Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2012

Έρχεται νέα συγχώνευση των σχολικών μονάδων στο Νομό Φλώρινας;

Σύμφωνα με πληροφορίες της ομάδας του Florina-Simera, σύντομα αναμένεται να υπάρξει και νέα συγχώνευση των σχολικών μονάδων του Νομού Φλώρινας, αφού το Υπουργείο Παιδείας ζήτησε από τις διευθύνσεις Α και Β/βάθμιας εκπαίδευσης να αποστείλουν τις προτάσεις τους για νέες συγχωνεύσεις έως και αύριο 10 Φλεβάρη.  

Συγκεκριμένα, αναμένεται να κλείσουν οι σχολικές μονάδες Νέου Καυκάσου, Νίκης, οι οποίες θα συστεγασθούν στο δημοτικό σχολείο Καλλινίκης, Πολυποτάμου η οποία θα στεγαστεί στην Υδρούσσα, Φλαμπούρου η οποία θα πάει στο Πέρασμα, Νεοχωρακίου στη Σιταριά και Παλαίστρας στο Αμμοχώρι.
Πιθανότητα υπάρχει επίσης, να εφαρμοστεί και η απόφαση της περσινής συγχώνευσης των σχολικών μονάδων για τα δημοτικά σχολεία Αχλάδας και Σκοπού, τα οποία θα μεταφερθούν στη Μελίτη και για το νηπιαγωγείο Υδρούσσας το οποίο θα μεταφερθεί στον Τροπαιούχο.
Για την περιοχή του Αμυνταίου, η κατάσταση δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμα, αναμένονται όμως και εκεί σημαντικές αλλαγές.
Ερωτηματικά προκαλεί το γεγονός, ότι ενδέχεται να υπάρξει συγχώνευση και του 1ου και 2ου Δημοτικού Σχολείου Φλώρινας, στο 1ο δημοτικό σχολείο, καθώς πρόκειται για δύο μεγάλες σχολικές μονάδες, η συγχώνευση των οποίων  θα προκαλέσει δυσκολία στη διδασκαλία των μαθητών.
Για τις παραπάνω συγχωνεύσεις θα αποφανθούν και τα αρμόδια Δημοτικά Συμβούλια, η στάση των οποίων αναμένεται με ενδιαφέρον.
Εάν οι παραπάνω πληροφορίες ισχύουν, είναι πλέον ξεκάθαρη η θέση του Υπουργείου Παιδείας, ότι στο βωμό της εξοικονόμησης χρημάτων θα υπάρξουν σημαντικές αλλαγές.

2 σχόλια:

  1. ΕΛΕΟΣ!!!!!!!!!!!
    ΘΑ ΕΡΗΜΏΣΟΥΝ ΤΑ ΧΩΡΙΑ ΜΑΣ.
    ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΔΕΝ ΤΑ ΛΑΜΒΑΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΥΠΟΨΗ.ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΜΟΝΑΧΑ ΝΟΥΜΕΡΑ ΣΤΑ ΧΑΡΤΙΑ ΤΟΥΣ... ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΚΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΛΟΣ. ΤΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΡΘΕΙ ΑΚΟΜΑ...ΑΣ ΔΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΠΩΣ ΘΑ ΧΕΙΡΙΣΤΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΟΙ ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΣ.
    ...ΚΑΙ ΑΣ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΟΤΙ Ο ΝΟΜΟΣ ΜΑΣ ΕΚΑΝΕ ΡΕΚΟΡ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΦΑΣΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΤΟΥ ΜΕΤΡΟΥ...
    ΜΠΡΑΒΟ ΜΑΣ!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΥΓΟΥΡΟ ΟΤΙ ΛΙΓΟ ΤΟΥΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΤΟΥΣ ΛΕΒΕΝΤΕΣ ΤΗΣ ΠΑΣΚ ΑΝ ΘΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΣΧΟΛΕΙΑ.Ο ΑΡΧΗΜΑΓΕΙΡΑΣ ΤΗΣ ΠΕ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΦΛΩΡΙΝΙΩΤΗΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια γίνονται για ενημέρωση των αναγνωστών μας. Η ευθύνη των σχολίων, αστική και ποινική, βαρύνει τους σχολιαστές.