Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2012

Συμμετοχή του Βουλευτή κ. Κωνσταντινίδη στη συνάντηση με τον Υπουργό Περιβάλλοντος

Οι Βουλευτές της Π.Ε.Φλώρινας, κ.κ. Λιάνης Γεώργιος και Κωνσταντινίδης Ευστάθιος και οι Δήμαρχοι των Ενεργειακών Δήμων κ.κ. Βοσκόπουλος Ιωάννης, Φλώρινας και Ιωσηφίδης Ιωακείμ, Αμυνταίου συναντήθηκαν σήμερα με τον Υπουργό ΠΕ.Κ.Α κ. Παπακωνσταντίνου και συζήτησαν θέματα αρμοδιότητας του και συγκεκριμένα για τα ορυχεία, τις μετεγκαταστάσεις, τις πωλήσεις μονάδων, την αύξηση του τοπικού πόρου, τη θεσμοθέτηση καταβολής ποσού στους ενεργειακούς Δήμους από την εξόρυξη λιγνίτη, την έκπτωση στα τιμολόγια της ΔΕΗ και την τηλεθέρμανση της Φλώρινας.
Ορυχείο Βεύης:
Αναμένεται ως το τέλος του μήνα η απόφαση της επιτροπής για τον τελικό ανάδοχο, η οποία θα έρθει για έγκριση στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, ενώ για το ορυχείο Κλειδίου εξελίσσεται θετικά η διαδικασία εξεύρεσης λύσης για την επαναλειτουργία του.
Μετεγκαταστάσεις Αναργύρων και Αχλάδας:
Ο Υπουργός θα ζητήσει από τη ΔΕΗ την επίσπευση των διαδικασιών για την ολοκλήρωση τους.
Πωλήσεις μονάδων:
Ο κ. Παπακωνσταντίνου απάντησε ότι είναι απαίτηση της Κομισιόν η πώληση μονάδων της ΔΕΗ. Οι φορείς αντέτειναν ότι δεν υπάρχει υπεύθυνη ενημέρωση για την υποχρεωτικότητα πώλησης των συγκεκριμένων μονάδων δηλ. της Φλώρινας και του Αμυνταίου και ότι θα υπάρξει αντίδραση σύσσωμης της τοπικής κοινωνίας μπροστά σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο.
Αύξηση του Τοπικού Πόρου Ανάπτυξης:
Υπήρξε δέσμευση για αύξηση του τοπικού πόρου και σχετική απόφαση σε σύντομο χρονικό διάστημα.
Τέλος εξόρυξης λιγνίτη (λιγνιτόσημο):
Από τα μισθώματα, που βεβαιώνονται και εισπράττονται ετησίως από το Ελληνικό Δημόσιο για την εκμίσθωση δικαιωμάτων μεταλλειοκτησίας του Δημοσίου σε δημόσιους μεταλλευτικούς χώρους, ποσοστό 20% διατίθεται, με Κ.Υ.Α. ΥΠΕΚΑ και Οικονομικών, στους Δήμους των οποίων εντός των ορίων διενεργείται η μεταλλευτική δραστηριότητα.
Ζητήθηκε η επέκταση αυτής της ρύθμισης και για την εξόρυξη λιγνίτη και υπήρξε δέσμευση για τη διερεύνηση του αιτήματος και την υλοποίηση του.
Τηλεθέρμανση:
Το Υπουργείο θα στείλει στις αρμόδιες υπηρεσίες της Ε.Ε. την επιστολή που απαιτείται, με την οποία θα εγγυάται την καταβολή του ποσού της σχετικής μελέτης.
Τιμολόγια παροχής ηλεκτρικού ρεύματος:
Τέθηκε το θέμα της έκπτωσης των τιμολογίων στους κατοίκους της Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας λόγω των ειδικών καιρικών συνθηκών και της προσφοράς της περιοχής στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας με όλες τις αρνητικές συνέπειες για την υγεία των κατοίκων, την υποβάθμιση της ποιότητας ζωής και την καταστροφή του περιβάλλοντος.
Τέλος, συζητήθηκαν διαδικαστικά θέματα που αφορούν την επιτροπή παρακολούθησης και την επιτροπή ελέγχου του τοπικού πόρου.

ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ - ΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΤΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΩΝ ΔΗΜΩΝ

Φλώρινα 7/2/2012
Δελτίο Τύπου από το Πολιτικό Γραφείο του κ. Κωνσταντινίδη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια γίνονται για ενημέρωση των αναγνωστών μας. Η ευθύνη των σχολίων, αστική και ποινική, βαρύνει τους σχολιαστές.