Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2012

Δεσμεύσεις του Υπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής

Σήμερα, 7 Φεβρουαρίου 2012 ο Δήμαρχος Αμυνταίου και Πρόεδρος του Δικτύου Ενεργειακών Δήμων, κ. Μάκης Ιωσηφίδης, μαζί με τους Βουλευτές Φλώρινας, κ. Ευστάθιο Κωνσταντινίδη και Γιώργο Λιάνη και το Δήμαρχο Φλώρινας, κ. Γιάννη Βοσκόπουλο, συναντήθηκε με τον Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, κ. Γιώργο Παπακωνσταντίνου.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των σημαντικών εξελίξεων που έχουν δρομολογηθεί στο χώρο της ενέργειας και πριν από τη σύσκεψη των Δημάρχων των ενεργειακών Δήμων και των Βουλευτών Αρκαδίας, Κοζάνης και Φλώρινας.
Στη συνάντηση ο κ. Υπουργός δεσμεύτηκε (α) για την αύξηση του Τοπικού Πόρου Ανάπτυξης και (β) την καθιέρωση του λιγνιτοσήμου. Επισημαίνεται ότι πρόκειται για δύο από τα σημαντικότερα αιτήματα που έχουν θέσει οι λιγνιτικές περιοχές και το Δίκτυο Ενεργειακών Δήμων.
Σε δήλωσή που έκανε αμέσως μετά τη συνάντηση ο Δήμαρχος Αμυνταίου, κ. Μάκης Ιωσηφίδης, ανέφερε «Είμαστε εν αναμονή της υλοποίησης των δεσμεύσεων του κ. Υπουργού. Θα πρόκειται για τεράστια επιτυχία όταν υλοποιηθούν οι δύο αυτές δεσμεύσεις. Όταν η αύξηση του Τοπικού Πόρου και η καθιέρωση του Λιγνιτοσήμου γίνουν νόμοι του κράτους, τότε θα δικαιούμαστε να λέμε ότι η οργανωμένη προσπάθεια είναι η μόνη που μπορεί να αποφέρει σημαντικά αποτελέσματα για την περιοχή.
Βέβαια, το Δίκτυο Ενεργειακών Δήμων έχει καταρτίσει την agenda των θεμάτων και των διεκδικήσεων της περιοχής, που βασίζεται σε 11 σημεία. Η υλοποίηση των δύο αυτών πολύ σημαντικών δεσμεύσεων σε καμία περίπτωση δεν θα σημάνει υποχώρηση από το συνολικό πλαίσιο των προτάσεων που έχουμε καταθέσει.  Η προσπάθεια μας πρέπει να ολοκληρωθεί με επιτυχία γιατί σε αυτή βασίζεται το μέλλον τον λιγνιτικών περιοχών και η καλύτερη δυνατή προετοιμασία μας για τη μεταλιγνιτική περίοδο.»
Αμύνταιο, 7 Φεβρουαρίου 2012
Γραφείο Τύπου
Δήμου Αμυνταίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια γίνονται για ενημέρωση των αναγνωστών μας. Η ευθύνη των σχολίων, αστική και ποινική, βαρύνει τους σχολιαστές.