Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2012

Συνάντηση του Δημάρχου Φλώρινας με τον Υπουργό Περιβάλλοντος

Με τον Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, κ. Παπακωνσταντίνου, συναντήθηκε την Τρίτη 07 Φεβρουαρίου 2012, ο Δήμαρχος Φλώρινας κ. Γιάννης Βοσκόπουλος. Παρόντες, μεταξύ άλλων, στη συνάντηση ήταν ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος κ. Μανιάτης, οι δύο Βουλευτές του Νομού κ. Κωνσταντινίδης και κ. Λιάνης και ο Δήμαρχος Αμυνταίου κ. Ιωσηφίδης.
Τα θέματα τα οποία συζητήθηκαν στη σύσκεψη, η οποία διήρκησε περίπου 1,5 ώρα είναι:
-Λειτουργία των ορυχείων της Αχλάδας. Σύντομα θα υπογραφεί η περιβαλλοντική έγκριση του νοτίου πεδίου, με αποτέλεσμα την επαναλειτουργία του ορυχείου.

-Ορυχείο Βεύης. Η αρμόδια επιτροπή η οποία έχει αναλάβει τον έλεγχο των προσφορών για το ορυχείο της Βεύης, θα ολοκληρώσει τον έλεγχο έως τις 15 Φεβρουαρίου 2012, η οποία απόφαση θα σταλεί στην επιτροπή θεσμών και διαφάνειας για να προχωρήσει ο διαγωνισμός. Όσον αφορά στα χρέη του Βαρβούτη, αυτά θα τακτοποιηθούν από το νέο ανάδοχο του ορυχείου.
-Ορυχείο Κλειδιού. Εντός δέκα ημερών αναμένεται να ξεκινήσει η εξόρυξη λιγνίτη, ενώ η Δ.Ε.Η. Α.Ε. προχωράει τη διαδικασία αποζημιώσεων των εκτάσεων για τις αποθέσεις.
-Πώληση μονάδων. Στο πακέτο των μονάδων, οι οποίες θα πωληθούν, είναι μία της Φλώρινας, δύο του Αμυνταίου, μία της Μεγαλόπολης, δύο του ΑΗΣ Καρδιάς, με πιθανή πώληση και δύο υδροηλεκτρικών σταθμών. Ο κ. Υπουργός, είπε, ότι η συγκεκριμένη επιλογή των μονάδων δεν είναι καθαρά απόφαση του Υπουργείου, αλλά προέκυψε μετά από τους όρους της ΤΡΟΪΚΑΣ.
Μετά την πώληση των μονάδων, αναμένεται να υπάρξουν ανταποδοτικά οφέλη προς την  τοπική κοινωνία και εξασφάλιση των εργαζομένων των παραπάνω μονάδων.
-Τοπικός Πόρος- Τέλος Εξόρυξης Λιγνίτη. Σύμφωνα με τον κ. Παπακωνσταντίνου, αναμένεται με το επόμενο νομοσχέδιο αύξηση του Τοπικού Πόρου, ενώ σύντομα θα δοθεί στις Τοπικές Κοινωνίες και το τέλος εξόρυξης λιγνίτη. 
Ο κ. Βοσκόπουλος ζήτησε από τον Υπουργό να υπάρξει 80% μείωση των τιμολογίων της Δ.Ε.Η. των κατοίκων του Δήμου, ώστε και να μειωθεί το κόστος θέρμανσης των κατοίκων, αλλά και να υπάρξει μείωση των ρύπων της ατμόσφαιρας.
Επίσης, ο κ. Βοσκόπουλος ζήτησε από την ηγεσία του Υπουργείου να σταλεί μια  εγγυητική επιστολή προς την Ευρωπαϊκή Ένωση, στην οποία θα αναφέρεται ότι τα χρήματα τα οποία αναλογούν στο Δήμο Φλώρινας από τον Τοπικό Πόρο θα δοθούν όλα για την κάλυψη της ιδίας συμμετοχής της ΔΕΥΑΦ, για την κατασκευή του έργου της τηλεθέρμανσης Δήμου Φλώρινας. 
Ο κ. Υπουργός, δήλωσε ότι σύντομα θα απαντήσει στα αιτήματα του Δημάρχου Φλώρινας.
Φλώρινα, 07-02-2012
Δελτίο Τύπου του Δήμου Φλώρινας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια γίνονται για ενημέρωση των αναγνωστών μας. Η ευθύνη των σχολίων, αστική και ποινική, βαρύνει τους σχολιαστές.