γίνεται καμία αναφορά για τις μη σύννομες ανακατανομές μισθών στο προσωπικό της εταιρείας.
    Δεν γίνεται επίσης καμία αναφορά στην επιχειρούμενη εκπόνηση νέου οργανογράμματος της εταιρείας, με καταστρατήγηση κάθε έννοιας αξιοκρατίας, υπό την ασφυκτική πίεση του χρόνου, εν όψει εκλογών.
Η Νέα Δημοκρατία θα επανέλθει όταν πάρει την απάντηση του υπουργού, και τότε θα δώσει αναλυτικά στοιχεία για μισθούς, προσλήψεις και προκλητικές συμβάσεις σε «ημετέρους», δηλαδή για τα έργα και ημέρες της απερχόμενης διοίκησης της Εγνατίας Οδού ΑΕ.

* Χωρίς σχέδιο και προγραμματισμό στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

Την προχειρότητα και τον ερασιτεχνισμό του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων νιώθουν γι’ ακόμα μια φορά στο πετσί τους οι Έλληνες αγρότες.
Σαν να μην έφταναν οι τέσσερις διαδοχικές παρατάσεις στην τελευταία προκήρυξη των Σχεδίων Βελτίωσης των αγροτών, το  υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων προκηρύσσει πρόσθετο διαγωνισμό για την ανάθεση της αξιολόγησης των φακέλων σε ιδιώτες αξιολογητές. Η πράξη αυτή είναι ενδεικτική της έλλειψης προγραμματισμού και της προχειρότητας, καθώς τις αποφάσεις της προηγούμενης πολιτικής ηγεσίας για τις αξιολογήσεις των Σχεδίων Βελτίωσης, έρχεται να αναιρέσει η επόμενη.
Η ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων αγχωμένη από την πίεση του χρόνου, αποφασίζει να δαπανήσει 123.000 ευρώ  για αμοιβές αξιολογητών – ιδιωτών, την ώρα που η εξοικονόμηση και του τελευταίου ευρώ είναι ζήτημα για τη χώρα. Ίσως έτσι να πιστεύει ότι θα γίνουν καλύτερα και γρηγορότερα οι αξιολογήσεις και εγκρίσεις των φακέλων των παραγωγών. Κάποιοι φαίνεται να  παρασέρνουν τον υπουργό σε λάθη. Όπως και όταν του εισηγήθηκαν τον Ιούνιο του 2011 να ανακοινώσει ότι τα Σχέδια Βελτίωσης θα εγκρίνονταν έως τα τέλη Σεπτεμβρίου του 2011. Γεγονός που διαψεύστηκε στην πράξη.
 Όμως, την ίδια δουλειά που προκηρύσσει με 123.000 ευρώ το  υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για ιδιώτες αξιολογητές, θα μπορούσε να αναθέσει στους υπαλλήλους των Δ/νσεων Αγροτικής Οικονομίας των αποκεντρωμένων περιφερειών χωρίς περαιτέρω επιβάρυνση για το ελληνικό δημόσιο. Άλλωστε και τη σχετική εμπειρία έχουν και χωρίς αντικείμενο εργασίας έμειναν μετά την εφαρμογή του Καλλικράτη. Απ’ ό,τι φαίνεται το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, στο σημαντικό θέμα των προγραμμάτων γεωργικών επενδύσεων συνεχίζει να λειτουργεί με αποφάσεις της τελευταίας στιγμής, χωρίς σχέδιο και προγραμματισμό. Το τίμημα το πληρώνουν για ακόμα μία φορά οι Έλληνες αγρότες αλλά και η χώρα που τόσο πολύ επείγεται την περίοδο αυτή για επενδύσεις ιδιαίτερα στον πρωτογενή τομέα.

* Η Νέα Δημοκρατία στην αντιπροεδρία της Επιτροπής Μετανάστευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης

Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Μετανάστευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης εξελέγη ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας κ. Νικόλαος Δένδιας. Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας εξελέγη ομόφωνα, μετά από πρόταση του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, ενώ πρόεδρος εξελέγη ο Ιταλός βουλευτής κ. Τζιάκομο Σαντίνι.  Το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα ανακοίνωσε επίσης στην Επιτροπή Μετανάστευσης ότι την επόμενη χρονιά τον κ. Σαντίνι θα διαδεχθεί  ο κ. Δένδιας. 

* Για μια Ευρώπη που χρησιμοποιεί αποτελεσματικά τους φυσικούς της πόρους

Υπερψηφίστηκε με μεγάλη πλειοψηφία στην Επιτροπή Βιομηχανίας, Έρευνας και Ενέργειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σχέδιο γνωμοδότησης σχετικά με την αποτελεσματική αξιοποίηση των φυσικών πόρων στην ΕΕ.
Η εμβληματική πρωτοβουλία για την αποτελεσματική χρήση των πόρων αποτελεί μία από τις επτά εμβληματικές πρωτοβουλίες στο πλαίσιο της στρατηγικής ανάπτυξης «Ευρώπη 2020» και αποσκοπεί στη μετάβαση προς μια βιώσιμη οικονομία, χαρακτηριζόμενη από αποτελεσματική χρήση πόρων και χαμηλές εκπομπές άνθρακα, με παράλληλη ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας, της ανάπτυξης και της ασφάλειας εφοδιασμού. Παρέχει ένα μακροπρόθεσμο και συντονισμένο πλαίσιο δράσης σε πολλούς τομείς, όπως κλιματική αλλαγή, ενέργεια, μεταφορές, βιομηχανία, πρώτες ύλες, γεωργία, αλιεία, βιοποικιλότητα και περιφερειακή ανάπτυξη, με σκοπό την ενίσχυση των επενδύσεων και της καινοτομίας.
Ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, κ.Ι.Τσουκαλάς, μέλος της Επιτροπής Βιομηχανίας, Έρευνας και Ενέργειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, κατέθεσε σειρά τροπολογιών που ενσωματώθηκαν στο τελικό κείμενο της γνωμοδότησης και με τις οποίες ζητά:
•    ευρωπαϊκή πολιτική και τεχνολογική πρωτοκαθεδρία στην παγκόσμια αειφόρο ανάπτυξη
•    μια ολοκληρωμένη στρατηγική για τον βιώσιμο εφοδιασμό της ΕΕ με πρώτες ύλες, κυρίως με σπάνιες γαίες από εγχώριες πηγές
•    την ευθυγράμμιση της ευρωπαϊκής πολιτικής έρευνας, ανάπτυξης και καινοτομίας με τους στόχους της αποδοτικής χρήσης των πόρων
•    την ανάπτυξη κατάλληλων μηχανισμών και μεθόδων για τη μέτρηση της τρέχουσας και την πρόβλεψη της μελλοντικής κατανάλωσης πόρων στην Ευρώπη 
•    η αποδοτικότητα των πόρων να μην είναι αυτοσκοπός, αλλά απαραίτητο εργαλείο για ανάπτυξη, βιωσιμότητα, ανταγωνιστικότητα, απασχόληση και ευημερία για τους ευρωπαίους πολίτες και τις επιχειρήσεις
•    μείωση της εξάρτησης της Ευρώπης από εισαγωγές πρώτων υλών που παράγονται με περιβαλλοντικά μη βιώσιμες μεθόδους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια γίνονται για ενημέρωση των αναγνωστών μας. Η ευθύνη των σχολίων, αστική και ποινική, βαρύνει τους σχολιαστές.