Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2012

Μισθοί πείνας 400 ευρώ για να χορτάσουν κέρδη οι καπιταλιστές! Οι εργαζόμενοι, τα φτωχά λαϊκά στρώματα, με μια φωνή και μια γροθιά, τώρα να ταρακουνήσουν την Ελλάδα

Το μαύρο μέτωπο συγκυβέρνησης (ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΛΑΟΣ), τρόικας και πλουτοκρατίας προχωρά στην τελική έφοδο κατά και των τελευταίων εργατικών κατακτήσεων.
Οι μισθοί κατεδαφίζονται κάτω από τα 500 ευρώ, οι συντάξεις χάνονται, η ασφάλιση θα είναι ανύπαρκτη, η Υγεία, η Πρόνοια και η Παιδεία, απλησίαστες για τα πλατιά λαϊκά στρώματα.
Το μέλλον που νομοθετούν για τις σημερινές και τις αυριανές γενιές, προδιαγράφεται εφιαλτικό.
Γι' αυτό, από σήμερα κιόλας, χρειάζεται η απάντηση να είναι ολομέτωπη.

Είναι ώρα ευθύνης και μάχης! Απέναντι στην πτώχευση του λαού, να μην αποδεχθούμε κανένα νέο μνημόνιο, καμιά συμφωνία που καταστρέφει τις ζωές μας, να ματαιώσουμε τώρα το νέο έγκλημα. Είναι η ώρα του γενικού ξεσηκωμού. – Να μην αφήσουμε κανέναν να καταστρέψει τη ζωή του λαού.
Όλα όσα έχουν πάρει και παίρνουν πίσω από τους εργαζόμενους, αλλά και όσα σχεδιάζουν για να δώσουν τη χαριστική βολή, είναι κατακτήσεις που κερδήθηκαν με σκληρούς ταξικούς αγώνες και αίμα. Με τέτοιους αγώνες επιβάλλεται η εργατική τάξη και οι σύμμαχοί της να βάλουν εμπόδια και να αποτρέψουν τα βάρβαρα μέτρα με κλιμάκωση του αγώνα. Παρότι συγκυβέρνηση, τρόικα και εργοδοτικές οργανώσεις βιάζονται να πάρουν αντεργατικά μέτρα, βρίσκουν μπροστά τους σημαντικές δυσκολίες, έχουν το φόβο του εργατικού - λαϊκού κινήματος και αυτοί οι φόβοι πρέπει να γίνουν ο χειρότερος εφιάλτης τους!
Σε κάθε εργοστάσιο, σε κάθε τόπο δουλειάς, σε κάθε κλάδο, σε κάθε λαϊκή γειτονιά και συνοικία σε κάθε χωριό,   πρέπει να σημάνει συναγερμός! Να ακουστεί η φωνή της εργατιάς, της λαϊκής οικογένειας, των ανθρώπων του μόχθου και της ζωής. Κάθε ώρα, κάθε λεπτό να δοθεί η μάχη της οργάνωσης της εργατικής τάξης για να απαντηθεί η βαρβαρότητα που θέλουν να της επιβάλλουν. Με συζήτηση, άνθρωπο τον άνθρωπο, να μη μείνει κανείς που να πιστεύει στα ψέματα και την προπαγάνδα του μαύρου μετώπου και των συμμάχων του. Να απαλλαγεί η εργατιά από τα βαρίδια του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού, που το μόνο που κάνουν είναι να βάζουν εμπόδια στην ανάπτυξη των αγώνων. Να συσπειρωθεί στο ΠΑΜΕ. Να τσακίσει τα κόμματα της συγκυβέρνησης και του ευρωμονόδρομου. Να τιμωρηθούν σκληρά ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑΟΣ και όποιος συμφωνήσει και υπογράψει το έγκλημα. Συμπόρευση με το ΚΚΕ.
Υπάρχει λύση. Υπάρχει δρόμος για να σωθεί ο λαός. Είναι ο πλούτος της χώρας και οι παραγωγικές της δυνατότητες: Έξοδος από τη λυκοσυμμαχία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μονομερής διαγραφή του χρέους. Κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων. Εργατική - λαϊκή εξουσία.  
9 – 2 – 2012    
Ανακοίνωση της Νομαρχιακής Επιτροπής Φλώρινας του ΚΚΕ  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια γίνονται για ενημέρωση των αναγνωστών μας. Η ευθύνη των σχολίων, αστική και ποινική, βαρύνει τους σχολιαστές.