Δευτέρα 16 Ιουλίου 2012

Στην έναρξη του 2ου Παμμακεδονικού Ανταμώματος στη Σιταριά ο Δήμαρχος Φλώρινας


Ο Δήμαρχος Φλώρινας κ. Γιάννης Βοσκόπουλος παραβρέθηκε την Παρασκευή 13 Ιουλίου, στην έναρξη του 2ου Παμμακεδονικού Ανταμώματος στη Σιταριά, μία διοργάνωση του Πολιτιστικού Συλλόγου «Νέοι Ορίζοντες» Σιταριάς, με τη συνδιοργάνωση και του Δήμου Φλώρινας. Στην εκδήλωση, κατά τη διάρκεια της οποίας οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν πολλά χορευτικά συγκροτήματα από την Φλώρινα, την Καστοριά, την Κόρινθο αλλά και το Σικάγο των ΗΠΑ, ο Δήμαρχος Φλώρινας κ. Γιάννης Βοσκόπουλος είπε τα εξής:
«Συμπατριώτισσες και συμπατριώτες. Φίλες και φίλοι που βρισκόσαστε απόψε εδώ.  
Ως Δήμαρχος του Δήμου Φλώρινας σας καλωσορίζω, στον τόπο μας, στο δεύτερο Παμμακεδονικό αντάμωμα  εδώ στη Σιταριά της Φλώρινας.
Ως Δήμος Φλώρινας, είμαστε κοντά σας επιδιώκοντας τη φιλία, τη  συνεργασία και την αλληλεγγύη  μεταξύ μας.  Κι αυτή η συνεργασία πρέπει να στηρίζεται στην αλήθεια, την ειλικρίνεια και τον αλληλοσεβασμό.  Όμως τίποτε δεν κερδίζεται χωρίς αγώνα. Κι εδώ χρειάζεται η στράτευση ολόκληρου του Ελληνισμού, τόσο του Ελλαδικού όσο και της Διασποράς.  Και το δεύτερο παμμακεδονικό αντάμωμα αυτό το στόχο έχει. Γι’ αυτό και ο Δήμος Φλώρινας αγκάλιασε τη δράση αυτή και την στηρίζει ανεπιφύλακτα.
Η ιστορική γνώση  είναι απαραίτητη για τη χάραξη μιας πολιτισμικής στρατηγικής.  Κι εσείς οι απανταχού Μακεδόνες με την πλούσια πολιτισμική σας δράση, κάνετε το εθνικό και πατριωτικό σας χρέος. Κρατάτε Θερμοπύλες, για την Ελλάδα, τη Φλώρινα τη Δυτική Μακεδονία.
 Η κοινή μας στάση και δράση, αποτελεί το εθνικό ανάχωμα, για οποιονδήποτε επιβουλεύεται την ακεραιότητα της χώρας μας.
Είναι γεγονός πως έχουμε ξεφύγει από στείρες συναισθηματικές θέσεις και ψυχολογικά δεσμά, που κυρίως εξυπηρετούσαν αλλότρια συμφέροντα.  
Σήμερα κοιτάζουμε το μέλλον με ρεαλισμό και αισιοδοξία. Πως το αύριο θα είναι καλύτερο από το σήμερα.  Θέλουμε ως λαός και ως Φλωρινιώτες την ειρήνη και τη συνεργασία με όλους. Είμαστε φιλήσυχοι και εργατικοί. Αλλά αμετακίνητοι σε ότι έχει να κάνει με την πατρίδα μας και τα σύνορα της.
Θέλουμε την επικοινωνία και την κοινή δράση σε κάθε επίπεδο και τομέα. Κι απ’ αυτή τη συνεργασία να ωφεληθούμε όλοι.
Σήμερα που η πατρίδα μας αντιμετωπίζει προβλήματα από ανιστόρητους,  η ενότητα μας ως Ελληνικό έθνος, μέσα και έξω από τα σύνορα της χώρας μας, είναι ιστορική αναγκαιότητα.
Οι Φλωρινιώτες της διασποράς, αποτελούν ένα σημαντικό κομμάτι του πληθυσμού του νομού μας.
Οι συνθήκες μια δύσκολης περιόδου τους ανάγκασαν να ξενιτευτούν. Στις νέες τους πατρίδες δούλεψαν και πρόκοψαν, επαγγελματικά, οικονομικά, πνευματικά.
Δεν ξέχασαν όμως ποτέ τον τόπο που γεννήθηκαν και μεγάλωσαν.
Αυτό το δεσμό θέλουμε να τονώσουμε με το δεύτερο Παμμακεδονικό αντάμωμα. 
Θέλουμε να γνωριστούμε καλύτερα μεταξύ μας, να ανταλλάξουμε απόψεις, να ακούσουμε προτάσεις και ιδέες, να δημιουργήσουμε προϋποθέσεις στενής φιλίας και συνεργασίας. 
Είμαστε όλοι εδώ για να κοιταχτούμε στα μάτια και πιασμένοι χέρι με χέρι, να φωνάξουμε, εδώ είναι η πατρίδα, η αλληλεγγύη, η ειρήνη και η φιλία, εδώ και το ανάχωμα για τους κακόβουλους της ιστορίας και του πολιτισμού.
Δίνοντας τα συγχαρητήρια μου στους διοργανωτές του δευτέρου Παμμακεδονικού ανταμώματος εύχομαι ένα ευχάριστο και δημιουργικό τριήμερο».
Φλώρινα, 16-07-2012
Δελτίο Τύπου Δήμου Φλώρινας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια γίνονται για ενημέρωση των αναγνωστών μας. Η ευθύνη των σχολίων, αστική και ποινική, βαρύνει τους σχολιαστές.