Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2012

Επιτακτική η ανάγκη ολοκληρωμένου σχεδιασμού για την ανάπτυξη της ελληνικής κτηνοτροφίας

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Αγροτικής Ανάπτυξης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Κοζάνης κ. Γ. Κασαπίδης, μετά τη συζήτηση στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής, του Σ/Ν του ΥπΑΑΤ σχετικά με ρυθμίσεις για την κτηνοτροφία και τις κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Η αναγκαιότητα ολοκληρωμένου σχεδιασμού για την ανάπτυξη της ελληνικής κτηνοτροφίας είναι επιτακτική, όσο ποτέ για τη χώρα μας.
Τη δύσκολη αυτή περίοδο, η κτηνοτροφία μπορεί να εγγυηθεί την επάρκεια ποιοτικών ζωοκομικών προϊόντων, τόσο για τη διατροφή των πολιτών, όσο και για την τροφοδοσία της μεταποιητικής βιομηχανίας και της αγοράς.

Παράλληλα, η επιτυχής αξιοποίηση της προοπτικής της ΦΕΤΑΣ στην αγορά της Ε.Ε., μπορεί να εξασφαλίσει περισσότερες από εκατό χιλιάδες νέες μόνιμες θέσεις εργασίας στον πρωτογενή τομέα στην ελληνική ύπαιθρο. Ο επιπλέον παραγόμενος πλούτος από τον παραγωγικό κύκλο της φέτας, εκτιμάται ότι μπορεί να ανέλθει σε περισσότερα από ένα δισεκατομμύριο €. 
Εάν δεν γίνει ένας ολοκληρωμένος σχεδιασμός για την επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η κτηνοτροφία, τότε και η χορήγηση άδειας εγκατάστασης για τους κτηνοτρόφους με ευνοϊκούς όρους, που τώρα προωθείται, θα είναι χωρίς αντίκρισμα και γι’ αυτούς, αλλά και τη χώρα.
Προβλήματα όπως η οριοθέτηση των βοσκοτόπων, ο χωροταξικός σχεδιασμός για την κτηνοτροφία, η κτηνιατρική περίθαλψη, οι ελλείψεις βασικών υποδομών στην παραγωγή, η εκπαίδευση των κτηνοτρόφων, ο έλεγχος της αγοράς κτηνοτροφικών προϊόντων, η διασφάλιση των όρων παραγωγής των Π.Ο.Π. τυροκομικών προϊόντων μας, είναι μερικά από τα εξίσου σοβαρά προβλήματα που επιβάλλεται να επιλυθούν άμεσα.
Πρότεινα προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σκανδαλίδη, ο οποίος και απεδέχθη την πρόταση έναρξης διαλόγου για ολοκληρωμένο σχεδιασμό ανάπτυξης της ελληνικής κτηνοτροφίας με στόχο τη χάραξη εθνικής στρατηγικής για την κτηνοτροφία μας».
Πέμπτη, 09 Φεβρουαρίου 2012   
Δελτίο Τύπου Τομεάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης Ν.Δ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια γίνονται για ενημέρωση των αναγνωστών μας. Η ευθύνη των σχολίων, αστική και ποινική, βαρύνει τους σχολιαστές.